Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Brouwproces / Re: Vreemde slierten tijdens het koken
« Laatste bericht door Rob Q Gepost op Vandaag om 22:04 »
Wat ik me herinner van de scheikundelessen (40 jaar geleden) is dit een ester. Deze ontstaat op het scheidingsvlak van 2 stoffen (welke weet ik niet meer). De amanuensis haalde dan uit een erlenmeier op het scheidingsvlak van 2 stoffen  met een pincet een een hele lange sliert naar boven.
Zit dit een beetje in de richting scheikundigen?
2
Grondstoffen / Re: Hopoogst 2018
« Laatste bericht door springerke Gepost op Vandaag om 22:02 »
Bij ons in west vlaanderen zijn de eerste hopscheuten verkocht op de veiling voor meer dan 200euro/100gram
Naar het schijnt is dat een delicatesse en alle sterren restaurants komen er op af
3
Brouwproces / Re: Vreemde slierten tijdens het koken
« Laatste bericht door Oscar Gepost op Vandaag om 21:53 »
Ik heb deze nog nooit gezien.

ikke ook niet..... :weetniet:

Weet 1 van jullie wat het is???

Lijkt wel een soort van lintworm..... ???
4
Apparatuur / Re: Arsegan easybrew 30
« Laatste bericht door BVeenema Gepost op Vandaag om 21:52 »
Vandaag voor het eerst gebrouwen met de Easybrew 30. Ik heb hiervoor steeds met een weckketel gebrouwen met een brouwzak (BIAB). De Easybrew is echt een flinke stap vooruit. Het brouwen ging echt vlekkeloos. Het instellen van het maischschema is een eitje en alles werkt naar behoren. Wat mij betreft een echte aanrader!
5
Apparatuur / Tegendrukvuller bouwverslag
« Laatste bericht door FrankOD Gepost op Vandaag om 21:52 »
Eerste test tegendrukvuller, in principe werkt t.. alles is nog een beetje houtje touwtje. Flesje word mooi gevuld met minimaal schuim, alleen wanneer ik de vuller omhoog haal en de druk er dus plotseling af is word t 1 groot schuimfestijn.

Iemand tips?

Biertemperatuur  is 1gr. , flesjes wat warmer, bij een flesje uit de vriezer ging het beter.

misschien met teveel drukverschil gevuld? mijn Chinese overdrukventiel geeft flinke afwijking aan t.o.v. de CO2 regelaar.  En er zit ergens een lekje in het systeem, flesje blijft niet op druk.

6
Brouwproces / Re: Temperatuur maischwater
« Laatste bericht door Oscar Gepost op Vandaag om 21:51 »
Ik stort altijd boven de 60C  :brouwen:
7
Apparatuur / Re: Arsegan easybrew 30
« Laatste bericht door CeesM Gepost op Vandaag om 21:38 »
Misschien niet helemaal het juist topic maar zijn er al mensen hier die ervaring hebben met de 50 liter variant?
Ik vind de 50 liter variant niet veel verschillen met de Easybrew 30. De Easybrew 50 is slechts 11,5 cm hoger dan de 30.
Dus je moet deze tot de rand vullen om 50 liter er in te krijgen. Dat scheelt 12 liter met de EB 30 als je deze tot de rand vult.
Een 50 liter batch gaat hiermee niet lukken.
8
Brouwproces / Re: Temperatuur maischwater
« Laatste bericht door hansHalberstadt Gepost op Vandaag om 21:19 »
De benodigde opwarmtemperatuur van het maischwater is afhankelijk van de verhouding mout : water. Zie ook de schermafdruk van Hans.
Beter is het maischwater niet te warm te maken. Bijwarmen is makkelijker dan afkoelen zoals ik al schreef.
In de praktijk warm ik altijd het maischwater op naar 52 graden via automatische temperatuurregeling (via brouwcomputer) en voeg dan de mout toe. maakt bij het inmaischen niet zo heel veel uit of je er een graadje naast zit   
9
Brouwproces / Re: Vreemde slierten tijdens het koken
« Laatste bericht door Mark Green Anchor Gepost op Vandaag om 20:39 »
Kill it with fire!!!1!!!
10
Grondstoffen / Re: Hopoogst 2018
« Laatste bericht door Pimmels Gepost op Vandaag om 20:19 »
Hier gaat
de Cascade ook al beginnen
.jpg][/URL]
Pagina's: [1] 2 3 ... 10