Voor alle hobbybrouwers


Veel gestelde vragen hobbybrouwen

Vind antwoorden op veel gestelde vragen bierbrouwen

Zelf bier brouwen met mout is niet zo heel ingewikkeld, maar het kan wel wat vraagtekens oproepen. Heel vragen zijn gesteld op het forum behorende bij deze site. Het forum is ook daarvoor bedoeld. Sommige vragen komen steeds weer terug. Deze veel gestelde vragen bij het brouwen van bier zijn in dit gedeelte van de site verzameld.

Je vindt hier doorverwijzingen naar pagina’s met antwoorden op veel gestelde vragen.
Houd er rekening mee dat het een en ander in opbouw is. Het loont de moeite om met enige regelmaat deze pagina te bezoeken om te kijken welke vragen nog meer beantwoord zijn.

Verder kun je de tags van het forum raadplegen.

 

Uitgebreide online cursus bierbrouwen

Op deze site is een cursus bierbrouwen met mout  te vinden. Op allerlei aspecten verbonden aan het zelfbrouwen van bier is daarbij ingegaan. Het is niet uitgeloten dat een vraag waarmee je worstelt beantwoord is in de cursus.

Voor degenen die met een bierkit (een blik of folieverpakking met moutextract) hun hobby willen beginnen is er de cursus Blikbrouwen geschreven.

Overzicht veel gestelde vragen per onderdeel brouwproces

Spoelen bostel
  • Welke temperatuur dient je spoelwater te hebben?
  • Hoe lang dient het spoelen van de bostel te duren?
Bottelgist
  • Is het noodzakelijk om bottelgist te gebruiken?
Rijpingstijd bier
  • Hoe lang moet mijn bier rijpen na het bottelen?
Bewaren gist
  • Hoe bewaar je gist
  • Kun je gist invriezen
Bewaren mout
  • Hoe lang kun je mout bewaren?
Oxidatie
  • Wat moet ik doen om oxidatie van mijn bier te voorkomen

Engelstalige FAQ's over het zelfbrouwen van bier