Heren,
Het lijkt me leuk om een kluinbier te brouwen.
In brewfather heb ik een recept gemaakt en hoor graag jullie feedback.
Het recept is ook toegevoegd als PDF.
Batch Size : 25 L
Boil Size : 34.88 L
Post-Boil V.: 28.13 L
Boil Time : 90 min
Mash Water : 12.64 L
Sparge Water: 27.71 L
HLT Water : 31.71 L
Total Water : 44.35 L
Fermentables (5.78 kg)
2.17 kg - Havervlokken 2 EBC (37.5%)
2.05 kg - Pilsner Malt 3.3 EBC (35.5%)
1.3 kg - Cara 120 120 EBC (22.5%)
260 g - Chocolate Malt 1000 EBC (4.5%)
Hops (60 g)
60 min - 20 g - Hallertauer Mittelfrueh - 4% (9.4 IBU)
30 min - 20 g - Hallertauer Hersbrucker - 4% (7.2 IBU)
20 min - 20 g - Perle - 8% (11 IBU)
Yeast
2 pkg - Fermentis SafBrew Ale S-33
Standaard Maischschema
52 °C - 10 min - Schuimkraag/eiwitrust
62 °C - 35 min - Beta Amylaserust
68 °C - 20 min - 68 Graden
72 °C - 30 min - Alfa Amylaserust
78 °C - 5 min - Uitmaischen