Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Prikbord / Re: Verschillende moutsoorten te koop
« Laatste bericht door SVB Gepost op Vandaag om 12:42 »
Is verzenden ook een optie? Zo ja, dan heb ik interesse in beide.
2
Discussie over recepten / Re: La Trappe Blond
« Laatste bericht door Neetje Gepost op Vandaag om 12:41 »
Is die 10 minuten uitmaischen op 78C nu wel of niet nodig.
Naar de laatste berichten op dit forum raak ik het een beetje kwijt.

Heb wel en niet geprobeerd maar merk geen verschil. Spoel hier altijd met bijna kokend water en start koken tijdens spoelen.
(ik brouw meestal met aparte maisch en kookketel en 1 maischtemperatuur)
3
Bewezen recepten / Re: ONK 2019 Recept Triple-W La Trappe Isid'or Kloon
« Laatste bericht door SVB Gepost op Vandaag om 12:39 »
Die van mij met S33 vond ik ook aan de zoete kant.
4
Discussie over recepten / Re: La Trappe Blond
« Laatste bericht door tdp Gepost op Vandaag om 12:31 »
Is die 10 minuten uitmaischen op 78C nu wel of niet nodig.
Naar de laatste berichten op dit forum raak ik het een beetje kwijt.

Zoveel mensen, zoveel meningen. Wanneer je gewend bent deze stap te doen, lekker uitvoeren. Maisch je nooit uit en zijn je bieren gewoon goed, zou ik het lekker laten zo.
Ben zelf een gewoontedier en maisch altijd uit, voor een minuut of 5. Geen idee of het effect heeft.
5
Brouwproces / Re: Extreem laag SG na brouwproces
« Laatste bericht door Robert1968 Gepost op Vandaag om 12:28 »
Enkel suiker toevoegen maakt je bier niet "lichter", maar juist "zwaarder", qua alcohol dan. Alleen als je een deel van de mout vervangt door suiker gaat die vlieger op, maar misschien bedoel je dat ook.
6
Discussie over recepten / Re: La Trappe Blond
« Laatste bericht door 3,14t Gepost op Vandaag om 12:26 »
Is die 10 minuten uitmaischen op 78C nu wel of niet nodig.
Naar de laatste berichten op dit forum raak ik het een beetje kwijt.
7
Apparatuur / Re: Wortkoeler
« Laatste bericht door PWberg Gepost op Vandaag om 12:20 »
Dacht dat het deze was. Zou kunnen dat ik een 50 liter koeler heb.
https://www.candirect.eu/navi.php?a=3565&lang=eng

Zal eens gaan snuffelen, thx
8
Algemene vragen hobbybrouwen / Re: Brewtan B - een middel met meerdere voordelen
« Laatste bericht door tdp Gepost op Vandaag om 12:15 »
Heb je het ooit gebruikt Serge? Ik weet dat jij zeker open staat voor dergelijke middelen.
9
Algemene vragen hobbybrouwen / Re: Wanneer is een brouwerij Craft?
« Laatste bericht door Haagse Wouter Gepost op Vandaag om 12:04 »
En toch is er ook een soort van semi-commerciele variant. Oftewel waarbij het bierbrouwen wel degelijk ambachtelijk is en wordt verkocht, maar niet in de hoeveelheid om van rond te komen.

Een voorbeeld hiervan is b.v. Haagse Broeder. Kloosterbier wat ook wordt verkocht. Maar ze hebben een keteltje van 50 liter waarmee eens per week een keertje mee brouwen. Het wordt zeker verkocht, maar om nou te stellen dat ze ervan rondkomen? Wat zijn zij dan?

Ambachtelijk (en craft is daar de modieuze veelgebruikte Engelse term voor) dekt wat mij betreft alleen producten waar technieken en grondstoffen die bv 100 jaar geleden ook gebruikt werden voor zijn toegepast.

Maar dan moet je zelf mouten?
10
Algemene vragen hobbybrouwen / Re: Wanneer is een brouwerij Craft?
« Laatste bericht door hans_nwk Gepost op Vandaag om 11:58 »
Craft en ambachtelijk zijn doordat ze zo veel gebruikt worden holle jeukwoorden voor mij zijn geworden die ik negeer.

Als brouwers die zaken als hopextracten gebruiken zichzelf ambachtelijk noemen zijn ze volgens mij ook het spoor bijster.

Ambachtelijk (en craft is daar de modieuze veelgebruikte Engelse term voor) dekt wat mij betreft alleen producten waar technieken en grondstoffen die bv 100 jaar geleden ook gebruikt werden voor zijn toegepast.
Pagina's: [1] 2 3 ... 10