Ik ben Stijn...

Gestart door Stijn, 06-04-2006 19:45 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Stijn

Hallo,

Ik ben Stijn, ik ben 28 en wonend te Scherpenheuvel (omgeving Diest). Ik werk aan de KU Leuven als schoonmaakinspecteur. Naast mijn beroep hou ik mij vooral bezig met muziek maken en nu onlangs ook met het brouwen van bier.

Ik ben al heel lang liefhebber van deze godendrank en had er al dikwijls aan gedacht om zelf eens een biertje te brouwen, maar... telkens als ik op het internet het bouwproces nalas, en al die ingewikkelde termen naar voren kwamen zakte mij de moed in de schoenen om er aan te beginnen.  Via via hoorde ik dat brouwen met bierkits ook een mogelijkheid was, en dat dit veel makkelijker en minder ingewikkeld was (toch om mee te beginnen). Ben onmiddelijk naar Brouwland gereden en heb mij een paar bierkits aangeschaft

Toch wil ik zelf eens een biertje brouwen zoals dit normalerwijs zou gebeuren, en ik ben zeer blij dat ik deze site gevonden heb. Er is al het één en het ander duidelijk geworden.

Momenteel heb ik vier bierkits in mandflessen,nl. adbijbier, trippel, framboos en diablo. Hoop dat ze allemaal lukken...

Ziezo, dat was het een beetje

Groetjes

Stijn

Johannes

Hoi Stijn,

Welkom op dit forum en in de wondere wereld van het brouwen, zoals je vast al hebt gemerkt hoeft brouwen helemaal niet zo moeilijk te zijn, en mocht je er toch eens niet uitkomen kun je altijd op het forum terecht.

 :degroeten:

Johannes

Oscar

Stijn,

Welkom hier op het forum...nog even en de Belgen hebben de overhand..... :D :D

Bierbrouwen op de ambachtelijke wijze lijkt moeilijk..maar na 1 keer doen valt het allemaal heel erg mee..de Basis is vrij simpel. Echter een goed bier maken vergt een "specialisatie" van de basis. En vaak merk ik dat beginnners last hebben van beginners geluk....en dat hun eerste (of 2e zoals in mijn geval) bier vaak fantisch goed is gelukt......  :dansen:

In ieder geval veel succes bij het brouwen !!! laat af en toe even weten hoe de vorderingen gaan.....

Groeten en gezondheid
Oscar  :biersmile:

Hopmans

Hoi Stijn,

Welkom op het Forum.
CiteerWelkom hier op het forum...nog even en de Belgen hebben de overhand
ik vind dat Nederland en Vlaanderen moeten weer moeten samenvoegen.
Nu is het wel weer mooi geweest.  :P

 :degroeten:

Pallieter

Dag Stijn,

Ga is te rade bij de brouwers van Wistabri en in je buurt heb je enkele gildes van het VAW
Waar je met raad en daad word bijgestaan (en er altijd wel een lekker biertje op vat)

Groeten,
Pallieter

http://users.skynet.be/fa534332/WiStaBri/brouwerij_wistab_00000f.html

fouras

Hey Stijn

Hoe meer Belgen hoe meer vreugd  >:D

Brouwen hoeft niet per sé moeilijk te zijn hoor. Je kan je eerste brouwsel een bestaand recept nemen en zo het brouwproces al eens ervaren. Daarna wordt het alleen maar duidelijker en duidelijker  :)  . Ikzelf heb ook "aldoende" geleerd en het resultaat mag er stilaan wezen.  :biersmile:  Ik heb mij ondertussen wel bij een VAW aangesloten.

Groetjes

Oscar

Citaat van: Pallieter op 07-04-2006  00:31 uen in je buurt heb je enkele gildes van het VAW Waar je met raad en daad word bijgestaan (en er altijd wel een lekker biertje op vat)

Kijk eens aan in België is er ook een duidelijke Amateur bierbrouwers gilde Structuur.....en het VAW staat voor ?????

Groeten en gezondheid
Oscar

fouras

"Verbond van Amateur Wijn- en Biermakers" maar in de loop der jaren is de vereniging geëvolueerd en kan dit ook: "Vereniging Algemene Wetenschappelijke Volksopleiding".

:proost2:

Adrie

Ha Stijn,

Welkom op dit forum. Bierbrouwen is inderdaad best ingewikkeld, maar ook eenvoudig uit te voeren. Stel vooral alle vragen die je hebt (maar vergeet niet eerst de zoekfunctie te gebruiken). Domme vragen bestaan niet, er zijn zat mensen op dit forum die je graag verder helpen.

Barry

Hoi Stijn

Veel plezier met het brouwen en als Adrie zij: Vragen staat vrij.

SuX6  :gistsmile:

Stijn

Hallo,

Dit weekend alle 4 bierkits op flesjes gedaan.... Bij het abdijbier had ik extra champanegist en suiker bijgevoegd voor de hergisting op fles, bij de andere alleen de suiker. Ik kom vandaag tot de conclusie dat het abdij een sherry-achtig bijsmaakje heeft. 'k Vermoed dat dit door de champagne-gist komt..? De andere 3 bierkits smaken wel zéér lekker.

Ondertussen ben ik ook al begonnen met het klassieke brouwproces. (Na veel geklungel) heb ik 40L trippel en 20L dubbel in mandflessen (hoofdgisting). Als ze klaar zijn laat ik het jullie weten.

Proost :proost:

Stijn

Barry

Gefeliciteerd met je gelukte brouwsels.

Ik heb 1 keer suiker toegevoegd op de fles en het bier spoot er met geweld uit en ik hield een troebel half flesje over  :huilen:

Dus dat doe ik nooit meer.

Jacques

Citaat van: Stijn op 25-04-2006  18:23 uDit weekend alle 4 bierkits op flesjes gedaan.... Bij het abdijbier had ik extra champanegist en suiker bijgevoegd voor de hergisting op fles, bij de andere alleen de suiker. Ik kom vandaag tot de conclusie dat het abdij een sherry-achtig bijsmaakje heeft. 'k Vermoed dat dit door de champagne-gist komt..? De andere 3 bierkits smaken wel zéér lekker.

Hoi Stijn,

Ik raad je niet aan om een geheel andere gist te gebruiken dan die gebruikt is voor de hoofdgisting. Zeker geen champagnegist omdat deze verder uitvergist en daardoor een hele koolzuurvorming kunt krijgen.

Suiker toevoegen na de hoofdgisting voor de hergisting op de fles is altijd nodig. Ik neem aan dat je geen druktank hebt en een isobarische afvuller.

Dat sherrysmaakje kan een gevolg zijn oxidatie. Bij veel bierkits proef ik een smaakafwijking en heel vaak is dat een oxidatiesmaakje naast een gistsmaakje en een ijzersmaakje (van het blik).
Toch smaakt ook een bierkit naar bier... Geniet er van.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.