Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Grondstoffen / Re: Vloeibare gist bijna over datum: probleem ?
« Laatste bericht door Braumarkt BV Gepost op Vandaag om 09:38 »
Ja mee eens persoonlijk denk ik dat verkopen tot 4-4,5 maand na productie prima is daarna inderdaad met korting. Ik heb weleens zakjes van 8 maand of ouder gebruikt. Wyeast zelf zegt voor elke maand na 4 maanden 24 uur eerder smacken.
2
Grondstoffen / Re: Vloeibare gist bijna over datum: probleem ?
« Laatste bericht door Basje42 Gepost op Vandaag om 09:33 »
De hele looptijd is maar 6 maanden na productie (overigens een advies geen harde datum) binnen die
tijd is de gist nog op zijn best, daarna werkt hij meestal gewoon nog maar moet je hem eerder smacken of een starter maken maar versers is altijd beter. Maar alleen vloeibare gist verkopen met nog 5 maanden is overdreven. Dat zou betekenen dat ze binnen 1 maand na productie verkocht moeten zijn en dan te bedenken dat ze vaak al 1-2 weken er op hebben zitten voor ze bij ons binnenkomen.

Het was mijn gevoel (en ik zat er blijkbaar iets naast :D), als jij als prof dat beter uiteen weet te zetten, dan is dat altijd welkom.
Het punt zal duidelijk zijn, dat je geen op t randje van houdbaarheid vloeibare gisten moet verkopen.
Dan kan je beter eerlijk spelen en ze in de aanbieding gooien. Dan heeft de klant tenminste nog een keuze.
3
Grondstoffen / Re: Vloeibare gist bijna over datum: probleem ?
« Laatste bericht door Braumarkt BV Gepost op Vandaag om 09:28 »
Voor mijn gevoel zou zoiets 4 -5 maanden mogen zijn.

De hele looptijd is maar 6 maanden na productie (overigens een advies geen harde datum) binnen die
tijd is de gist nog op zijn best, daarna werkt hij meestal gewoon nog maar moet je hem eerder smacken of een starter maken maar versers is altijd beter. Maar alleen vloeibare gist verkopen met nog 5 maanden is overdreven. Dat zou betekenen dat ze binnen 1 maand na productie verkocht moeten zijn en dan te bedenken dat ze vaak al 1-2 weken er op hebben zitten voor ze bij ons binnenkomen.
4
Grondstoffen / Re: Vloeibare gist bijna over datum: probleem ?
« Laatste bericht door Basje42 Gepost op Vandaag om 08:43 »
Even de moeite nemen om de bestelling toch terug te sturen, dan leert men dat af.
Het antwoord dat je kreeg moet je echt niet accepteren !
Als je de hele bestelling terugstuurt, dienen ze je ook wettelijk gezien de in rekening gebrachte verzendkosten te vergoeden.

Als zoiets als je vloeibare gist verkoopt, moet je er ook van op aan kunnen dat deze nog een redelijke tijd houdbaar is.
Voor mijn gevoel zou zoiets 4 -5 maanden mogen zijn.
5
Prikbord / Re: Gezocht: Gagel
« Laatste bericht door seed7 Gepost op Vandaag om 08:41 »
Vanaf 1 januari 2017 niet meer.

Klopt, gagel is niet meer beschermd, maar het groeit veel in beschermde gebieden waar je niets mag plukken.

ingo
6
Apparatuur / Re: Reinigen bierslang tap
« Laatste bericht door emiel1 Gepost op Vandaag om 08:33 »
Ik gebruik zelf deze oplossing (kwam t ergens tegen op internet en het werkt perfect). Een plantenspuit van de action, ball lock koppeling schroeft er eenvoudig op en je pompt je leidingen zo schoon.

7
Apparatuur / Re: Klarstein
« Laatste bericht door Peterrr Gepost op Vandaag om 08:31 »
Die gene die beermenke bedoeld is inderdaad de bulldog masterbrewer ( klarstein heeft tegenwoordig veel verschillende types).
En over het plaatje met een lege doos ...
Kies het aantal liters en de juiste ketel komt tevoorschijn.  ;)

mvg Peter

https://www.electronic-star.nl/Home-Living/Grote-Huishoudelijke-Apparaten/Biertapinstallatie/
8
Prikbord / Re: Gezocht: Gagel
« Laatste bericht door Brandsdirk Gepost op Vandaag om 08:24 »
Hoi Jelle,

Ik heb nog gedroogde gagel liggen. Mag je zo hebben. Was trouwens geen succes. Ik weet ook niet zeker of gedroogde gagel wel kan of dat je verse moet hebben.
9
Apparatuur / Re: Refractometer
« Laatste bericht door hansHalberstadt Gepost op Vandaag om 08:24 »
Als dat mogelijk is vraag ik me af waarom die er nog niet is, ik denk dat daar al genoeg wetenschappers heel goed naar hebben gekeken.
Als meerdere wetenschappers allemaal tot andere getallen zouden komen dan zou hun onderzoek niet goed gedaan zijn. Het feit dat er veel andere getallen uitkomen geeft dus al aan dat de bepaling daarvan weinig met wetenschap te maken zal hebben.
10
Algemene vragen hobbybrouwen / Re: Enzybrew - Reinigingsmiddel
« Laatste bericht door seed7 Gepost op Vandaag om 08:22 »
Ik ken geen brouwers die de hele nacht laten sproeien.

Sproeien niet neen, ik zet er wel soms de maishketel tot net boven de filterplaat vol met enzybrew en laat het rustig een nacht staan.

mijn hobbypan wordt na het brouwen altijd gevuld met heet water en een twee vaatwastabletten en daar staan dan alle spulletjes een hele nacht in te weken. Het zelfde voor gistvaten etc. Gewoon weken werkt prima zolang je de enzymen niet denatureert. Heeft allemaal geen haast.

ingo
Pagina's: [1] 2 3 ... 10