Vraag nav prijswinnend recept quadrupel

Gestart door braaf, 19-04-2023 09:39 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

braaf

Dit is een afgesplitst topic. Het board Bewezen recepten is namelijk een eregalerij voor prijswinnaars.



Citaat van: Jacques op 21-06-2012  22:10 uVan Wim ontving ik het recept waarmee hij de eerste prijs won in klasse D.


Brouwnummer   004       Brouwers
Datum   21-01-2012      Wim v Vossen
Biertype   Rochefort 10 Gastbrouwer Hans Adriaanse
Hoeveelheid   40 liter
EBU           25   
     
Ingrediƫnten
Hoeveelheid gram   Soort         EBC     %
 14000             Pilsmout      3   
  1900             Caramelmout   120   
    40             Chocolademout 800 Ontbit   
   800             Rietsuiker     
   800             Bruine kandijsuiker     
    17             Hallertau korrels      7,8
    19             Goldings korrels       5,2
    28             Saaz korrels           4,5
           
           
Gist  soort   Hoeveelheid  liter   Start   Temperatuur graden
Wyeast 1762 xl   Klapzak           13-01-2012   19
   Doorstart                       15-01-2012   21
                                   17-01-2012   24
                                   20-01-2012   24
       
Maischen      Temperatuur   Minuten
1             56            15
2             60            25
3             63            30
4             68            15
5             78             20

Maischwater   
Hoeveelheid  liter       36     
Aangezuurd   Begin  pH   Eind   pH   
             7           5   

Spoelwater   
Hoeveelheid  liter   Temperatuur   
             36      85   
Koken   
Hoeveelheid gram      Hop            toevoegen Minuten
   17              Hallertau Korrels   FWH
   19              Goldings  Korrels   60
   28              Saaz      Korrels   60
         
         
Kooktijd     90    Minuten
         
Hoofdgisting   
Datum   Soortelijk gewicht   Temperatuur
21-01-2012   1100            21
         
Lageren
Van          Tot             Temperatuur
05-02-2012   05-03-2012      5

Bottelen   
Datum   Soortelijk gewicht   Alcohol %
05-03-2012   1012             12,4

Opmerkingen   
Doorstart 2 liter water 200 gram moutextract en nutravit gistvoeding.



Beste brouwers.
Ik kwam het bovenstaande recept tegen en wil deze volgende week eens gaan brouwen.
Maar voordat ik er aan begin even 2 dingen...

Het maischschema, is dat nog van deze tijd of zou het anders kunnen.

De suikerstort, zou ik dit kunnen vervangen door zelf gemaakte kandijsiroop.

Overigens wil ik hem brouwen op een sg van 1090/1095 dat is voor mij mooi zat.

Ik hoor graag van jullie.



Sjoerd

Ik zou hem brouwen met 45 min op 63 graden, 15 op 68 kan, ik zou dan ook nog 15 min op 72 pakken. 20 op 78 doet niets, gewoon 1 min. Verder zou ik de bruine kandijsuiker gewoon zo laten.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.