Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Discussie over recepten / Recept voor eerste brouwsel - Simpele Triple
« Laatste bericht door BenjaminVlissingen Gepost op Vandaag om 14:32 »
Hallo,

Ik wil beginnen met brouwen, en heb een recept in elkaar proberen te zetten met BrouwHulp.
De bedoeling is een vrij zoete tripel met een hint van fruit.

Omdat het mijn eerste biertje moet worden wil ik zo min mogelijk ingrediŽnten gebruiken om later te kunnen uitvinden wat de gevolgen zijn van toevoegingen.

Graag opmerkingen als ik iets servieus verkeerd doe ;)

BrouwHulp Recept uitdraai

Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk001
Naam receptBenjamin's eerste bier - Tripel
Brouwdatum29-03-2020
BierstijlTripel
Volume10,0 l
Begin SG1,070 SG
Berekende kleur (Morey)11 EBC
Berekende bitterheid (Tinseth)29 IBU
Brouwzaalrendement70,0 %
Kooktijd90 min.

Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediŽnt
10,00 lWater uit Zutphen
5,39 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
12 mg/l2 mg/l27 mg/l74 mg/l12 mg/l15 mg/l

Vergistbare ingrediŽnten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
2,70 kgPilsmoutWeyermann3 EBC89,7 %
0,31 kgBruine kandijsuikerSupermarkt10 EBC10,3 %

Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
63,0 įC1 min.45 min.3,7 l/kg
63,0 įC9 min.15 min.3,7 l/kg
72,0 įC6 min.5 min.3,7 l/kg

Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
20,0 gStyrian Goldingsbellen3,4%90 min.17,4 IBU
10,0 gManderina Bavariabellen9,5%15 min.11,3 IBU

Gist
starter[/data][data]Belgian Tripel (M31)[/data][data]bovengist[/data][/row]
HoeveelheidNaamType
[row][data]10,0 gManderina Bavariabellen9,5%15 min.11,3 IBU
2
Of je frot gewoon een dik stuk silicone slang direct in de bucket. Dat geven ze zelf ook aan op de website als optie: A ĹĒ ID silicone tubing fits perfectly into the stopper hole on our Bucket lids! Not by accident, but by design!
3
Algemene vragen hobbybrouwen / Re: Hoeveelheid gist aflaten bij CCT
« Laatste bericht door Lťon Kanters Gepost op Vandaag om 14:12 »
Ik vroeg mij af of dat men alle gist verwijderd of alleen een (groot) deel zodat het grootste oppervlak aan gist dat nog in contact staat met het bier de diameter van de aftapleiding is?

Zelf doe ik namelijk het laatste, maar hoor graag wat andere hiermee doen.
4
Prikbord / Brouwketel 29 liter all-in-one principe
« Laatste bericht door brewt Gepost op Vandaag om 14:07 »
Wegens aanschaf van een nieuwe brouwketel verkoop ik mijn huidige ketel.

Volume is 29 liter. Het principe werkt zoals bekende all-in-one systemen als de Easybrew of Grainfather.  De buitenketel is een elektrische weckpan. De binnenketel staat op pootjes zodat er een laagje onder blijft staan. In de binnenpan zitten filterplaten, onder en boven. Tijdens het maischen zal op de onderste filterplaat de mout worden gestort. De bovenste filterplaat komt bovenop de mout te liggen. De pomp die pompt de vloeistof van uit onder in de pan naar boven. De vloeistof zal dan door het mout zakken en zo verloopt het maischproces. Na het maischen kan de binnenpan uit de buitenpan getild worden en kan het koken beginnen. Na het koken kan het bier van uit de pan in het vergistingsvat worden gepompt.

Komt met:
  • Elektrische weckpan met magnetische pomp
  • Binnenpan met filterplaten en handgreep
  • Spiraal wort koeler om het wort na het koken te koelen(inclusief slangen)
  • Takel om de binnenpan op te tillen
  • Kraanwerk op de pan om makkelijk over te pompen

Let op!: de thermometer functie van de weckpan werkt niet! Hier door zal er tijdens het maischen met aan/uit moeten gespeeld moeten worden om de juiste temperatuur te bewaren!

Prijs: 125,-
Zie marktplaats advertentie voor meer foto's: https://link.marktplaats.nl/m1530905457

5
Algemene vragen hobbybrouwen / Re: Bodem drijft omhoog in fles
« Laatste bericht door hansHalberstadt Gepost op Vandaag om 13:44 »
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden:
1) teveel koolzuur in je bier
2) teveel condensatiekernen (scherpe kristallen zoals calcium oxalaat waar koolzuur versnelt vrijkomt)
1 kun je meten met een drukmeter die door het dopje kan meten, maar dan moet je die wel hebben natuurlijk. evt kun je het bier heel voorzichtig inschenken en als je het dan proeft zal er veel koolzuur in je mond vrijkomen als dit het geval is.
2) betekent dat je het bier wel normaal kunt opdrinken zonder veel koolzuur in je mond, maar dat het toch langzaam de fles uitkomt.
6
Dit is het onderdeel dat ik zoek:
https://www.ssbrewtech.com/products/blow-off-barb-for-ftss-lids
Niet te krijgen in Nederland. Iemand behulpzame suggesties hoe een blow-off te maken voor die Brew Bucket?

Bij Brouwmaatje.nl in Boesingheliede hebben ze allerhande fittingwerk.
Dan zou dit hier misschien een start kunnen zijn?
7
Dank je Tim!
8
Apparatuur / Re: RVS SS Brewbucket of Brew Monk via thermowell voorzien van Inkbird probe?
« Laatste bericht door TimW Gepost op Vandaag om 13:20 »
Dit is het onderdeel dat ik zoek:

https://www.ssbrewtech.com/products/blow-off-barb-for-ftss-lids



Niet te krijgen in Nederland. Iemand behulpzame suggesties hoe een blow-off te maken voor die Brew Bucket?

https://www.themaltmiller.co.uk/product/blow-off-barb-for-ftss-lids-and-brew-bucket-lids/

9
Prikbord / Koelkast te ruil / gratis
« Laatste bericht door Reinder Gepost op Vandaag om 13:13 »


Wij wilden deze koelkast gebruiken als 2e vergistingskoelkast, helaas kunnen we hem niet kwijt en moeten we echt een model zonder vriesvak hebben.

Bij voorkeur willen we hem dan ook graag ruilen voor een koelkast van 120, zonder vriesvak, maar de koelkast is ook "gratis" af te halen (paar zelf gebrouwen biertjes zouden we waarderen natuurlijk).
Voor zo ver wij weten werkt de koelkast gewoon, de plankjes van de koelruimte zijn al wel weg.

De koelkast staat in Enschede en dient zelf afgehaald te worden.
10
Dit is het onderdeel dat ik zoek:

https://www.ssbrewtech.com/products/blow-off-barb-for-ftss-lids



Niet te krijgen in Nederland. Iemand behulpzame suggesties hoe een blow-off te maken voor die Brew Bucket?
Pagina's: [1] 2 3 ... 10