Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Brouwproces / Re: Schudden met het vergistingsvat of een speciaal luchtpompje?
« Laatste bericht door JoepH Gepost op Vandaag om 11:49 »
De vergisting die meteen daarna volgt kan wel wat extra zuurstof gebruiken. Dus 5 minuten klotsen met het vergistingsvat of 15 minuten de luchtpomp erin moet daar wel ok voor zijn. Mij gaat het meer om het effect op de schuimhoudbaarheid. Is dat geklots niet nadelig voor de schuimhoudbaarheid.
2
Apparatuur / Re: Het officile SPEIDEL Braumeister topic
« Laatste bericht door goom Gepost op Vandaag om 11:38 »
Ik kwam dit ding tegen bij vdk via Facebook:

https://www.unibrew-Nederland.nl/wort-pompapparaat-voor-braumeister-50liter.html

Iemand deze wellicht al aangeschaft en/of gebruikt?
het idee is wel goed... alleen de prijs had vriendelijker kunnen zijn.
3
Brouwproces / Re: Schudden met het vergistingsvat of een speciaal luchtpompje?
« Laatste bericht door CeesM Gepost op Vandaag om 11:23 »
Dat is hetzelfde. Je brengt in beide gevallen zuurstof in je wort.
Dus ehhh.....2x broodje aap?
4
Brouwproces / Re: Schudden met het vergistingsvat of een speciaal luchtpompje?
« Laatste bericht door stiaanke Gepost op Vandaag om 11:10 »
Volgens mij zorgt het schudden met je afgekoelde wort voor zuurstofinslag en vergroot daarmee de kans op oxidatie.

Ik gebruik sinds kort zo'n aquariumpompje, een half uur dat apparaat aan geeft een, voor mijn gevoel, met zuurstof gevuld wort.

Groeten,
Auke

Dat is hetzelfde. Je brengt in beide gevallen zuurstof in je wort.
5
Brouwproces / Re: Schudden met het vergistingsvat of een speciaal luchtpompje?
« Laatste bericht door stiaanke Gepost op Vandaag om 11:09 »
Broodje aap
6
Brouwproces / Re: Paenibacillus pabuli, 't zal je maar overkomen in je brouwerij
« Laatste bericht door Dund Gepost op Vandaag om 11:07 »
Goed nieuws! Ik hoorde laatst in ons lokale biercafe dat er bij ons in brabant een paar professionele brouwerijen zijn die ook last hebben van infecties. In beide gevallen bleek het een super klein onderdeeltje te zijn zoals een o-ring. Het is letterlijk echt zuur als je veel tijd in je proces steekt en je er niet achter komt waardoor het fout gaat. Zeer frustrerend.
7
Brouwproces / Re: Bier (te) zoet
« Laatste bericht door stiaanke Gepost op Vandaag om 10:59 »
Bedankt voor de reacties. Langer warmhouden, niet meer met dit bier neem ik aan ? Het ligt nu al drie weken op 10 graden. Deze is toch nu gewoon af ?
In je eerste post schrijf je twee weken op 19C en een week op 10 C. Hoe kom je dan op 3 weken op 10 graden?
De hergisting op fles mag warmer gebeuren en je hoeft niet onmiddellijk al je bier te koelen. Enkele flesjes om te testen is voldoende. Laat de anderen gerust een drietal weken warmer staan.

Zo doen ze dat bij Westmalle:

 "Nadat het bier is gebotteld, mag het de abdijsite nog niet verlaten. Het is immers nog wat troebel en het vormt nog geen schuimkraag. Daarom moeten zowel de Dubbel als de Tripel nog drie weken langzaam tot ontwikkeling komen in een speciale kelder.
....
In de rijpingskelder heerst een ideale hergistingstemperatuur tussen 21 en 23C. Daarbij nemen de gistcellen de zuurstof in de flesjes op en vormen koolzuurgas. Dat beschermt het bier tegen oxidatie en zorgt bij het uitschenken voor een heerlijke, rijke schuimkraag."
8
Prikbord / Re: Gezocht: Kroonkurkapparaat
« Laatste bericht door bowlingbob Gepost op Vandaag om 10:42 »
Tafelmodel kroonkurkapparaat gezocht.
Liefst tegen een zacht prijsje, ben maar een arme student ;)
Ik heb nog een eenvoudig model liggen model emily. Stuur me naar een pm dan stuur een foto.

Deze mag je voor een symbolisch bedrag hebben
9
Discussie over recepten / Re: Hop alternatieven? Kloonbrouwsel The Calling
« Laatste bericht door Knobby Gepost op Vandaag om 10:40 »
Je zou het eens bij www.amihopfen.de of www.hopfen-der-welt.de of www.humle.se kunnen proberen. Daar hebben ze een hoop hoppen die in Nederland minder makkelijk te krijgen zijn. Prijzen vallen best mee.
10
Prikbord / Gezocht: Kroonkurkapparaat
« Laatste bericht door Shenkie Gepost op Vandaag om 10:35 »
Tafelmodel kroonkurkapparaat gezocht.
Liefst tegen een zacht prijsje, ben maar een arme student ;)
Pagina's: [1] 2 3 ... 10