Steun deze site. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com
Het kost je niets extra.

koken & tafelen algemeen

 

mail info@hobbybrouwen.nl

Fotoverslag Roerstok excursie
Boelens Huisbrouwerij te Belsele

 

Op Zaterdag 20 april 2002 ging De Roerstok op excursie. De reis ging naar Boelens Huisbrouwerij te Belsele en brouwerij Het Anker te Mechelen. Op deze pagina vind je het fotoverslag van het bezoek te Belsele. Een uitgebreid verslag kun je vinden op de site van De Roerstok.

 

 

We waren deze ochtend vrij laat vertrokken vanuit Tilburg. Rond half een komen we bij de brouwerij aan. Naast een brouwerij heeft eigenaar Christ Boelens ook een drankenhandel ter plaatse.

 

Zoals het betaamd is de brouwerij niet ver van de kerk van Belsele te vinden. Vanaf de vatenopslag van de drankenhandel is dit doorkijkje naar de kerktoren te zien.

 

Nog voor we de brouwerij gezien hadden kregen de producten van de brouwerij te proeven.

 

Vol enthousiasme vertelt Christ Boelens ons over de geschiedenis van de oude en nieuwe brouwerij. Uiteraard laat hij niet het achterste van zijn tong zien als hem vragen gesteld worden over samenstelling van zijn recepten.

 

De beslag-/kookketel met een in gebruik zijnde roerstok. De verhitting van deze ketel wordt uitgevoerd met een gasbrander.

 

De filterkuip met trapje en schoonspuitslang.

 

De bak met een desinfecterende oplossing waarin slangen, buizen en andere hulpmiddelen bewaard worden.

 

Een stilleven in een brouwerij.

 

Na het koken van het wort gaat deze heet in een gistingstank. Deze tank wordt met koud water aan de buitenkant gekoeld. Met behulp van een heftruck wordt de tank naar gistings- / lagerruimte (in de loods van de drankenhandel) getransporteerd.

 

De lagertanks.

 

Een oude bottelmachine verricht nog goed zijn diensten.

 

De flessen die de brouwerij gebruikt worden elders gespoeld.

 

Klik hier voor het fotoverslag aan brouwerij Het Anker te Mechelen