Bier en BBQ

Gestart door Ruudje, 13-05-2023 12:22 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Ruudje

Middag allemaal,
Eind 2021 kreeg ik van mijn zoon een bierbrouwpakket.
Dat was het begin van een nieuwe hobby.
Al druk met BBQ het hele jaar door doen we dit erbij.
Maar het is niet zo eenvoudig merk ik.
Maar van fouten leer je en het gaat steeds beter.
Nu nog dat oxidatie monster verslaan want die komt soms ineens terug.

Wel fijn dat dit forum bestaat. Heb ik een hoop van geleerd

Jacques

Welkom op dit forum Ruud.

Het oxidatieduiveltje versla je door elke keer een stap te nemen tot vermindering van opname van zuurstof tijdens het brouwen. Na verloop van tijd krijg je onder controle.

hansHalberstadt

Citaat van: Ruudje op 13-05-2023  12:22 uNu nog dat oxidatie monster verslaan want die komt soms ineens terug.

Hoe kom je tot die conclusie dat je oxidatie hebt?

Ruudje

Ik proef bij sommige batches die vervelende karton smaak en lees overal dat dit oxidatie is.
Heb al wat foutjes bij mijzelf gezien en verbeterd.
Volgende week is een dikke bruine abdij bier drinkbaar en ben nieuwsgierig.

tdp

Mooi combi, bier en bbq! Hier staat de BBQ ook het hele jaar door wel aan, van simpele kippenvleugels tot Pulled Pork! Smaakt altijd fijn met een eigen gebrouwen biertje ;)


Ruudje

Je site eens bekeken. Netjes hoor.
Denk er hetzelfde over. Wil lieftst alles zelf maken.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.