Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu

Recente berichten

#1
Brouwproces / Re: Hop toevoegen voor de kook
Laatste bericht door hansHalberstadt - Vandaag om 21:34
Ik weet niet waar Baetselé zich vooral mee bezig hield? als dat pils was of andere bieren waar vooral bitterhop een rol speelt dan is dat wel een verklaring.
Het leuke is dat de amateurs juist heel breed georienteerd zijn.
#2
Brouwproces / Gebruik van een derde ketel.
Laatste bericht door Pendelaar - Vandaag om 21:25
Bij het overhevelen van je wort naar het gistvat wil je zoveel mogelijk zuurstof toevoegen voor een optimale vergisting.
Met dat in gedachte is mijn vraag of het mogelijk is om een derde ketel toe te voegen waarin ik het wort terugkomen naar de gewenste temperatuur.
Dus ketel 1 voor het maischen, ketel 2 om te koken en ketel 3 om te koelen. Dit omdat in mijn kookketel onderin een filter zit om hopresten en dergelijke tegen te houden waardoor mijn koelspiraal niet diep genoeg komt te zitten voor een optimale koeling.
Ik wil dus na het koken het wort overhevelen naar een derde ketel om te koelen. Of loop ik dan teveel risico met ongewenste zuurstofopname.



Pendelaar
#3
Discussie over recepten / Re: Gouden Carolus Christmas'i...
Laatste bericht door MH - Vandaag om 20:57
Ondertussen dit bier gebrouwen en staat nu al lekker te pruttelen. In 4 dagen is het SG gedaald van 1086 naar 1024 (ik hoop op FG van 1013)
Tuurlijk ook geproefd en tot mijn verbazing proef ik de kruiden helemaal niet. Hij is ook iets aan de zure kant. Ik vroeg me nu af of ik nog wat meer kruiden kan toevoegen? En wanneer zou ik dat moeten doen en hoe?
#4
Brouwproces / Re: Hop toevoegen voor de kook
Laatste bericht door Jacques - Vandaag om 20:21
Citaat van: hansHalberstadt op Vandaag om 20:02Ben wel benieuwd wat de 'hop professor'
prof. Denis de Keukeleire hierover gezegd zou hebben.
https://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php?msg=436306
Triple-W was zijn tijd aan het eind van de vorige eeuw blijkbaar al ver vooruit.

Hoe de Dennis de Keukeleire er destijds over dacht weet ik niet.
Ook bij De Roerstok hadden we destijds daar andere gedachten over. De uitspraken van Baetselé vielen daarom des te meer op.
#5
Practische informatie / Re: Clubs
Laatste bericht door Jacques - Vandaag om 20:16
Citaat van: Edwin brouwt op Vandaag om 19:34Hallo Jacques,

En kleine correctie op de Bierkaai:

Het adres is. 
Het clubgebouw van de Poort (Vereniging Nieuw Kattenburg)
Kattenburgerstraat 150, Amsterdam

En onze clubavonden zijn altijd de eerste vrijdag van de maand.

Bedankt!

Aangepast. Dank je voor de update.
#6
Brouwproces / Re: Hop toevoegen voor de kook
Laatste bericht door hansHalberstadt - Vandaag om 20:02
Citaat van: Jacques op Vandaag om 17:12Dat deed hij terwijl veel hobbybrouwers al hadden ontdekt dat je meer hoparoma krijgt als je op een laat moment hop bij het kokende wort voegt.
Ben wel benieuwd wat de 'hop professor'
prof. Denis de Keukeleire hierover gezegd zou hebben.
https://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php?msg=436306
Triple-W was zijn tijd aan het eind van de vorige eeuw blijkbaar al ver vooruit.
#7
Apparatuur / Re: Waarom een Speidel Braumei...
Laatste bericht door alstro - Vandaag om 19:50
Citaat van: Jacques op Vandaag om 17:19De verkorte moutpijp gebruikte ik bij het dubbelmaischen. Met de G40 gaat het brouwen van zware bieren makkelijker omdat je niet hoeft te dubbel maischen.

Dank voor het nuttige antwoord.
#8
Practische informatie / Re: Clubs
Laatste bericht door Edwin brouwt - Vandaag om 19:34
Hallo Jacques, 

En kleine correctie op de Bierkaai:

Het adres is.  
Het clubgebouw van de Poort (Vereniging Nieuw Kattenburg)
Kattenburgerstraat 150, Amsterdam

En onze clubavonden zijn altijd de eerste vrijdag van de maand.

Bedankt!



#9
Grondstoffen / Re: Nieuwe korrelgisten Brewfe...
Laatste bericht door Jacques - Vandaag om 17:28
Citaat van: GvB84 op Vandaag om 13:41Ik kan mij ook voorstellen dat het wel nieuwe gisten zijn.

Ik acht die kans erg klein. Zo veel nog niet eerder beschikbaar zijnde gisten komen niet in één keer erbij. Waarschijnlijker is het dat het gaat om beproefde gisten in een nieuw jasje. Ook andere producten, zoals mout, worden verkocht onder het label van Brewferm terwijl Brouwland geen eigen mouterij heeft...
 
#10
Apparatuur / Re: Waarom een Speidel Braumei...
Laatste bericht door Jacques - Vandaag om 17:19
Citaat van: alstro op Vandaag om 11:26Jacques

Kan je met Braumeister met verkorte moutpijp ook dezelfde zware bieren brouwen? Of gaat dat toch beter met een G40 .

De verkorte moutpijp gebruikte ik bij het dubbelmaischen. Met de G40 gaat het brouwen van zware bieren makkelijker omdat je niet hoeft te dubbel maischen.

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.