Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Promash recepten

Gestart door Adrie, 09-12-2002 13:27 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Adrie

Ha Jacques,

Komt er ook een mogelijkheid om Promash recepten te posten en te downloaden?

Groeten,

A3

Jacques

Hoi Adrie,

Ja, dat is wel de bedoeling. Ik weet alleen nog niet op welke wijze ik de recepten wil laten posten. Het liefst doe ik dat niet op een wijze dat mijn e-mailadres gebruikt wordt omdat dan het door nu door mij aangebrachte filter (een mailform) heel makkelijk kan omzeilen.
Welke automatiseerder weet hier een goedkope oplossing voor? Liefst geen FTP omdat dat extra geld kost bij mijn provider.

 :degroeten: Jacques

Jacques

Hoi Friz,

Bedankt voor jouw aanbod. Ik denk dat ik het liefste een perl-script gebruik omdat ik daar ervaring mee heb. Weet jij een plek op het net waar ik een goed functionerend script kan downloaden?

Anderen hebben het ook al gezegd maar het is echt een leuke foto bij jouw berichtjes.

 :degroeten: Jacques

Jacques

Dankzij Fritz heb ik nu een aardige script gevonden voor het uploaden van ProMash recepten.

Het script is door mij geplaatst op mijn site. Alle actieve leden van dit forum kunnen bij mij een wachtwoord opvragen voor het uploaden van hun ProMash recepten. zie http://www.hobbybrouwen.nl/cgi-bin/ProMashRecept/sftp.cgi

Mochten jullie onregelmatigheden ontdekken mbt het uploaden van recepten of het downloaden daarvan dan hoor ik dat graag. Voor het downloaden zie http://www.hobbybrouwen.nl/cgi-bin/ProMashRecept

 :degroeten: Jacques


De bovenstaande links werken niet meer omdat later gekozen is voor een ander systeem van up- en downloaden van ProMash bestanden.

Herman

Zolang de Nederlandse recepten verzameling groeit, lijkt het me nuttig wat meer links hieromtrent te hebben. Vandaag werden in de HBD weer een tweetal nieuwe Promash-recepten sites vermeld:
http://www.brewrats.org/Recipe_Exchange van de wellicht bekende Skotrat en
http://hbd.org/cbm/prom.html

Altijd leuk als je een bepaald biertype wilt brouwen en een voorbeeld wilt zien, wel een slag om de arm houden natuurlijk ;)

Daarnaast waren de volgende links al eens elders op het forum genoemd (zie gegevens bijhouden)voor het overzicht hier nog eens:
http://www.promash.com
http://www.doubleluck.com/index.html
http://www.fermentationfrenzy.com/recipe.html
http://hairydogbrewery.com/recipes/
http://www.foamontherange.org/Recipes/recipes.html

Herman

JWVG

Ja, is wel leuk, al die links. Toch ben ik ook heel terughoudend in het nabrouwen van dat soort recepten. Wie zijn die lui precies, hoe goed zijn ze eigenlijk, dat blijven toch altijd vragen die blijven spelen. Ik heb in het bijzonder vraagtekens bij Belgische recepten van AMerikaanse brouwers, al zijn er natuurlijk zat uitzonderingen. Ik brouw eigenlijk alleen recepten na van mensen die ik al een tijdje ken, en waarvan ik de indruk heb dat ze echt weten waar ze het over hebben. DAt zijn dus bijna altijd mensen van het forum (dit of het Amerikaanse) of het HBD, bijna nooit een recepten-verzamel site. En zelfs dan wil ik vaak ook nog wel het 'verhaal' om zo'n recept weten. We brouwen tenslotte allemaal beter en slechter gelukte brouwsels. En er zijn tenslotte ook een boel mensen die maar wat aanmodderen, en als je het dan toch op een mooie website zet, lijkt het heel wat....

Herman, nog een paar verstandige postings en je komt bij mij in de 'nabrouw-categorie'  ;) (nee hoor, jouw chouffe kloon staat al een tijdje op mijn verlanglijstje).

JW.

Jacques

Hoi Jan Willem,

Ik ben met je eens dat het ene recept wat beter is dan het andere als je de intensie hebt identieke kopiën te maken van bestaande commerciële brouwels.
Toch is dat voor mij niet de kick van het zelfbrouwen. Veel interessanter vind ik een nieuwe smaak te ontwikkelen.  :vorksmile: Jammer dat dat niet altijd gewaardeerd wordt door andere bierdrinkers. Op een of ander manier hebben die altijd enig houvast nodig bij het proeven van een bier. Je ziet dit ook bij wedstrijden. Verwonderlijk is dat natuurlijk niet. Als keurmeester heb je een referrentiekader nodig.

Recepten bekijk ik vaak om een idee te krijgen hoe een bepaalde bier gebrouwen zou moeten worden. Ik bekijk dan meerdere recepten en vergelijk ze. Natuurlijk kijk ik met meer aandacht naar recepten die een prijs hebben gewonnen.
Kortom: hoe meer recepten op het web des te beter. Laat maar doorkomen die links Herman!  :hoera:

 :degroeten: Jacques

JWVG

Ik heb ook helemaal geen bezwaar tegen die links, hoor. Overigens sloeg mijn opmerking zeker niet alleen op het maken van klonen, ook 'originele' recepten vertonen soms gewoon aantoonbare fouten (een klassieker is het toevoegen van tarwevlokken in een extract recept voor witbier of havervlokken voor stout) of meer 'stijl fouten' (b.v. typisch amerikaanse hops in een tripel). Op zich zou ik het leuk vinden als er een site was met recepten die hoog scoorden in een biercompetitie met onafhankelijke keurmeesters. Dus zoiets als het boek van Ray Daniels.

JW.

Huub Krekels

Hallo vrienden van het bier,

met Gelfling even Promash op de computer geinstalleerd. Meteen even de vertaling van Jaques gedownload. Mijn hartelijke dank daarvoor Jaques. Is toch een stuk gemakkelijker in het Nederlands. Ik sta versteld van de mogelijkheden met Promash. Gelfling en ik gaan ons hierin verdiepen. Met eventuele vragen zullen wij jullie wel weer eens lastig vallen, maar ja daar is het forum toch voor of niet.?

Adrie, nog bedankt voor jouw recepten. Gelfling brouwt toch vaker bij mij thuis en heeft voor het gemak ook alles bij mij op de computer staan. Nu aan de slag.!!!!!!
                                                                       
                               :hoera:

Gr.

Huub.  

NHY

Jacques,
Ik weet dit is een oud item, maar kunnen we nog steeds recepten uploaden en downloaden van promsash? Hoe gaat dat precies?zoja kan ik dan een wachtwoord ontvangen?
groetjes,
Leo

Oscar

Leo,

Als je bent ingelogt zie je bovenaan een aantal knopjes staan...op een ervan staat Download......probeer daar eens op te klikken en er gaat een wereld aan recepten voor je open !! samenvol

groeten en gezondheid
Oscar   :proost2:

Jacques

Klopt helemaal Oscar.

Ik deze thread helemaal opgeschoond en het bericht van het aanvragen van een wachtwoord aangepast.

Als lid kun je ProMash recepten uploaden door deze als bijlage te hechten aan een bericht. Nadat je dat gedaan heeft kan iedereen deze weer downloaden via de knop

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.