Toch maar weer een lekker kolsch recept afgestoft

Gestart door jpt, 30-07-2019 20:10 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

jpt

Te lekker om voor me te houden:

Voor 25 L. SG 1048

Pilsmout 3,8 kg 3 EBC
Carapils  1,0 kg 6 EBC
Munich   0,4 kg 20 EBC
Haver     0,01 kg 6 EBC (optioneel)

N.b Het komt net onder de 10 EBC, maar dat interesseert me niet zo verschrikkelijk veel.


Maischen:
60 minuten op 65 C , spoelen tot gewenst niveau, onderwijl verwarmen naar 100 C

Koken:
60 min

Hop:
Perle 6,3 % alfa, 60 gram, 60 min koken
Mittelfruh 2,8 % alfa, 14 gram, 15 min koken
Saaz 3,4 % alfa, 10 gram, 15 min koken

42 EBU, ook iets te zwaar voor het type (20-30), maar je zou jezelf tekort doen als je met minder genoegen neemt.

Whirlpool:
15 ~ 20 min.

Gist:
Wyeast 2565 (bij voorkeur) of White Labs Dusseldorf alt wlp036 (duurt lang)

Vergisten:
Bij voorkeur rond de 18 C. Deze is van maart, dat zat goed.
 

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.