Bottelgist nodig?

Gestart door Lampje, 07-03-2023 19:45 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Lampje

Dag allemaal, ik ben een wort aan het vergisten. Beoogd alcoholpercentage is 8,7% en de gebruikte gist is een US-05. Heb ik voor de hergisting op fles nog een bottelgist nodig of trekt de US het nog om de bottelsuiker te vergisten? Alcohol tolerantie van de US-05 is 10%. Hoe hard is die grens? Wie heeft hier ervaring mee?

hansHalberstadt

Hangt er ook vanaf hoe lang de gisting al is gestopt en hoeveel gist is bezonken. Als het bier langer dan 3 weken staat is bottelgist wel aan te bevelen. Kan sowieso geen kwaad   

Lampje

Citaat van: hansHalberstadt op 07-03-2023  19:59 uHangt er ook vanaf hoe lang de gisting al is gestopt en hoeveel gist is bezonken. Als het bier langer dan 3 weken staat is bottelgist wel aan te bevelen. Kan sowieso geen kwaad.

Dank je Hans. Ik bottel meestal 3 dagen nadat de vergisting helemaal klaar is, zal bij de US-05 na een dag of 12, 13 zijn. Enige vitaliteit zal er dan toch nog wel in zitten?

Jacques

Citaat van: Lampje op 07-03-2023  19:45 uDag allemaal, ik ben een wort aan het vergisten. Beoogd alcoholpercentage is 8,7% en de gebruikte gist is een US-05. Heb ik voor de hergisting op fles nog een bottelgist nodig of trekt de US het nog om de bottelsuiker te vergisten? Alcohol tolerantie van de US-05 is 10%. Hoe hard is die grens? Wie heeft hier ervaring mee?

Geen probleem. Als je niet te lang wacht met het bottelen nadat het bier helemaal is uitgegist is bottelgist niet nodig. Het alcoholgehalte van jouw bier is niet zo hoog dat de US-05 dat niet aan kan is mijn ervaring. Vergeet niet dat je eenvoudige suikers gebruikt bij het bottelen die de gist makkelijk kan omzetten.
 

Lampje

Citaat van: Jacques op 07-03-2023  22:03 uGeen probleem. Als je niet te lang wacht met het bottelen nadat het bier helemaal is uitgegist is bottelgist niet nodig. Het alcoholgehalte van jouw bier is niet zo hoog dat de US-05 dat niet aan kan is mijn ervaring. Vergeet niet dat je eenvoudige suikers gebruikt bij het bottelen die de gist makkelijk kan omzetten.
 
Dank je wel Jacques.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.