Even voorstellen: Edwin

Gestart door Edwin33, 18-12-2018 21:49 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Edwin33

Hallo allemaal,

Ik ben Edwin, 49 jaar en 6 maanden geleden ben ik begonnen met bier brouwen.
Dit was met een Arsegan moutkit van de Blokker (5l).
Dit Belgian Saison biertje lukte best wel goed.
Dus daarna maar iets groter pakket geregeld.
Een 20 liter tripel moutpakket van Brewferm.
En dus ook gistvat van 30 liter en lagerfles van 23 liter.
Een moutmolen en smackpack gist ook maar gelijk bij besteld.
Via een kennis heb ik een grote soeppan(25-27 liter) kunnen regelen.

Het grootste probleem bij dit brouwsel was uiteindelijk het wachten.
Na het gisten, lageren en bottelen heb ik na 2 weken een flesje losgetrokken.
Deze was niet helemaal wat ik er van verwachte, beetje nasmaak van een "dood" biertje.
Na nog eens 4 weken wachten nog maar een poging.
En tot mijn verbazing smaakte dit biertje voortreffelijk.

Na dit succes was ik wel verkocht.
IK ben een thuisbrouwer, en ben van plan hier voorlopig niet mee te stoppen.

Mark GA

Heel goed! Dat is de juiste instelling. Veel plezier toegewenst!

wiliam

Welkom Edwin,
Je hebt je wat op de nek gehaald.
Dat wordt veel lezen, veel proberen en het ergste van alles, veel proeven.
Als je daar doorheen bent, ben je op de goede weg en begint alles opnieuw.
Het "probleem" van je "dood" bier is, dat de hergisting op fles nog niet compleet was.
Heb op het moment een bo(c)k met 2 verschillende gisten, op fles.
De ene ,W 34-70, heeft al een smaakrichting, de S 189 is nog niet, (in goed Nederlands) te zuipen.
Ruikt als een café, s'ochtends na een bachanaal, en smaakt naar bier dat te lang staat.
Geduld is een schone zaak.

Adbrouwt

Welkom Edwin

Waar in het land staan je ketels opgesteld?

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.