Eigenlijk stond er voor vandaag een brouwdag op het programma, maar met de temperaturen voor de komende week zie ik er van af om de Wyeast 1007 voor de geplande Lentebok II te gebruiken. Deze is toch gebaat bij een niet te hoge vergistingstemperatuur. Daarom toch nog maar een paar dagen uitstel wellicht kan ik deze week op een avond brouwen.
De koelkast is vandaag gearriveerd dus ga ik met een ondergist brouwen. Ik heb er 2 in huis: de Bavarian Lager 2206 of Munich lager 2308
Volgens mij is de Bavarian het beste:
2206 Bavarian Lager Yeast. Used by many German breweries to produce rich, full-bodied, malty beers. Good choice for Bocks and Dopplebocks. Flocculation - medium; apparent attenuation 73-77%. (46-58° F, 8-14° C)
2308 Munich Lager Yeast. A unique strain, capable of producing fine lagers. Very smooth, well rounded and full-bodied. Benefits from temperature rise for diacetyl rest at the end of primary fermentation. Flocculation - medium; apparent attenuation 73-77%. (48-56° F, 9-13° C)
Dit wordt het recept: en
hier is mijn eerdere poging.
78 % pils 3
10% carahell 10
15% munich 20
2% caramunich 120
15.00 g. Hallertau Hersbrucker Whole 3.50 8.0 90 min.
15.00 g. Czech Saaz Whole 3.00 6.9 90 min.
30.00 g. Hallertau Hersbrucker Whole 3.50 9.1 35 min.
30.00 g. Czech Saaz Whole 3.00 7.8 35 min.
15.00 g. Hallertau Hersbrucker Whole 3.50 1.2 2 min.
15.00 g. Czech Saaz Whole 3.00 1.0 2 min.
Hoppen tot 35-40 IBU-tjes, ik moet het recept nog door promash halen.
Tips?

Johannes
O,ja ik zal eens kijken of ik dit keer Low Gravity ga brouwen, al wil ik hier wel graag een zo groot mogelijke batch van brouwen.