Steun deze site. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com
Het kost je niets extra.

koken & tafelen algemeen

 

mail info@hobbybrouwen.nl

Artikelen over het brouwen van bier

Uitgebreide Nederlandstalige artikelen over het brouwproces.

Index


Naar index paginaJacques Bertens, redacteur van "De Roerstok" en "Proost"

In het clubblad van "De Roerstok" verschijnen regelmatig artikelen van Jacques Bertens (de webmaster van deze site). Een aantal van deze artikelen zijn op deze site gezet. De afbeeldingen die bij deze artikelen geplaatst zijn bij de originele artikelen zijn hier niet allemaal opgenomen om ruimte te sparen. Verder zijn hier geen recente artikelen te vinden. Als je de laatste artikelen van Jacques wilt lezen kun je donateur of lid van "De Roerstok" worden.

Naar index paginaProost

Ook in het vakblad voor de amateur wijn-, bier- en likeurmaker en verwante hobby's "Proost" heeft Jacques regelmatig geschreven over het brouwen van bier.  Zoals jullie kunnen zien zijn de artikelen voor Proost wat uitgebreider en wordt in deze artikelen vaak diep ingegaan op de materie. 

Elk artikel is uniek: het is speciaal voor Proost of het clubblad van "De Roerstok" geschreven. Vaak vullen de artikelen elkaar aan. 
 

Naar index paginaDe artikelen

Naar index paginaDe Roerstok

 

Naar index paginaProost

Naar index paginaPINT

Op verzoek van PINT heb ik een artikel geschreven op basis van de analytische resultaten van een onderzoek naar de kwaliteit van witbieren. Theo Flissebaalje heeft het artikel op een aantal punten aangevuld.
Het artikel is gepubliceerd in een extra editie van PINT-Nieuws d.d. juni 1998.


Naar index paginaAndere brouwtechnische artikelen

 

Naar index paginaAdrie Otte

Af en toe stuit Adrie op een vraag over bier of bierbrouwen. Meestal discussieer hij er dan over op het forum van deze site en vaak krijg hij dan de antwoorden die hij zoekt. Soms echter ook niet. Dan zit er niets anders op dan zelf op onderzoek uit te gaan.

Het mooie van internet is, dat je de resultaten van je onderzoek gemakkelijk kunt delen met medebrouwfanaten. Op deze pagina vind je links naar een aantal artikelen die Adrie heeft geschreven naar aanleiding van een onderzoekje. Wil je erover discussiëren, dan kan dat op het forum van deze site.

Naar index paginaTheo Sonnemans

Theo Sonnemans is oud-docent bierbrouwen. Voor De Roerstok heeft hij deskundige antwoorden gegeven op vragen waar veel zelfbrouwers mee bezig zijn.

Naar index paginaEngelstalige artikelen

Laatste aanpassing van deze pagina: zaterdag 23 december 2017.