Wat vinden we van de nieuwe Ss Brewtech Unitank 2.0?

Gestart door Jacques, 08-02-2024 23:03 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Jacques

Vandaag stuurde Brouwland een mailing over de nieuwe Ss Brewtech Unitank 2.0.
Deze CCT is vernieuwd.
1.    De wand van de tank is dikker geworden en het koeloppervlak is groter geworden.
2.    Aftappen van een monster kan hygiënisch met een nieuwe aftapkraan.
3.    De hevelarm past maar in 1 positie op de vlinderklep zodat je altijd de positie van de arm weet.Je kunt met deze CCT's onder druk vergisten. Met een Ss Brewtech glycolkoeler kunnen we heel precies de vergisting sturen.
Meer informatie kun je hier vinden https://brouwland.com/nl/vergistingsvaten/20407-ss-brewtech-unitank-20-27-l-7-gal.html


Mooie ontwikkelingen. Het maakt dat we nog meer de werkwijze zoals die gehanteerd wordt in commerciële brouwerijen kunnen benaderen.

Maar, tjonge wat een gepeperde prijzen. Veel hobbybrouwers hebben net de overstap van een plastic gistvat naar een gistvat van rvs gemaakt, wat een hele grote verbetering is. Voor de voordelen van rvs gistvaten zie https://brouwland.com/nl/blog/post/de-voordelen-van-rvs.html
De investering in de nieuwe vergistingstanks van Ss Brewech is toch wel een grote stap verder...

Wijbrouwers

In de (hobby)brouwwereld zijn er vele aanbieders van brouwapparatuur.
Van goedkoop spul op Aliexpress via redelijke prijzen als Polsinelli of Menno-pannen naar het luxe segment zoals Speidel en SS Brewtech.

Voor kwaliteit betaal je, dat is simpel. Maar toch vraag ik me af of het luxere segment hogere prijzen vraagt vanwege de naam.

Mooi dat ze blijven innoveren, vooral de hevelarm is een hele mooie upgrade. Maar gezien de prijzen blijven wij voorlopig in het redelijke prijzen klassement kopen.

Heliox

Beetje weinig TC poorten zitten er op.

En de Glycol sleeve loopt niet helemaal rond door.

https://www.kegoutlet.com/prod_images/xlarge/JNF07_img3.jpg


Een 2 inch TC heating poort zou wel handig zijn geweest in de cone.

De hevelarm is wel mooi.


Voor € 1150 zou je ook een Brewtaurus kunnen overwegen. Toch weer 350 euro minder.https://brewtaurus.com/products/pf30l-jacketed-conical-fermenter-extra-accessories


Of Direct bij Guten bestellen.


https://www.alibaba.com/product-detail/Guten-30-105L-Jacketed-Fermenter-Stainless_1600925110279.html?spm=a27aq.rank_detail.6622646540.5.236754d7UM2Uf2&cardType=101002669&cardId=10001204400


Ik weet dat Spike Brewing een fermenter nu maakt waarvan de cone ook glycol jacketed is en geïsoleerd.
Best wel uniek.

PaultjePils

Ik ben hier wel erg benieuwd naar. Momenteel bezit ik een Brewtools F40. Daar vind ik teveel tc poorten opzitten. Voor die 35 liter 6 poorten (waarvan slechts 3 in gebruik) uit elkaar halen om te reinigen en desinfecteren vind ik te gek. Minder tc poorten vind ik daarom een pluspunt. Samen met minder tc poorten zie ik de kleinere 1.5" tc poorten van SS brewtech als minder thermische massa dan de 2" tc poorten van Brewtools. Ik krijg mijn F40 slecht op de 3 a 4 graden Celcius als de omgeving wat warmer wordt (23 graden plus). Grote kans dat ik een unitank 2.0 ga proberen in de toekomst.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.