Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Apparatuur / Re: Verloting iSpindel met 5 extra doppen
« Laatste bericht door Jaap W Gepost op Vandaag om 09:32 »
Ik doe ook mee. Kan ik eindelijk goed volgen hoe de vergisting verloopt. Nu is het om de zoveel dagen monsters nemen om het SG te meten of het al gebotteld kan worden.  :proost: :nut:
2
Brouwproces / Re: Gevuld gistingsvat vervoeren, mag dat?
« Laatste bericht door koffie Gepost op Vandaag om 09:25 »
Ja hoor kan prima, vaker gedaan. Wort je gistvat in, afsluitdop op je gistvat en bij thuiskomst giste erin en een waterslot erop  :brouwen:
3
Apparatuur / Re: Verloting iSpindel met 5 extra doppen
« Laatste bericht door duonra Gepost op Vandaag om 09:16 »
Ik doe graag mee!
Meten is weten.
4
Bewezen recepten / Re: OBBK 2020 V1 India Pale Lager
« Laatste bericht door Sjaak_Deventer Gepost op Vandaag om 09:16 »
Mooi recept!! Water nog aangepast? Of gewoon Hoorns water gebruikt?
5
Bewezen recepten / Re: OBBK 2020 V1 India Pale Lager
« Laatste bericht door tdp Gepost op Vandaag om 08:48 »
Prachtig Wolter, proficiat!! Ook jij hebt ondertussen je sporen wel verdiend qua prijzen!
6
Bewezen recepten / Re: OBBK 2020 V1 India Pale Lager
« Laatste bericht door William Gepost op Vandaag om 08:38 »
En was Daddy's Girl blij met het resultaat?

Blijft altijd lekker: veel hop in een ondergister.

Gefeliciteerd!
7
Algemene vragen hobbybrouwen / Re: grauwe meelmot + opbergsysteem
« Laatste bericht door hopjesvla Gepost op Vandaag om 08:34 »
ooit meelmotten in huis gehad en ik wens je veel succes :-\

Die krengen eten zich door plastic zakjes heen en kunnen door de kleinste gaatjes (de rupsjes denk ik dan). Anyway, de uiteindelijke remedie was om alles te checken wat je in huis heb waar ze eventueel in kunnen zitten. Bij de geringste verdenking: meteen weggooien. Dus zie je ook maar een beetje spint: weg ermee. Daarna alles wat ook maar potentieel voedsel kan zijn goed verpakken in bakjes (vrijwel elk droog zetmeelhoudend eten) Bij mij zijn ze hoogstwaarschijnlijk ooit met een zakje havermout binnen gekomen, alhoewel ik ook een heel groot nest had in een bakje amandelen wat achter in de kast stond. Zolang je ze blijft zien zit er ergens een nest (waarschijnlijk meerdere). Veel weggooien in het begin en alles goed verpakken heeft bij mij uiteindelijk het probleem opgelost..

Daar het een invasieve soort is hebben ze BelgiŽ zelfs het advies om voordat je het eten weggegooid eerst het voedsel in de vriezer te leggen om et zorgen dat alles dood is (tenminste, ooit ergens gelezen)..
8
Grondstoffen / Re: Lallemand Philly sour
« Laatste bericht door hopjesvla Gepost op Vandaag om 08:27 »
Hebben jullie nog de trub gedumpt zoals in het filmpje? Dat zou bij mij niet lukken dus ben benieuwd naar wat de invloed van de frambozen nu echt is.
9
Apparatuur / Re: Verloting iSpindel met 5 extra doppen
« Laatste bericht door hopjesvla Gepost op Vandaag om 08:25 »
En ook hier nog een deelnemer. In het kader van meten is weten (en liever lui dan moe  :D ) lijkt em dit een prima aanvulling in de brouwkelder.
10
Grondstoffen / Re: Lallemand Philly sour
« Laatste bericht door EvdBroek Gepost op Vandaag om 08:17 »
Mooi zuur bier geworden, met 1.5 kg frambozen ook lekker kleurtje :)

Het recept van David Heath geeft wel een beetje dun bier, alcohol is ook redelijk laag, maar mooie doordrinker met de warme dagen die we nog hadden.

Ik heb dit bier ook gebrouwen en het is lekker fris geworden, je ruikt gewoon de frambozen. In plaats van 1,5 kg heb ik 2 kg gebruikt. Mijn bier is alleen niet zo dun geworden, dat kan misschien komen door de temperatuur van het maischen. Ik heb op 70 graden gemaischt.
Pagina's: [1] 2 3 ... 10