Grapefruit IPA, wat de doen met het grapefruit concentraat?

Gestart door hobbyman, 05-02-2022 15:24 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

hobbyman

Beste brouwers,

Ik wil een grapefruit IPA brouwen en heb daar spullen voor besteld. Over het brouwen en hoppen geen vragen.
Heb grapefruit concentraat besteld, maar hoeveel voeg ik toe, en op welk moment? Bij het bottelen (dat worden dan 2 kegs van 19L) of tijdens de kook, of tijdens de gisting? Er zit ook suiker in, dus zal er ook druk worden opgebouwd als dit nog hergist.

Grapefruit concentrate for making liqueurs and tinctures.
INGREDIENTS:
Pink grapefruit juice concentrate, sugar, water, natural grapefruit flavor. Pasteurized product.


https://twojbrowar.pl/en/beer-ingredients/Brewing-adjuncts/grapefruit-concentrate-1kg

Grapefruit IPA - 5.5%
Specialty Fruit Beer
Auteur: Biggles Brewery
Soort: Volmout
IBU : 32 (Tinseth)
BU/GU : 0.64
Kleur : 21 EBC
Carbonisatie : 2.4 CO2-vol
SG voor koken : 1.047
Begin SG : 1.051
Eind SG : 1.009
@ RIMS 50L
Batchgrootte : 43.16 L
Kookvolume : 50 L
Vol. na koken : 46 L
Maischwater : 32.71 L
Spoelwater : 24.35 L
Spoelwatertempera.: 85 °C
Kooktijd : 60 min
Heetwatertank : 39.35 L
Totaal water : 72.06 L
Brouwzaalrendement: 80%
Maischrendement: 81.9%
Vergistbare ingrediënten (9.06 kg)
7.55 kg - Pale Ale Low Colour Maris Otter 3 E...
1.51 kg - Crystal Light 100 EBC (16.7%)
Hop (483.2 g)
20 min - 21.5 g - Amarillo - 8.2% (7 IBU)
20 min - 21.5 g - Simcoe - 13.5% (11 IBU)
Hopstand
20 min hopstand @ 80 °C
20 min 80 °C - 48.3 g - Citra - 12.8% (5 IBU)
20 min 80 °C - 48.3 g - Mosaic - 12% (5 IBU)
20 min 80 °C - 24.2 g - Amarillo - 8.2% (2 IBU)
20 min 80 °C - 24.2 g - Simcoe - 13.5% (3 IBU)
Koudhoppen
5 dagen - 98.4 g - Amarillo - 8.2%
5 dagen - 98.4 g - Citra - 12.8%
5 dagen - 98.4 g - Simcoe - 13.5%
Diversen
15 min - Koken - 1.726 items - Protafloc
Bottelen - 17.264 g - Grapefruit extract
Gist
1.7 pakje - Fermentis Safale American US-05
Maischprofiel
High fermentability
65 °C - 75 min - Temperatuur
Vergistingsprofiel
Ale
18 °C - 14 dagen - Hoofdvergisting



Fractus

Ik zou het toevoegen aan het eind van de vergisting, dan kan de gist nog even de suikers omzetten maar verlies je niet zo veel aroma als dat je het tijdens koken of begin gisten zou toevoegen. Ben wel benieuwd naar je resultaat overigens, dus laat aub weten hoe het uitpakt!

hobbyman


Fractus

Misschien even een testje doen door een IPA open te trekken en daar steeds iets meer bij te druppelen totdat je de goede hoeveelheid weet voor één biertje? Als je een gevoelige weegschaal hebt zou je voor en na het druppelen je fles met concentraat kunnen meten en het verschil in gewicht gebruiken als maat voor hoeveel g/L je toe moet voegen (ongeveer)

vanderhoeve

Volgens mij heeft die Poolse leverancier ook een recept op z'n site staan voor een ipa met dezelfde grapefruit extract.
Misschien dat de eigenaar nog tips heeft of dat er op de site wat staat

Dund

Persoonlijk zou ik niet met extracten werken gewoon een paar schillen in de kook doen en eventueel in de nagisting het vruchtvlees.

Die extracten smaken nooit zoals het echte werk. Dan kan je net zo goed ook moutextract en hopextract gebruiken.

Of zoals hierboven gezegd even apart een paar liter testen.

lier

Het is gepasteuriseerd, zelfde behandelen zoals je je drooghop toevoegt aan je bier

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.