Verloting Inkbird ITC 308 Wifi

Gestart door Jacques, 08-07-2019 21:27 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Jacques

De trekking is uitgevoerd.
De winnaar is nr 49. Dat is het nummer van EdwinBrouwt. Zijn e-mailadres geef ik door aan Inkbird.




Daarmee is het echter deze loterij nog niet ten einde! Zoals je hebt kunnen zien was de inmiddels verlopen kortingscode geldig voor bestellingen bij Amazon.de.
Als je gegokt hebt de Inkbird ITC 308 wifi te winnen en achter het net gevist hebt, heb je nog een herkansing om voordelig in het bezit te komen van een Inkbird.
Komende maandag is het namelijk Amazon Prime Day. Amazon Prime leden kunnen op die dag voordelig een Inkbird ITC 308 (zonder wifi) of een Inkbird ITC 308 Wifi kopen.
Het gaat om een aanbieding met een tijdslot. Dat wil zeggen dat je binnen een bepaalde periode dient te bestellen.

Tijd: 15 juli 2019 13:10 - 15 juli 2019 23:10
laagste prijs: € 30,35 en € 44,79



20% korting Lightning Deal voor ITC-306-thermostaat
Tijd: 15 juli 2019 13:25 - 15 juli 2019 23:25
laagste prijs: € 29,59


Suggesties ter verbetering van de Inkbird kunnen nog steeds via een persoonlijk bericht naar Inkbird gezonden worden.



Het gebruik van een Inkbird voor het regelen van de temperatuur tijdens de vergisting en hergisting op de fles wordt steeds populairder. Niet zo heel vreemd want deze temperatuurregelaars zijn kant en klaar. Je hoeft niet zelf te knutselen zoals bij een STC-1000. Het instellen is zeker bij een ITC-308-Wifi een fluitje van een cent. Zie ook mijn ervaring in het topic https://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,39391.msg596305.html

De verloting vindt plaats onder alle leden van dit forum die een bericht in dit topic plaatsen dat ze graag de Inkbird willen uitproberen. Voorwaarde is in je bericht iets vertelt over de manier waarop je brouwt. Besteed in je verhaal(tje) aandacht aan de wijze waarop je nu de temperatuur van je brouwsels controleert.
Plaats je bericht uiterlijk op 11 juli 2019!

Het gaat om de
WiFi ITC-308 


De trekking zal plaatsvinden op 12 juli 2019 met behulp van een online dobbelsteen. Het aantal ogen van de dobbelsteen zal ingesteld worden op het aantal deelnemers aan deze verloting.
Je lotnummer is het nummer van de reactie in dit topic (op volgorde van plaatsing - van oud naar nieuw). Ik doe uiteraard niet mee...

Het is niet toegestaan een tweede reactie te plaatsen in dit topic. Indien dit toch het geval is word je uitgesloten van deelname.
Ook is het niet toegestaan te reageren indien je niet de intentie hebt om deel te nemen aan de verloting. In dat geval wordt je reactie verwijderd! Ga dus niet in op de reacties in dit topic!
Opmerkingen kunnen wel geplaatst worden in het topic https://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,39391.msg596305.html. Zo nodig kun je een nieuw topic starten waarbij je een reactie in dit topic citeert.


Over de uitkomst van de trekking is geen discussie mogelijk. Gedurende de looptijd van de verloting kun je ook een  ITC-308-Wifi of een Inkbird ITC-308 tegen korting kopen (zie hieronder). Er zijn dus alleen winnaars!


De 20% kortingscode, die geldig is tot 12 juli 2019 (dus niet tot en met), voor degenen die niet kunnen wachten om de Inkbird uit te proberen is M6VPACG7.

De code is van toepassing op de onderstaande producten
WiFi ITC-308 
ITC-308     

De kortingscode vul je in bij het bestellen van de Inkbird. Je komt dan het volgende scherm tegen als je een creditcard gebruikt.




En het onderstaande scherm als je andere betaalmethode gebruikt.




Via een persoonlijk bericht aan Inkbird kun je laten weten welke wensen je hebt voor de verdere ontwikkeling van de temperatuurregelaar(s) van deze firma.

Rinus

Afgelopen weekend (lekker in het zonnetje) een van mijn Coca Cola koelkasten aangepast met een PTC verwarmingselement (via Ali besteld), vlak onder de ventilator welke normaal gesproken de koele lucht verplaatst. Nu hoop ik dat deze verwarming net genoeg is om de hele ruimte te verwarmen, ik moet dit nog verder testen.

Nu ben ik dan wel de gelukkige eigenaar van een temperatuur gecontroleerde Grainfather, heel mooi vat hoor echter heb ik daar niet zoveel aan als het bier al in de flesjes zit, hiervoor wil ik graag mijn koelkasten aanpassen.
Ik heb er drie staan, maar eerst maar eens met eentje testen voordat ik de andere ga modificeren.
Overigens de standaard thermostaat van een koelkast vind ik maar een onvoorspelbaar (mechanisch) ding, ik heb metingen gedaan met logging waarbij je goed kan zien dat er enorme toleranties zijn, zelfs een volle of lege koelkast heeft invloed op de uitslingeringen.

Een tweede toepassing die ik voorzie is om in de koelkast de hoofdvergisting te doen en vervolgens na een dag of 4-5 over te hevelen naar de Grainfather.

De youtube filmpjes van de  Wifi versie van de Inkbird 308 beloven een enorm verbeterde bediening en heeft een gebruiksvriendelijke user interface, ik ben benieuwd naar de werking!

Hierbij de foto van mijn relatief eenvoudige aanpassing van de verwarming:



Njongsma

Op dit moment kan ik de temperatuur van mijn brouwsels nog helemaal niet reguleren.
Heb inmiddels wel een warmtelamp en koelkast aangeschaft, maar ben nog op zoek naar een Inkbird. Dit zou de ideale kans zijn :D

Andre4096

Hi,

Ook ik zou graag de Inkbird willen uitproberen.
Temperatuur regeling doe ik tegenwoordig niet actief.

Tijdens het maischen zet ik mijn maisch pan (30 liter RVS) in een daarvoor in polystyreen uitgesneden vorm, welke de temperatuur stabiel houdt voor een uur lang.

Vergistingstemperaturen regelen doe ik niet, hoogstens een raam open zetten als het te warm is in onze logeerkamer of dat ik het jong bier in de kelder zet (15 graden).

Groetjes,
André

Tambier

Ik heb op het moment een gistkast met een stc 1000. De inkbird is natuurlijk een geweldige uitbreiding!

Martijn0172

Ik brouw met mijn Braumeister en vergist in mijn CCT. Mijn CCT staat in mijn schuur en wordt verwarmd door Heathpads normaal bedoeld voor terraria, koelen doe ik door met een solarpompje koud water door een koelspiraal die in mijn CCT zit. Dit alles wordt aangestuurd door een gewone Inkbird 308. Ik ben wel een beetje een gadget freak dus zou graag de wifi variant willen winnen  :biersmile:

jeroenvk

Ik heb mijn vergistingskoelkast boven op zolder staan. Nu regel ik de temperatuur met een stc-1000. Iedere keer als ik wil checken of alles nog goed staat, of als ik de temperatuur wil veranderen, moet ik 2 trappen op en af... Mijn vrouw wil dus niet dat ik een Inkbird met afstandsbediening (wifi) krijg, maar daar denk ik geheel anders over...

Marksbrew

Ik doe de vergisting al gecontroleerd met een inkbird in mijn kelder. Mijn huidige oplossing om dat op afstand af te lezen is een oude iPhone die met een app als camera op afstand dient. Werkt ook leuk.
Wat toegevoegde waarde van de WiFi inkbird lijkt, is dat die of de app ook een grafiek/historie bijhoudt, dat lijkt me wel mooi.

AntonM

Hallo,
Ik heb twee vergistingskoelkasten, waarvan ik er een aanstuur met een Alva controller, gemaakt door Tom Mertens, een fantastisch apparaat, uitgebreid, maar gebruiksvriendelijk te programmeren. Helaas is Tom gestopt met dit project.
Voor de andere koelkast heb ik twee stc1000 temperatuurcontrollers, waarvan ik er een heb gemodificeerd. Die is nu ook programmeerbaar.
Ik ben wel benieuwd hoe nauwkeurig de Inkbird is, dus ik doe graag mee met de loterij.

Anton

Wolter

Ik zou deze nieuwe inkbird graag uitproberen. Heb al twee klimaat koelkasten met gecontroleerde vergisting aangestuurd door mijn zelf gefabriceerde STC 1000 kastjes. Voor mij zal de inkbird iets met gaan toevoegen waardoor ik meer grip heb op de vergisting van mijn bieren.

HJvK[nl]

Ik ben momenteel een klimaatkast aan het bouwen, en ga hiermee verder na mijn vakantie, een inkbird zou ideaal in het plaatje passen. Temperatuur van mijn vergisting is dus nog niet geregeld behalve dan dat ik het vat verplaats naar de kamer waar de temperatuur het meest overeenkomt met de temperatuur die ik wil bereiken.

De tap die ik eerder dit jaar afgebouwd heb werkt door middel van een stc-1000, en met de klimaatkast was ik nog vertwijfeld tussen onder andere de stc-1000 en inkbird.

Ger Debije

Ik zou hem ook graag uit proberen regel nu de temp. een  sct 1000 ben benieuwd

Vlisbier

Brouwen in grainfather.
Temp volgen met ispindel.

Nu temp nog regelen met inkbird.

harrydevos

Hallo,  ik heb nu helemaal geen temperatuur regeling voor mijn hobbybrouwsels, behalve een grote emmer met water en aquariumheaters erin voor de winter, en veel hervullen met koud water in de zomer :brouwen: maar met dit zou mijn klimaatkast heel snel dichterbij komen.

Jeffreybrouwt

Helaas nu nog niet gecontroleerd aan het vergisten, ben hard opzoek naar een oude koelkast =)
De inkbird zou alvast een hele mooie stap zijn ( gezien mijn 2 linker technische handen)

Dus ik loot heeel graag mee =)

Eric111

Graag wil ik ook mee doen aan deze verloting.
Zelf gebruik ik nu een STC-1000 echter dat ding valt regelmatig uit.
Die Inkbird is dus van harte welkom! :-)

Groeten Eric

Alexander_H

Ik zou deze ook graag winnen, op dit moment vergist ik in een oude koelkast, met een zelfbouw schakeling om de temperatuur te regelen.
Ik gebruik een oude kastverwarming uit de industrie die overbodig was geworden , en de koelkast zelf om te koelen.
Mijn droom is om een groot deel van mijn installatie te automatiseren, dus alles wat uit te lezen is op de computer zou hierbij kunnen helpen.Mocht het me lukken ben ik van plan alle gebouwde software open source uit te brengen zodat anderen er ook wat mee kunnen.

tdp

Brouw met 2 simpele pannen, en gebruik een koelkast als klimaatkast, aangestuurd door een STC-1000. Werkt op zich prima, maar aangezien deze in het tuinhuisje staat, zou het fanttastisch zijn om de vergisting te kunnen volgen middels WiFi.

Pimmels

Ik doe graag mee!
Ik vergist nu gecontroleerd met STC-1000 ingebouwd in een houten kistje.
Het werkt, maar zou zeker mooier en vast veiliger kunnen.

hansHalberstadt

Doe graag weer mee. vergisting doe ik temperatuurgecontroleerd, maar dit is wel handig compact apparaat zonder gesleutel, dus wel interesse ook om uit te proberen en te testen.
Zoals je ziet is mijn opstelling zeker niet elektrisch veilig, maar ja bij ons op het lab op het werk geldt dat ook dus voor mij persoonlijk geen punt. met de inkbird uit de verloting is het vanzelf veilig.


Goei Spul

Ik doe graag mee met deze loting.
Ik ben nog niet zo lang bezig, en controleer de vergisting momenteel met een Inkbird 308 zonder Wifi.
Dit is niet heel handig omdat mijn koelkast in de garage staat, en ik dus elke keer fysiek moet gaan kijken wat de temperatuur is. Een Inkbird met Wifi zou erg welkom zijn!

Goei Spul

Vik75

Na 2 jaar verbouwen en knutselen zijn we weer aan het brouwen geslagen.

Wij brouwen op een zelf gemaakt systeem bestaande uit drie oude fusten. Het brouwproces dien we geheel handmatig alleen het vergisten gaat gecontroleerd in twee vergistings koelkasten. Deze worden momenteel aangestuurd door stc 1000.

De mogelijkheden zijn daarmee erg beperkt. Daarom zou het mooi zijn om deze kasten aan te sturen met een inkbird.

Erik



orangeloo

Ik doe ook graag mee aan de verloting. Ik heb 2 gistkasten die zijn gestuurd door Tcontrol.
De aflees functie op mijn telefoon werkt al een tijdje niet meer. Ik ben dus al een tijdje op zoek naar een alternatief.

CommissarBas

Ik ben een beginnende brouwer die een klein volume brouwt. Druk aan het opruimen en bijna plaats voor een vergistingskast! Aangezien de vergisting het aller belangrijkste is bij het brouwprocess kan de Inkbird mij daar goed bij helpen.

Irukandji

Ik doe ook mee.
Ik vergist nu in een klimaatkast aangestuurd door een STC1000.
Ik ga uitbreiden met klimaatkasten en wil deze inkbird dan zo en zo hebben. Lijkt me ideaal om op wifi alles te kunnen volgen. Laatst op vakantie geweest en heb toen mijn batch gelagerd. Wat bleek dat de kast de temperatuur niet trok door de omgevingstemperatuur Tja daar kom je thuis pas weer achter :(

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.