Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Brouwproces / Re: Input gevraagd - laag rendement
« Laatste bericht door hansHalberstadt Gepost op Vandaag om 04:49 »
Ja. Je moet toch in de gaten houden dat de bostel niet droog komt te vallen. Met een ratelspanband is het omhoog takelen kinderspel.
klopt, maar je moet wel 2 dingen tegelijk doen:
1) in de gaten houden dat je bostel niet droogvalt en op tijd zorgen dat je daarvoor heet water beschikbaar hebt
2) als de hoogte via de spanband op een vaste stand staat zal het hoogte verschil tussen wort en spoeloppervlak continue afnemen omdat het wortnivo steeds stijgt. Dat moet je dus steeds bijstellen.

En de meeste mannen kunnen geen 2 dingen tegelijk. Met mijn idee valt punt 2 af. Hoef je nog maar 1 ding tegelijk te doen, wel zo simpel. Ik denk dat het beter is om niet steeds een gekleurd beeld te schetsen en het oordeel of ze dat handig vinden een de mensen zelf over te laten. Het kostte mij tot nu toe al heel veel moeite om het kwartje te laten vallen. Je moet het gewoon een keer gezien hebben om de waarde ervan te kunnen beoordelen.
2
Prikbord / Re: Te koop: HERMS / RIMS controller
« Laatste bericht door hobbyman Gepost op Vandaag om 00:48 »
Beste brouwers, de controller ligt momenteel in de weg ivm uitbreiding van de hobby, en mag worden afgehaald voor 500 euro. Dit bedrag is de kostprijs van de onderdelen.

Deze controller is nieuw, heb er twee gebouwd, ik brouw dus ook met dit systeem. Heb je interesse in de controller, dan kun je vrijblijvend komen kijken tijdens het brouwen.
 
Voor info graag PB



3
Brouwproces / Re: Eerste ondergister - verstokt of niet?
« Laatste bericht door Jacques Gepost op Vandaag om 00:02 »
En maischschema voor een bier met veel restsuiker en ook nog eens een groot aandeel caramout.
Dat in combinatie met een gist die niet heel ver doorgist maakt dat je een niet al te hoog eind SG haalt...
4
Brouwproces / Re: Input gevraagd - laag rendement
« Laatste bericht door Jacques Gepost op Gisteren om 23:43 »
Vind je,
Volgens mij geeft Hans een high tech oplossing die praktisch eenvoudig is te realiseren.
Vooral de katrol met gewicht icm het kledingrek.

Ja. Je moet toch in de gaten houden dat de bostel niet droog komt te vallen. Met een ratelspanband is het omhoog takelen kinderspel. Even een knikje geven en klaar. De methode is echt heel eenvoudig en kost weinig inspanning.

Het meest lastige is de ophanging van de ratelspanband. Dat in in een woonomgeving wel een ding...
5
Apparatuur / Re: Arsegan Easybrew 30 (PLus) versus Brewzilla
« Laatste bericht door Bh Gepost op Gisteren om 23:41 »
Met dank aan scorpionrose ben ik er nu achter dat de robobrew voor een goede prijs uit de UK kan worden gehaald. Ik lees veel goede verhalen over dit systeem. Zijn er mensen hier met ervaring hiermee?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
7
Brouwproces / Re: Gist opkweken uit fles- schimmel? met afbeelding
« Laatste bericht door Jacques Gepost op Gisteren om 23:20 »
Ik heb een moutoplossing gebruikt van moutextract zonder hop toevoegingen o.i.d.
De kleur komt redelijk overeen met wat je ziet bij daglicht inderdaad.

Dan zou ik de starter niet gebruiken. Inderdaad weggooien en opnieuw beginnen.
8
Brouwproces / Re: Witte vlieslaag na vergisting - kaam?
« Laatste bericht door Jacques Gepost op Gisteren om 23:15 »
Kaam is dacht ik ook een gist/schimmel. De vraag is dus of je het dus via waarnemingen kunt onderscheiden van normale gist.

Er is wel een onderscheid te maken via waarnemingen. Kaam is een echt vlies dat heel makkelijk verbrokkeld als deze verstoord wordt. De kleur is veel lichter en vaak zie je grote bellen.



9
Apparatuur / Re: Lucht / CO2 in bierleiding Minikegs / kegerator
« Laatste bericht door hansHalberstadt Gepost op Gisteren om 22:48 »
18 psi is ca 1.2 BAR. 1.5 BAR bij 5 graden levert ca 0.6 % koolzuur. dat is al erg veel voor tapbier. Mijn voorstel zou zijn om de druk in te stellen op 0.9 BAR (12.8 PSI) bij het satureren van je bier. dan zit je op ca 0.5 % koolzuur en dat is normaal. evt tijdens het tappen de druk wat hoger zetten, dat voorkomt dat koolzuur vrijkomt in je leidingen. Maar na het tappen de druk weer omlaag om te voorkomen dat het bier bij die druk gaat verzadigen.
10
Algemene vragen hobbybrouwen / Re: water ontkalken
« Laatste bericht door hansHalberstadt Gepost op Gisteren om 22:35 »
Ik heb nog nooit een overtuigende beschrijving kunnen ontdekken van de werking van zo'n magneet. Enige wat wel bekend is is het effect dat een magneetveld lading kan afbuigen. dus Ionen in stromend water wat door een magneetveld loopt ondervind een kracht die ervoor zorgt dat er een spanningsverschil ontstaat haaks op de magneet. Dat is het Hall effect. in een koperen waterleiding zal dat dan zorgen dat koper in oplossing gaat aan een kant van de koperen leiding en metaal neerslaat aan de andere kant. Maar of je daar op zit te wachten is de vraag. 
Pagina's: [1] 2 3 ... 10