Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Verstijfselingstemperatuur boekweit  (gelezen 1250 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline EBC

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 8.172
  • Land: be
  • Beer blings us together.
    • Perron Bieren
Verstijfselingstemperatuur boekweit
« Gepost op: 30-06-2019 22:41 u »
Heeft iemand een idee wat de verstijfselingstemperatuur van boekweit is?

Ik vind het nergens. Ik brouw al jaren een boekweitbier, maar merk toch steeds dat het zetmeel maar moeilijk wordt verwerkt. Ik vraag me zelfs af of het met normale maischtemperaturen iets doet. Ik heb het idee van niet. Rendement is laag en het bier blijft wat troebel.

Ik ga het eens koken vooraf ... zien of dat helpt.


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline seed7

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 4.699
  • Land: nl
    • Moaneschien
Re: Verstijfselingstemperatuur boekweit
« Reactie #1 Gepost op: 30-06-2019 23:09 u »
Citaat
The gelatinization temperatures of buckwheat starch were 57.864.3C for onset (To), 63.770.8C  for  peak  (Tp)  and  70.885.8C  for  complete  (Tc)  temperatures,[...]

http://globalsciencebooks.info/Online/GSBOnline/images/0906/EJPSB_3(SI1)/EJPSB_3(SI1)23-28o.pdf

koken dus,

Ingo

Offline EBC

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 8.172
  • Land: be
  • Beer blings us together.
    • Perron Bieren
Re: Verstijfselingstemperatuur boekweit
« Reactie #2 Gepost op: 30-06-2019 23:14 u »
http://globalsciencebooks.info/Online/GSBOnline/images/0906/EJPSB_3(SI1)/EJPSB_3(SI1)23-28o.pdf

koken dus,

Ingo

Thanks Ingo, ergens had ik wel ik wel op jou gerekend  ;D ;)
Ik ga koken morgen. Wat denk je 4 liter per kg genoeg?

Offline EBC

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 8.172
  • Land: be
  • Beer blings us together.
    • Perron Bieren
Re: Verstijfselingstemperatuur boekweit
« Reactie #3 Gepost op: 01-07-2019 07:24 u »
Ik ga koken morgen. Wat denk je 4 liter per kg genoeg?

Hmm wat een geklieder toch altijd dat verstijfselen. 4 liter per kilo is niet genoeg, ik was er al bang voor. Dikke groenbruine pap wordt het. Ik neem volgende keer 10 liter.

Maar goed, het maischen is verder prima verlopen.

Offline brouwerwaldonk

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.185
  • Land: be
  • Water is lekker als het langs brouwerij is geweest
Re: Verstijfselingstemperatuur boekweit
« Reactie #4 Gepost op: 01-07-2019 07:31 u »
Ik neem voor 0,5 kg rijst 5 liter water, en dat is na het koken al redelijk dikke brij
Dus voor 1 kg boekweit water maal 10 doen, anders zou het wel eens een vaste blok in uw maischketel kunnen liggen.

Tags: verstijfselen