Eigen bier (circa 150 flesjes) laten brouwen

Gestart door JeroenHendriks, 20-03-2021 16:41 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Opaslof

Zie PM voor een brouwerij hier in de buurt die dit soort dingen ook aanbiedt. Geen idee van prijzen of zo. Maar informeren kan altijd ;-)

lier

Ik snap niet wat het probleem is met 150 flesjes, koop een extra gistemmer en brouw 2x hetzelfde bier, dan heb je je 150 flesjes

LAM

Citaat van: lier op 24-03-2021  21:12 uIk snap niet wat het probleem is met 150 flesjes, koop een extra gistemmer en brouw 2x hetzelfde bier, dan heb je je 150 flesjes
Maar de topic starter heeft helemaal geen brouwervaring. Dan wordt het lastig. En belasting/accijns technisch is het lastig. Je mag niet 150 flesjes bier verkopen of weggeven als je geen "vergunning" hebt (of wat daar dan het juiste woord voor is).

Jacques

Citaat van: JanDeGraaff op 24-03-2021  08:47 uOh, echt?

Het was illustratief voor hoe leuk het is als je iets persoonlijks meegeeft aan het einde van de bruiloft. Het gaat er daarbij niet eens zozeer om dat je het helemaal van voor tot achter zelf gemaakt hebt. Het gaat erom dat jij erover nagedacht, het gepersonaliseerd en het vervolgens weggegeven hebt. Het gebaar, zogezegd.

We waren er al wel redelijk achter dat ze geen hobbybrouwers zijn en dat het allemaal toch echt een stuk lastiger te realiseren valt dan gedacht. En of je nu 150 etiketloze flesjes bier van een brouwer laat komen of 150 etiketten afweekt; daarin zit feitelijk geen verschil maar dat laatste geeft wel weer veel meer opties. We blijven met het aanstaande bruidspaar meedenken en we blijven meedenken in mogelijkheden.

Citaat van: biking rebel op 24-03-2021  00:16 u"We hebben (nog) geen ervaring met zelfbrouwen."

Ze zijn dus geen hobbybrouwer  ;D ;)

Als het niet uitmaakt of er een flesje water of een willekeurig bier wordt weggegeven dan is afweken van etiketten een optie. Dan is het cadeautje dat je weggeeft enkel een nieuw etiket... Dat kan natuurlijk heel leuk zijn om te bewaren.
Toch heb ik op een of andere manier het idee dat de topicstarter graag een uniek bier wilt weggeven. Hij stelt de vraag op een forum voor hobbybrouwers en lijkt belangstelling te hebben in het zelfbrouwen van bier.

CeesM

Eeven kort samengevat.

Citaat van: JeroenHendriks op 20-03-2021  16:41 uMijn vriendin en ik gaan op 3-9-2021 trouwen. Aangezien we beide speciaalbierliefhebbers zijn, leek het ons leuk om ons eigen bier te laten brouwen voor tijdens de toast en als bedankje. We hebben (nog) geen ervaring met zelfbrouwen. We zouden graag o.l.v. een brouwer ons eigen recept willen samenstellen en het bier laten brouwen.
Waarom biertjes meegeven dat ze de hele avond al uit het vat hebben gedronken? En misschien gaat het om 30 flesjes, omdat we in die tijd in de 4e corona-golf kunnen zitten. ;)

Oscar

Citaat van: CeesM op 24-03-2021  22:27 uomdat we in die tijd in de 4e corona-golf kunnen zitten. ;)

Nog steeds in de 3e... vrees ik... :-\ :-X

Timmeh4

Misschien is dit een idee? https://hollandcraftbeer.nl/bieren/speciaal-bier-met-eigen-etiket.html

Hier kun je bestaande Nederlandse speciaalbieren bestellen met eigen etiket.

JeroenHendriks

Bedankt allemaal voor het meedenken!

We hebben inmiddels contact gehad met Brouwhuis aan de Werf (dankzij een tip op de forum!), zij kunnen samen met ons een recept samenstellen en de gewenste hoeveelheden (samen met ons te) brouwen.

Het om etiketteren van bestaande flesjes hebben ook aan over nagedacht, maar zoals hier ook al werd aangegeven is het leuker om een 'eigen' biertje te brouwen.

Nogmaals bedankt aan iedereen voor de reacties!

Martijn0172

Brouwen onder het toeziend oog van Frank zal vast en zeker goed komen  :)

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.