Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Brouwproces / Re: Trage vergisting met Wyeast 3944
« Laatste bericht door Esterenbrouw Gepost op Vandaag om 00:54 »
Ik noem dat lageren!!!
2
Brouwproces / Re: Trage vergisting met Wyeast 3944
« Laatste bericht door guuz Gepost op Gisteren om 23:59 »
Ik zou het bier nu 14 dagen heel koel lageren (bijv. 4º) en dan bottelen.
Overhevelen moet je nu niet meer doen. Laat het bier gewoon op de gist staan.
14 hergisten op de fles bij zeker 24º.
Succes.
waarom 2 weken op 4 graden?  Wat wil je hiermee bereiken? 24 graden bij de hergisting op de fles snap ik, doe ik zelf ook altijd.
3
Brouwproces / Re: CaCl2 vs NaCl in brouwwater
« Laatste bericht door Haagse Wouter Gepost op Gisteren om 23:53 »
Maar wat als je nou kalium chloride toevoegd, hmmm.
4
Apparatuur / Re: Het officiële SPEIDEL Braumeister topic
« Laatste bericht door guuz Gepost op Gisteren om 23:52 »
Imand een idee wat een goede oplossing is voor een nieuwe kraan? Heb een 50 liter braumeister en de standaard kraan is een ramp.
5
Algemene vragen hobbybrouwen / Re: Te warme vergisting
« Laatste bericht door Haagse Wouter Gepost op Gisteren om 23:51 »
Mr. Malty weet raad:
http://www.mrmalty.com/calc/calc.html

Zelfs met 100% vitaliteit is een smackpack zonder kweek veels te weinig
6
Brouwproces / Re: CaCl2 vs NaCl in brouwwater
« Laatste bericht door Jacques Gepost op Gisteren om 23:37 »
Dat keukenzout (natriumchloride) een vollere en rondere smaak geeft is bekend. Dat komt vooral door de chloride.

Als je veel keukenzout toevoegt gaat je bier zout smaken. Calciumchloride geeft veel minder een zoute indruk.
Keukenzout kan een harde onaangename smaak geven als je water sulfaatrijk is.

Daar staat weer tegenover dat calcium een bittere en samentrekkende smaak kan geven.

Een hoge concentratie aan chloriden (boven 600 ppm) zou de vergisting remmen.
7
Discussie over recepten / Re: Glitterbier
« Laatste bericht door Oscar Gepost op Gisteren om 23:19 »
En dan veel suiker toevoegen, heb je een confetti kanon  :biersmile:

 ;D ;D ;D :lol: :lol: :lol:
8
Discussie over recepten / Re: Glitterbier
« Laatste bericht door erwinl Gepost op Gisteren om 23:16 »
En dan veel suiker toevoegen, heb je een confetti kanon  :biersmile:

Weet wel dat zoals bij Gold Strike etc. de glitters naar beneden zakken omdat ze simpelweg zwaarder zijn dan de vloeistof. Zie het sowieso vrij weinig in voedsel / drank dus zal wel niet erg gebruikelijk zijn.

Het is natuurlijk de volgende dag wel een feestje op de toilet  :groots:
9
Brouwproces / Re: CaCl2 vs NaCl in brouwwater
« Laatste bericht door erwinl Gepost op Gisteren om 22:55 »
Interessant dat het zoveel doet dat je het er echt uit haalt, ook bijzonder dat ongeveer de helft het lekkerder vond met zout en de andere helft niet.
10
Discussie over recepten / Glitterbier
« Laatste bericht door DeKeng Gepost op Gisteren om 22:49 »
Hallo,

Ik heb een rare vraag, maar heeft iemand van jullie ervaring met eetbare glitters?
We hebben later dit jaar een speciaal feestje, en het leek me gaaf een glitterbier daarvoor te maken.
Nu heb ik totaal geen idee of dit überhaupt in praktijk ook te maken is, aangezien ik niet weet of de glitters de dichtheid aantasten, of een brij maken van het bier.
Ik vroeg me af of iemand hier wel eens zoiets gemaakt had, of uitgezocht, of dat het gewoon een belachelijk idee is.

Ik hoor graag jullie (eerlijke) mening
Pagina's: [1] 2 3 ... 10