Update forum

Gestart door Jacques, 28-03-2021 17:43 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Jacques

Zojuist een update uitgevoerd.

Het forum is nu wat beter leesbaar op je mobiel. Daarnaast zijn er bugs door de ontwikkelaars van de software gefixt na de vorige update van zo'n 2 weken geleden.

Natlip

Stuk beter zo, top👍

Heeghop

Ja ik ben hier ook erg blij mee, top update. Thanks.

Opaslof

Zo hé. Dit is stukken beter! Niet meer drie keer verspringende tekst door ads. Gewoon in 1x stabiel. Lekker!

(Ik zie wel een lege pagina als ik mijn profiel wil aanpassen. Bij alle subitems. Klopt dat?)

Jacques

Citaat van: Opaslof op 30-03-2021  23:01 uZo hé. Dit is stukken beter! Niet meer drie keer verspringende tekst door ads. Gewoon in 1x stabiel. Lekker!

(Ik zie wel een lege pagina als ik mijn profiel wil aanpassen. Bij alle subitems. Klopt dat?)

Nee dat klopt niet. Dit wordt een tijd puzzelen om het goed te krijgen.

M

Geweldig! Ik gebruikte hiervoor zelf al een tijdje wat custom css. Maar als het in de site zelf zit is het natuurlijk nog veel beter.

Mocht je niet uit die profile fout komen. Als je me zou kunnen voorzien van de php logs zou ik even mee kunnen denken.

Natlip

Nu nog dat hij gelijk de laatste reactie pakt.

Jacques

Citaat van: Natlip op 31-03-2021  20:43 uNu nog dat hij gelijk de laatste reactie pakt.

Dat kun je regelen in je profiel...
En dat lukt nu even niet.

Jacques

Citaat van: M op 31-03-2021  10:15 uGeweldig! Ik gebruikte hiervoor zelf al een tijdje wat custom css. Maar als het in de site zelf zit is het natuurlijk nog veel beter.

Mocht je niet uit die profile fout komen. Als je me zou kunnen voorzien van de php los zou ik even mee kunnen denken.

Er zijn door mij twee aanpassingen uitgevoerd. De CSS is aangepast via een mod. Daarnaast is een echte update van de software doorgevoerd.

Het probleem is dat ik bij de update van de software in verband met een modificatie van de software voor de ledenkaart handmatig in de code aanpassingen heb aangebracht. Ik denk dat ik daarbij een foutje gemaakt heb. Ik zal morgen er naar kijken. Ik heb een paar uur verlof genomen om het op te lossen. Mocht ik er niet uitkomen dan maak ik graag gebruik van jouw aanbod.

Jacques

Als het goed is werkt alles weer zoal bedoeld. De code van het PHP-bestand dat zorgt voor de profielinstellingen is gerepareerd.

trebvuister

Citaat van: Jacques op 01-04-2021  11:44 uAls het goed is werkt alles weer zoal bedoeld. De code van het PHP-bestand dat zorgt voor de profielinstellingen is gerepareerd.
Klopt
Het werkt😀

Opaslof

Werkt weer inderdaad. Top. Snel voor elkaar!

Spyro

Kan je ergens aanvinken dat je direct naar het laatste bericht gaat wat gepost is als je op een nieuw beantwoord topic klikt...? Dat zou fijner zijn dan dat je steeds naar het laatste bericht moet scrollen...
PS: ik heb nu laatste antwoord bovenaan, dus dat zal het voorlopig wel zijn zekers...?

Edwin brouwt

Citaat van: Spyro op 07-03-2022  17:27 uKan je ergens aanvinken dat je direct naar het laatste bericht gaat wat gepost is als je op een nieuw beantwoord topic klikt...? Dat zou fijner zijn dan dat je steeds naar het laatste bericht moet scrollen...
PS: ik heb nu laatste antwoord bovenaan, dus dat zal het voorlopig wel zijn zekers...?
Dat kun je doen door op de tijd te klikken, rechts naast "Vandaag".


alstro

https://hb.kaade.nl/  tijdelijke forum is ook nog online? En al door Google gevonden trouwens. klopt dat? is dat de bedoeling ?

Jacques

Citaat van: EdwinBrouwt op 07-03-2022  18:23 uDat kun je doen door op de tijd te klikken, rechts naast "Vandaag".

Klopt. Je kunt ook op het icoontje 'Nieuw' klikken aan het begin van de regel.

Jacques

Citaat van: alstro op 07-03-2022  20:54 uhttps://hb.kaade.nl/  tijdelijke forum is ook nog online? En al door Google gevonden trouwens. klopt dat? is dat de bedoeling ?

Dat tijdelijke forum staat op alleen lezen en kan dus niet gebruikt worden.

M

Jaques heeft per ongeluk het forum weer stuk gemaakt.
Nu even tijdelijk een rollback naar een oudere versie (wel met de huidige database), zodat ik rustig dit weekend de rest kan fixen.

Arthur B

Ieder z'n vak. 😉

Fractus

Het zal flink wat stress opleveren. Succes M en Jacques, weet dat we al jullie werk waarderen en dat foutjes nu eenmaal gebeuren  :beersmiley:

Als het forum offline is kan ik me even focussen op het opmaken van al dat bier in plaats van steeds nieuwe te brouwen  ::)

tdp

Citaat van: M op 17-03-2022  07:33 uJaques heeft per ongeluk het forum weer stuk gemaakt.
Nu even tijdelijk een rollback naar een oudere versie (wel met de huidige database), zodat ik rustig dit weekend de rest kan fixen.

Jacques alleen leesrechten geven lijkt me geen optie hè? ;-)

Succes mannen!

Jacques

Citaat van: M op 17-03-2022  07:33 uJaques heeft per ongeluk het forum weer stuk gemaakt.
Nu even tijdelijk een rollback naar een oudere versie (wel met de huidige database), zodat ik rustig dit weekend de rest kan fixen.

Er was wat mis met het uploaden van foto's, juist op het moment dat ik bezig was met een uitleg te schrijven. Dat heb ik geprobeerd op te lossen maar toen ging het fout. Vooraf had ik een backup gemaakt zodat zonodig alles weer teruggezet kon worden. Na het terugzetten van de backup ging het helemaal mis. Voor mij is het onbegrijpelijk hoe dit kan. De backup werkte immers wel. Op deze manier heb je niet zo veel aan een backup.

In ieder geval fijn dat M van dit soort zaken meer verstand heeft. Hopelijk kunnen de laatste fouten door M snel uit het forum gehaald worden zodat alles weer stabiel is.

Jan de Graaff

Citaat van: Fractus op 17-03-2022  09:42 uHet zal flink wat stress opleveren. Succes M en Jacques, weet dat we al jullie werk waarderen en dat foutjes nu eenmaal gebeuren  :beersmiley:
Helemaal mee eens!! Het wordt enorm gewaardeerd!

Theo Mol

Ja, het geeft een hoop stress de laatste weken.
Vlucht af en toe even in de klimaatkast om de temperatuur weer goed te krijgen  smile

Eh, klopt het dat mijn avatar weer is verdwenen?

Jacques

Citaat van: Theo Mol op 17-03-2022  17:05 uEh, klopt het dat mijn avatar weer is verdwenen?

Ja. Dit is een van de dingen die M hopelijk kan fixen. Door de upgrade is de manier waarop de software omgaat met de avatars veranderd.

Overigens zijn veel veranderingen in het uiterlijk van het forum, zoals de bierglaasjes, weer verdwenen. Zo blijven we nog even bezig... Maar het gaat zeker goed komen. Het kost alleen meer tijd dan gepland en het een beetje jammer als dingen over moeten.

M

En we zijn weer terug.

Jacques

Citaat van: M op 17-03-2022  19:44 uEn we zijn weer terug.

Mooi. Dank voor het snelle herstel.  :groots:
We hebben samen nog even contact voor de laatste puntjes op de i.

Wildor

Citaat van: tdp op 17-03-2022  11:10 uJacques alleen leesrechten geven lijkt me geen optie hè? ;-)

Succes mannen!
;D

Arthur B

De tabellen / recepten werken weer niet helemaal?

Jacques

Citaat van: Arthur B op 23-03-2022  20:43 uDe tabellen / recepten werken weer niet helemaal?

Opgelost.

De optie was tijdelijk uitgezet om wat dingen uit te testen.

thepsych

helaas zie ik de optie om door te klikken naar Bol.com niet meer wilde het vandaag net even proberen...

Jacques

Citaat van: thepsych op 24-03-2022  16:46 uhelaas zie ik de optie om door te klikken naar Bol.com niet meer wilde het vandaag net even proberen...

Die optie is er nog steeds. Je moet nu helemaal naar beneden scrollen.

thepsych

ik zie niks. Ik kan ook onderaan geen advertenties zien. Heb firefox en trackers blokkeren heb ik uit gezet.

Jacques

Citaat van: thepsych op 24-03-2022  17:03 uik zie niks. Ik kan ook onderaan geen advertenties zien. Heb firefox en trackers blokkeren heb ik uit gezet.

Heb je misschien een ad-blocker?

thepsych

boeiend, heb net met chrome naar het forum gekeken en zie dan allerlei advertenties. Maar als ik inlog zijn die verdwenen. strikt genomen wel prettig maar niet voor evt kliks!
hoe kan dit nou?

Jacques

Citaat van: thepsych op 24-03-2022  17:26 uboeiend, heb net met chrome naar het forum gekeken en zie dan allerlei advertenties. Maar als ik inlog zijn die verdwenen. strikt genomen wel prettig maar niet voor evt kliks!
hoe kan dit nou?

Dat is vreemd. Ik zie de advertenties wel. Zal denk ik met de cookie instellingen liggen.

thepsych

ik geef t op: uitloggen, advertenties, Inloggen: verdwenen. Misschien iemand anders een idee?

Fractus

Grappig, nu je het zegt valt het mij ook op: geen advertenties. Ik gebruik nu Safari op een Ipad, geen adblocker of andere fratsen. macOS Safari 15.3 is de precieze versie. Terwijl ik dit type test ik even op mijn telefoon in Chrome: ik zie wel ads voor het inloggen, na het inloggen verdwijnen ze ook bij mij. Chrome 99.0.4844.73 op Android.

Jacques

Citaat van: thepsych op 24-03-2022  18:54 uik geef t op: uitloggen, advertenties, Inloggen: verdwenen. Misschien iemand anders een idee?
Je kunt gewoon bestellen als je uitgelogd bent...

thepsych

oké, ga we dat in het vervolg doen.....

Jacques

Citaat van: thepsych op 24-03-2022  18:54 uik geef t op: uitloggen, advertenties, Inloggen: verdwenen. Misschien iemand anders een idee?

Net even getest met een testaccount en zie nu wat je bedoelt. Omdat een andere mod die ik wil installeren problemen geeft bij het uploaden van afbeeldingen wil ik de mod voor de advertenties vervangen. Als het goed is maakt die het ook mogelijk om advertenties uit te schakelen voor bepaalde leden, bijvoorbeeld de leden die een donatie aan het forum hebben gegeven. Wat mij tegenhoudt om dit te doen is het extra werk dat je als beheerder er mee hebt.

Arthur B

Citaat van: Jacques op 24-03-2022  23:27 uNet even getest met een testaccount en zie nu wat je bedoelt. Omdat een andere mod die ik wil installeren problemen geeft bij het uploaden van afbeeldingen wil ik de mod voor de advertenties vervangen. Als het goed is maakt die het ook mogelijk om advertenties uit te schakelen voor bepaalde leden, bijvoorbeeld de leden die een donatie aan het forum hebben gegeven. Wat mij tegenhoudt om dit te doen is het extra werk dat je als beheerder er mee hebt.

Klinkt goed. Aan de andere kant, alleen bij donaties toch? Is dat al zoveel werk? 😉

Josss

Lekker aan laten, zoveel advertenties staan hier niet, ik heb daar geen last van Is ook weer een (heel klein)beetje inkomen.

Jos

Jacques

Citaat van: Jacques op 24-03-2022  23:27 uNet even getest met een testaccount en zie nu wat je bedoelt. Omdat een andere mod die ik wil installeren problemen geeft bij het uploaden van afbeeldingen wil ik de mod voor de advertenties vervangen. Als het goed is maakt die het ook mogelijk om advertenties uit te schakelen voor bepaalde leden, bijvoorbeeld de leden die een donatie aan het forum hebben gegeven. Wat mij tegenhoudt om dit te doen is het extra werk dat je als beheerder er mee hebt.

Ik heb een andere mod geïnstalleerd voor de advertenties. Als het goed is worden de advertenties nu wel getoond.

Fractus

Bij mij doen ze het weer, lijkt gelukt dus. Ik krijg wel gelijk reclame voor huidverjongingsproducten, probeer je me wat duidelijk te maken Jacques?  >:D

Jacques

Citaat van: Fractus op 26-03-2022  22:11 uBij mij doen ze het weer, lijkt gelukt dus. Ik krijg wel gelijk reclame voor huidverjongingsproducten, probeer je me wat duidelijk te maken Jacques?  >:D
Citaat van: Fractus op 26-03-2022  22:11 uBij mij doen ze het weer, lijkt gelukt dus. Ik krijg wel gelijk reclame voor huidverjongingsproducten, probeer je me wat duidelijk te maken Jacques?  >:D

Ik niet, maar anderen kennelijk wel...  smile

Zoals ik al schreef maakt het forum nu gebruik van een andere aanpassing van de software.

M

De ledenkaart is weer terug  ^-^

Jacques

Citaat van: M op 27-03-2022  13:50 uDe ledenkaart is weer terug  ^-^

Goed werk Marco! Hier word ik blij van.

Jeroen76

Even geen zin  8) en tijd om terug te lezen maar Tapatalk is verleden tijd?  :'(

Jacques

Citaat van: Jeroen76 op 27-03-2022  17:28 uEven geen zin  8) en tijd om terug te lezen maar Tapatalk is verleden tijd?  :'(

Ja. Tapatalk is niet meer nodig. Het forum is nu volledig responsief en goed te volgen op je mobiel. Verder kun je allerlei notificaties aanzetten zodat je alles optimaal kunt volgen aan de hand van jouw voorkeuren.

seed7

Een enkel ontzettend klein "lullig" dingetje waar ik me altijd aan stoor en niet allen hier. Het is niet mogelijk om van het forum naar de "hoofd site" te gaan zonder URL-hacking. Het logo rechts boven lijkt mij het ideale doel om die mogelijkheid aan te "linken".

Ingo

Jacques

Citaat van: seed7 op 28-03-2022  00:01 uEen enkel ontzettend klein "lullig" dingetje waar ik me altijd aan stoor en niet allen hier. Het is niet mogelijk om van het forum naar de "hoofd site" te gaan zonder URL-hacking. Het logo rechts boven lijkt mij het ideale doel om die mogelijkheid aan te "linken".

Ingo

Goede opmerking. Dat zal ik binnenkort doorvoeren.

Overigens moet de hoofdsite ook helemaal op de schop om deze mobielvriendelijk te maken. Dat is een hele grote klus waar ik binnenkort aan begin. Zal de nodige tijd in beslag nemen...
Het forum werkt weer bijna helemaal zoals ik wil, maar ook er zijn nog steeds een aantal dingen die de aandacht vereisten. Hopelijk zijn die aanpassingen snel door te voeren/

Jacques

Citaat van: Jacques op 28-03-2022  00:08 uGoede opmerking. Dat zal ik binnenkort doorvoeren.

Aangepast.

seed7

Getest en het werkt. Mooi.

ingo

Jacques

M heeft het ook voor elkaar gekregen om het overzicht van de laatste berichten in een board weer te geven zoals we dat gewend waren.

Het forum verbetert met de dag...

PDGRRR

Volgens mij is de klok van het forum alleen wel áchteruit gezet, in plaats van vooruit.

M

Je zou eens moeten kijken bij Layout-voorkeuren of daar je tijd ook op UTC+2 (CEST) staat.

PDGRRR

Citaat van: M op 31-03-2022  11:27 uJe zou eens moeten kijken bij Layout-voorkeuren of daar je tijd ook op UTC+2 (CEST) staat.

Dat was inderdaad de truc.

Eriks

Ik krijg nog met enige regelmaat deze melding, zoals een minuut terug ook nog

Connection Problems
Sorry, SMF was unable to connect to the database. This may be caused by the server being busy. Please try again later.

Jacques

Citaat van: Eriks op 03-05-2022  22:33 uIk krijg nog met enige regelmaat deze melding, zoals een minuut terug ook nog

Connection Problems
Sorry, SMF was unable to connect to the database. This may be caused by the server being busy. Please try again later.

Ik zie dat ook wel eens. Heel vervelend is dat. De nieuwe hoster zegt dat de oplossing is geen gedeelde server meer te gebruiken. Dat is echter een zeer kostbare oplossing.

alstro

Citaat van: Jacques op 03-05-2022  22:47 uIk zie dat ook wel eens. Heel vervelend is dat. De nieuwe hoster zegt dat de oplossing is geen gedeelde server meer te gebruiken. Dat is echter een zeer kostbare oplossing.
De nieuwere webservers hebben dit probleem niet. Daar kun je elke user aanpassen en evt meer ruimte/power of wat je wilt aanpassen.

De grote prijsvechters hebben dit helaas meestal niet of willen dit niet, kwestie van verdienmodel.
Jacques

Citaat van: alstro op 14-09-2022  21:59 uDe nieuwere webservers hebben dit probleem niet. Daar kun je elke user aanpassen en evt meer ruimte/power of wat je wilt aanpassen.

De grote prijsvechters hebben dit helaas meestal niet of willen dit niet, kwestie van verdienmodel.

Zoals ik al schreef is dit veel duurdere hosting...

alstro

Citaat van: Jacques op 14-09-2022  22:05 uZoals ik al schreef is dit veel duurdere hosting...
Nee dat hoeft niet.

Ik heb 2 webserver draaien, de oude zoals jij omschrijft. Dan is het inderdaad niet mogelijk om eigen VPS te nemen zonder grote bedragen.

De nieuwere kunnen dat wel. Zonder echt extra kosten. Ligt gewoon aan manier hoe je je server inricht. Wij hebben ongeveer 1000 klanten draaien. Weet waarover ik praat.

Even ter vergelijk inkoop oude is ongeveer 3 euro per jaar per gebruiker / klant  op de nieuwe manier dat je wel eigen omgeving hebt kost inkoop ongeveer 3,50 per jaar.Ligt er gewoon aan bij welke hoster je zit en wat ze willen verkopen.

Kapau

Citaat van: alstro op 15-09-2022  13:34 uNee dat hoeft niet.

Ik heb 2 webserver draaien, de oude zoals jij omschrijft. Dan is het inderdaad niet mogelijk om eigen VPS te nemen zonder grote bedragen.

De nieuwere kunnen dat wel. Zonder echt extra kosten. Ligt gewoon aan manier hoe je je server inricht. Wij hebben ongeveer 1000 klanten draaien. Weet waarover ik praat.

Even ter vergelijk inkoop oude is ongeveer 3 euro per jaar per gebruiker / klant  op de nieuwe manier dat je wel eigen omgeving hebt kost inkoop ongeveer 3,50 per jaar.Ligt er gewoon aan bij welke hoster je zit en wat ze willen verkopen.

Ik gok ook dat Jacques er niet op zit te wachten naast een website en forum ook nog een VPS te gaan beheren. Dat is het verschil, of je webhosting afneemt of een VPS waarbij je de onderlaag ook nog zelf mag gaan inrichten, beveiligen en bijhouden.

Jacques

Citaat van: Kapau op 15-09-2022  14:28 uIk gok ook dat Jacques er niet op zit te wachten naast een website en forum ook nog een VPS te gaan beheren. Dat is het verschil, of je webhosting afneemt of een VPS waarbij je de onderlaag ook nog zelf mag gaan inrichten, beveiligen en bijhouden.

Klopt. Voor mij is het bierbrouwen en het delen van kennis hierover de hobby.
En verder neemt deze site, met foto's en forum veel ruimte in. De kosten gaan hierdoor flink omhoog, zeker ook als je een wat snellere server wilt hebben.

Spyro

Citaat van: Kapau op 15-09-2022  14:28 uIk gok ook dat Jacques er niet op zit te wachten naast een website en forum ook nog een VPS te gaan beheren. Dat is het verschil, of je webhosting afneemt of een VPS waarbij je de onderlaag ook nog zelf mag gaan inrichten, beveiligen en bijhouden.
Misschien dat dan het "probleem" van verschillende besturingssystemen kleiner wordt...? Maar als er een serieus prijskaartje aan vast hangt zou ik het ook niet doen als forumbeheerder....

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.