Mout uitpersen

Gestart door Broewerke, 11-05-2022 14:17 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Broewerke

Onder het motto nooit geprobeerd is niet gepresteerd.
Sinds het gebruik braumeister spoel ik maar n paar liter. Reden.schroot vrij grof en wil liever weinig liter en hoger sg. Allerlei manieren om dit te bereiken maar ik spoel weinig maar zet na uitlekken moutkorf wat druk op de bovenplaat en druk er ca 1 liter uit 5 kg mout. Vraagje, is dit verstandig dwz heeft t nadelen?

Snelbier

Zachtjes drukken (géén persen) zie ik weinig nadelen in. Zelfde effect als langer uitlekken ?
Als je echt gaat persen zal je ook het kaf uitpersen, dus tannines en andere ongewenste smaakjes.
Vraag: waarom doe je dit? Met een kwartiertje extra uitlekken bereik je hetzelfde?
Ik laat de mout uitlekken boven het wort tijdens opwarmen naar koken. Alles wat er nog uit komt is meegenomen..
Daarna gaat de moutkorf op een lekbak. Komt gemiddeld nog een 0,5L wort uit..
  Lek-wort meermaals getest/geproefd, wil ik NIET in mijn bier..
Proost, Snelbier

Jacques

Citaat van: Broewerke op 11-05-2022  14:17 uVraagje, is dit verstandig dwz heeft t nadelen?

Deze vraag is vaker voorbij gekomen.
Het forum is een tijdje geleden voorzien een eigen Google zoekfunctie. Je vindt die onder de meeste pagina's van dit forum. Net een zoekactie uitgevoerd. Hieronder een plaatje met een gedeelte van de zoekresultaten.

ZoekenUitpersenBorstel.png

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.