Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Zou het dan toch: een nieuwe biertypengids

Gestart door William, 05-08-2020 23:16 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

William

Het zou heel leuk zijn als er een make-over van de biertypengids van Derek Walsh zou komen

Zie dit bericht

CiteerZondag 2 augustus werd een aantal biervrienden door Peter Rouwen naar zijn Brouwerij Noordt in Rotterdam gelokt. Tot ieders verrassing reikte Peter samen met Willem van Waesberghe, Global Master Brewer van Heineken, een cheque uit aan auteur en biertypenspecialist Derek Walsh en Fedor Vogel, uitgever van Birdy Publishing. Hiermee willen Rouwen en Van Waesberghe stimuleren dat er een hedendaags vervolg komt op de Biertypengids van Walsh uit 2002.

Zowel Derek Walsh als Fedor Vogel waren aangenaam verrast. Ze zijn beiden al jaren in gesprek over een nieuwe editie van de Biertypengids, maar zo'n project komt moeilijk van de grond. Door de flinke duw in de rug van Heineken/Noordt is nu het laatste zetje gegeven om de nieuwe editie van de Biertypengids ook echt te gaan realiseren. Voordat het zover is moet er nog wel wat water door de Maas, aangezien auteur Derek Walsh nog veel werk heeft om alle bestaande bierstijlen te actualiseren, nieuwe bierstijlen toe te voegen en nieuwe inzichten mee te nemen in de recepturen en beschrijvingen (veranderde brouwtechnieken, groter aanbod aan brouwingrediënten, nieuwe hopvariëteiten, etc.). De uitgeverij Birdy Publishing zal er daarna een fraai geïllustreerd boekwerk van gaan maken, zo is de bedoeling.

De uitgenodigde biervrienden werden vervolgens op Peter's geheel eigen gastvrije wijze verwend met mooie bieren, waaronder een nieuwe Lager IPA van 9% vol fruitigheid.   

Wolter

Ik zag het ook voorbij komen.. leuk initiatief..

Takkie83

Soms is er gewoon maar één kandidaat voor een taak. Ik kijk er nu al naar uit  :proost:

Fractus

Dat zou erg mooi zijn, de oude editie is (bijna) niet meer beschikbaar en er is een hoop gebeurd is bier-/Brouwland. Ik zou hem zeker kopen!

hans100w

Wow! dat zou geweldig zijn, ik heb de oude, gesigneerd door Derek zelf in 2004, maar ik zou een eventuele nieuwe uitgave zeker kopen!

Oscar

Citaat van: hans100w op 07-08-2020  12:52 umaar ik zou een eventuele nieuwe uitgave zeker kopen!

#meetoo   :)

orangeloo

Citaat van: Oscar op 07-08-2020  21:04 u#meetoo   :)
#Meetoo  :biersmile:

Fractus

Heeft iemand hier nog iets over gehoord? Is het werk in uitvoering of is het blijven liggen?

jpt

Peter is een fantastische stuwende kracht in het brouwersvak. Leuk dat hij zich hier hard voor maakt.
Ik weet niet of er echt behoefte is aan een herziening. Het boekje van Walsh is misschien wel wat oubollig en refereert aan moutsoorten die niet of nauwelijks goed te verkrijgen zijn. Verandert het verder iets aan de standaarden (die hij gesteld heeft) ?
Een hoop valt best wel onder de noemer 'fantasiebier' tegenwoordig.

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.