Kristalsuiker of basterdsuiker

Gestart door karel62, 17-12-2022 18:37 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

karel62

Hallo allemaal
Ik heb deze week kandijsiroop gemaakt van kristalsuiker

Dit is prima gelukt alleen is hij vrij licht van kleur
Als ik de kristalsuiker vervang door basterdsuiker zou ik dan
Een veel donkerde kleur krijgen?

Bvd.  Karel



Snelbier

Citaat van: karel62 op 17-12-2022  18:37 u.. Ik heb deze week kandijsiroop gemaakt van kristalsuiker. Dit is prima gelukt alleen is hij vrij licht van kleur.
Als ik de kristalsuiker vervang door basterdsuiker zou ik dan een veel donkerde kleur krijgen?
..
Basterdsuiker is gewoon kristalsuiker, maar wat fijner gemalen. Gaat géén verschil geven bij brouwen of stroop maken, misschien wél bij taarten bakken  ;) .
Bruine basterdsuiker bedoel je waarschijnlijk.. Is zelfde kristalsuiker, maar gekleurd met een beetje caramel, melasse, of ander bruin spul, afhankelijk van fabrikant..

Stroperij starten met donkere suiker geeft donkerder stroop, maar kan je ook zelf regelen.
Iets langer koken en/of hogere temperatuur geeft véél donkerder stroop dan starten met donkere basterdsuiker.
Zie oa dit stroopjes-topic: https://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php?topic=12561.
Groet, Snelbier

.

karel62


Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.