Ik brouw sinds kort en na enkele geleende recepten wil ik graag een bier brouwen dat is geïnspireerd op een Noord-Frans bier genaamd “2 Caps” van Brasserie 2 Caps. Ik heb het tijdens vakanties aan de Opaalkust gedronken en het beviel goed, vooral de volle moutsmaak. Nu weet ik echter niet wat voor een bierstijl het was.
Forum beheerder "tdp" was zo vriendelijk ook even op de site van de brouwer te kijken en schreef me:
“Heb even op de site van Brasserie de 2 Caps gekeken en kwam het volgende tegen: 2 Caps Real Blond Ale
A combination of strength and subtlety. A pure malt beer with a wide palette of flavours to drink as an aperitif or to be served with country-style cooking (mussels and chips, herrings, poultry, stews etc.).
Lijkt dus een volmout blond bier.”Dus ga ik er van uit dat het een Belgisch Blond is? Wie kent het bier “2 Caps” toevallig en kan me helpen het recept af te ronden of te verbeteren? Ik heb de brouwer ook een bericht gestuurd en hoopt dat hij me iets wijzer wil maken.

Basis
Omschrijving Waarde
Naam recept Côte d’Opale (gebaseerd op “2 Caps”)
Biertype
Belgisch Blond of Saison of Bière de Garde 
Volume 15 liter
Begin SG 1,054 SG
Eind SG 1,011 SG
Alcoholgehalte 6,0 vol.%
Berekende kleur 10 EBC
Berekende bitterheid 20 IBU
Brouwzaalrendement 63 %
Kooktijd 70 min.
Water en brouwzouten
Hoeveelheid Ingrediënt
10 l Maischewater
13 l Spoelwater
Vergistbare ingrediënten
Hoeveelheid Naam Mouterij Kleur %
2,5 kg Pilsmout Dingemans 3 EBC 73,5 %
0,6 kg Viennamout Weyermann 4 EBC 17,6 %
0,1 kg Ambermout Dingemans 5 EBC 2,9 %
0,2 kg Gerstvlokken Supermarkt 2 EBC 5,9 %
Maischschema
Temperatuur Staptijd Rusttijd Beslagdikte
Beta amylase 63,0 °C 1 min. 25 min. 3,0 l/kg
Alfa amylase 72,0 °C 9 min. 75 min. 3,0 l/kg
Hop
Hoeveelheid Naam Type % alfazuur Kooktijd IBU
15 g Hallertau Perle bellen 8,4% 70 min. 19,6 IBU
12 g Saaz bellen 3,06% 10 min. 1,5 IBU
Gist
Wyeast 1214 Belgian Abbey of
3522 Belgian Ardennes of
3725 Bière de Garde ?
Bottelen met circa 5 g/L bottelsuiker.
Bij voorbaat dank voor reacties!
Nick