Wat te doen met de havervlokken?

Gestart door Jock, 05-03-2007 12:55 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Jock

Beste brouw kenners,
Ik heb een recpet voor oatmeal stout. Nou staat er in dat ik havervlokken moet gebruiken. Maar mijn vraag is. MOet ik die pletten, of kan ik ze in hun geheel bij de rest van de storting indoen?
Voor de duidelijkheid hiet is mijn recept:

ingrediënten voor 20 liter:
Pilsmout: 2,8 kg
Caramelmout 150: 400 gr
Chocolademout: 300 gr
Havervlokken: 300 gr
hopgetal: 35 ( Fuggles / Challenger) + 10 gr Fuggles (aroma)
Brouwzouten: stout
Gist: neutrale gist, bijvoorbeeld Delta X, Wyeast 1084 Irish Ale Maischschema:
15 min -52° C
45 min -68° C
15 min -74° C (tot jood normaal)
10 min -80° C
koken: 90 min
 
             
Maischwater: 16 liter
Spoelwater: 16 liter
Begin SG: 1045

Maischschema:
15 min -52° C
45 min -68° C
15 min -74° C (tot jood normaal)
10 min -80° C
koken: 90 min

MO

Link 1
Link 2


Gewoon meemaischen, niet voorbehandelen.

Jock

Bedankt. Ik weet nu genoeg.

Gr,

Jock

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.