Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Brouwproces / Re: CaCl2 vs NaCl in brouwwater
« Laatste bericht door ciesvandekwis Gepost op Vandaag om 10:30 »
Oppassen met keukenzout! Doseren, want valt er niet meer uit te halen of te compenseren.
Ka zit ook in Antioxin, net als sulfaat.
2
Apparatuur / Re: Het officiŽle SPEIDEL Braumeister topic
« Laatste bericht door guuz Gepost op Vandaag om 09:57 »
Op braumeisters zijn er een aantal die een verbouwing hebben gedaan aan hun kraan. Zie de voorbeelden

https://forum.braumeisters.net/viewtopic.php?f=4&t=2491

https://forum.braumeisters.net/viewtopic.php?f=4&t=490

Ik heb inmiddels net z0'n kraan als in 2e link, maar die steekt nu wel heel ver uit en moet ik oppassen, dat ik er niet tegenaan loop.
3
Apparatuur / Re: Het officiŽle SPEIDEL Braumeister topic
« Laatste bericht door guuz Gepost op Vandaag om 09:54 »
Wat is het bezwaar tegen de standaard kraan? Ik heb deze nog niet ontdekt

kran lekt beneden 25 C en laatst kwam ik er maar even aan en toen schoot de hendel er uit. Das niet leuk als je nog aan het brouwen bent...
4
Discussie over recepten / Re: Glitterbier
« Laatste bericht door bierinjisp Gepost op Vandaag om 09:45 »
Droog glitteren?
5
Brouwproces / Re: CaCl2 vs NaCl in brouwwater
« Laatste bericht door Serge VL Gepost op Vandaag om 09:20 »
Maar wat als je nou kalium chloride toevoegd, hmmm.
Kaliumchloride is het kleien broertje van natriumchloride en versterkt evenzeer de vollere ronde smaak,en smaakt ook zout. Echter bij te hoge concentraties belemmert de kalium de enzymatische werking van je beslag.
Veel kalium komt uit de mout de drempel waarde in je brouwwater zit voor een goede enzymatische werking zit rond de 10mg/l.
6
Discussie over recepten / Re: Glitterbier
« Laatste bericht door Jeukstaardt Gepost op Vandaag om 09:02 »
Ik vraag me af of dat geen gushers gaat opleveren aangezien je 'vaste' deeltjes in je bier krijgt. Volgens mij gaat dat flink schuimen op het moment dat je een fles opent.
7
Apparatuur / Re: Het officiŽle SPEIDEL Braumeister topic
« Laatste bericht door Martijn0172 Gepost op Vandaag om 09:01 »
Wat is het bezwaar tegen de standaard kraan? Ik heb deze nog niet ontdekt
8
Stel je voor / Re: Voorstellen; Teun
« Laatste bericht door ForBeerLovers Gepost op Vandaag om 08:34 »
Hoi Teun , welkom !!
Ik kom uit Sint oedenrode , brouw regelmatig met de grainfather en sinds een maand ook begonnen met destilleren ! Je bent altijd welkom om een x mee te brouwen
9
Discussie over recepten / Re: Glitterbier
« Laatste bericht door bierinjisp Gepost op Vandaag om 08:29 »
ik vraag me af of het niet volledig oplost in bier:

IngrediŽnten: maltodextrine, gemodificeerd maÔs zetmeel, emulgator (E433), mica parelmoer pigment, kleurstof (E102, E110, E133, E171), conserveermiddel (E202). E102 and E110 kan de activiteit of oplettendheid van kinderen nadelig beÔnvloeden. Gecertificeerd Kosher.

er zullen natuurlijk verschillende varianten zijn die wellicht niet oplossen
10
Apparatuur / Re: Het officiŽle SPEIDEL Braumeister topic
« Laatste bericht door hans_nwk Gepost op Vandaag om 08:22 »
Op braumeisters zijn er een aantal die een verbouwing hebben gedaan aan hun kraan. Zie de voorbeelden

https://forum.braumeisters.net/viewtopic.php?f=4&t=2491

https://forum.braumeisters.net/viewtopic.php?f=4&t=490
Pagina's: [1] 2 3 ... 10