Onder- of bovengist bij gebruik honing

Gestart door John, 11-06-2020 17:11 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

John

Zit te dubben; ik wil voor het eerst sinds leg geleden honing gaan gebruiken in bier en vraag me af of ik onder- of bovengist zal gebruiken. Het plan is om als basis een Weizen-like recept te nemen. Ik wil niet een te "leeg" bier maken. In het verleden ooit recept in elkaar geknutseld wat best redelijk smaakte maar wel heel dun.

hansHalberstadt

Ondergist levert over het algemeen een neutraler bier op zonder specifieke smaakstoffen vanuit de gist, althans als je de gist op lage temparatuur laat gisten. Vraag is dus welke smaakrichting je uit wilt. Overigens kunnen ondergisten ook best mooie smaken geven bij hogere temperatuur, maar zijn daar niet speciaal op geselecteerd, dus als je dat wilt weten dan zul je het uit moeten proberen. Dat is het leuke van experimenteren. Of doe gewoon een litertje apart vergisten met iets wat je normaal niet doet en dan vergelijken. 

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.