Steun deze site. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com
Het kost je niets extra.

koken & tafelen algemeen

 

mail info@hobbybrouwen.nl

Heineken Experience

Op dinsdag 16 oktober 2001 bezocht ik samen met mijn gezin de permanente Heineken tentoonstelling aan de Stadhouderskade 78 te Amsterdam. De tentoonstelling heeft als naam Heineken Experience en is heel duidelijk georiënteerd op Engelstalige bezoekers.
De tentoonstelling geeft een heel aardig beeld van de grondstoffen waarmee bier gebrouwen wordt en het brouwproces. Alles is heel speels opgezet en gericht op het grote publiek. 
De entree bedraagt € 5,-- en je krijgt daarvoor ook nog eens 3 consumpties (Heineken pils of frisdrank).

 


 

Op de gevel van de oude Heineken zijn de bovenstaande versiersels te vinden. De foto van de bovenste gevelsteen is door mij ingekleurd.

 

Natuurlijk ging mijn brouwershart harder kloppen toen ik de rondgang van de tentoonstelling ons door de oude brouwzaal voerde. Ik kan er niets aan doen maar ik vind die oude koperen ketels toch heel wat mooier dan moderne rvs ketels. 

 

 

Onze zoon Yeison aan het Heineken drumstel.

 

Verdere bezoek Amsterdam

Amsterdam is een echte bierstad. Veel biercafé's, speciale bierslijterijen en twee pubbrouwerijen. Jaarlijks is er in oktober ook nog het PINT-bokbierfestival. De inwoners van de hoofdstad boffen maar. We verbleven twee dagen in de bierstad en genoten er met volle teugen van. 

Ook namen we de tijd om te genieten van het stedenschoon.

 

Maar natuurlijk kwamen we weer bij een brouwerij uit. Hier staat brouwmeester Albert Hoffmann bij de brouwketel van Amsterdams Brouwhuis Maximiliaan, Kloveniersburgwal 6-8.

 

Jacques Bertens