Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Grondstoffen / Re: Reageerbuisjes voor mijn gistbank
« Laatste bericht door Lange Möpper Gepost op Vandaag om 13:53 »
Ik heb 100 van deze (zie foto) buisjes / cryovials  10 ml gekocht. Hier heb ik meer dan genoeg aan.
Zijn er nog mede-dorstigers die er wat van me willen overnemen?

2
Apparatuur / Re: Het officiële SPEIDEL Braumeister topic
« Laatste bericht door brouwmus Gepost op Vandaag om 13:31 »
Je kunt toch ook gewoon hevelen?
3
Brouwproces / Re: Bier (te) zoet
« Laatste bericht door Easywoods Gepost op Vandaag om 13:09 »
Gisteren ook een bier met t58 gedronken. Zonder het te weten proefde ik het meteen dat het t58 was, door de typische zoete smaak die eraan zat. Het bier had iets van 15% suiker in de stort. Ik ben in ieder geval geen fan van t58.

Ik heb T58 kort geleden z'n werk laten doen bij 16 graden........ daar wordt 'ie een stuk minder zoet van en meer peper  :biersmile:
4
Brouwproces / Re: Schudden met het vergistingsvat of een speciaal luchtpompje?
« Laatste bericht door Marksbrew Gepost op Vandaag om 13:08 »
IDe eiwitten die voor schuim zorgen kunnen maar éénmaal hun werk doen en denaturiseren.

Dat las ik hier laastst ook al, ben ook benieuwd. Ik schud vaak na een week hergisting nog eens met de flessen. Zou dan mijn schuim om zeep helpen.....?
5
Apparatuur / Re: Grootte gistvat
« Laatste bericht door Jacques Gepost op Vandaag om 13:07 »
Als je  niet temperatuurgecontroleerd vergist is het verstandig om een minstens twee keer zo groot gistvat te gebruiken dan het volume dat je wilt vergisten.

Wanneer je wel temperatuurgecontroleerd vergist is 30 - 50% extra kopruimte gewenst. Maar dan nog kan het sommige gisten te weinig zijn.

Mijn advies is dat je beter een wat te groot gistvat kunt kopen dan eentje waarbij je steeds overschuimers hebt. Daar maak je in huis geen vrienden mee... Een "blow off" kan zeker helpen als dat dreigt te gebeuren. Maar het aanblik wil ook wat... Een emmer met bluppende gistslurry ziet er iets minder smakelijk uit.
6
Prikbord / Re: Gezocht: boek De Praktijkbrouwer
« Laatste bericht door Jeffrey Gepost op Vandaag om 12:59 »
vandaag boek opgehaald bij Hans, daarvoor mijn dank.
Dank jullie voor het advies. zullen zeker dingen zijn die niet van toepassing zijn voor mij als hobbybrouwer maar wie weet in de toekomst.
 :degroeten:
7
Brouwproces / Re: Bier (te) zoet
« Laatste bericht door Guidojp Gepost op Vandaag om 12:57 »
Typo, 3 weken moet 1 week op 10 graden zijn. Inmiidels dus iets meer sinds de eerste dronk. Volgende batch zal ik langer op de fles laten gisten bij 21- 23. Ook weer wat geleerd over gist en de invloed op smaak. Leerzaam. Bedankr voor de feedback.
8
Apparatuur / Re: Warmtelamp of gloeilamp
« Laatste bericht door Knobby Gepost op Vandaag om 12:52 »
1: Ik wil ongeveer 20L gaan brouwen per keer in het begin. Daarvoor heb ik een kleine koelkast. Ik wilde gloeilampen online bestellen van 40W. Nu zijn ze geleverd en zie ik dat ik gloeilampen van 100W heb gekregen (weet niet of het fout geleverd is, of dat ik online de verkeerde in mijn winkelwagen heb gegooid). Is 100W teveel voor een kleine koelkast met 20L of kan dit wel? En kan ik beter 2 lampen plaatsen in serie?

2: Hoe krijg ik de sensor van de STC-1000 en de gloeilamp in de koelkast? Boren jullie een gat in de koelkast? Waar kan ik dat dan het best doen? In de zijkant?
100W lijkt me echt veel te veel.

Er zijn mensen die een gat boren. Anderen doen het via het condens gat achterin/onderin de koelkast. Ik laat de snoeren gewoon tussen de deur door lopen.
9
Apparatuur / Re: Warmtelamp of gloeilamp
« Laatste bericht door Knobby Gepost op Vandaag om 12:49 »
Wellicht dat een keramische lamp langer meegaat? Dus geen 1000 branduren maar 10.000 "warmteuren"?
Dat is inderdaad een voordeel van de keramische lamp
10
Apparatuur / Re: Warmtelamp of gloeilamp
« Laatste bericht door henkie Gepost op Vandaag om 12:45 »
Pagina's: [1] 2 3 ... 10