Bier niet schuimhoudend

Gestart door eahdn, 12-12-2017 11:13 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Serge VL

Citaat van: Esterenbrouw op 26-04-2018  09:28 uen wat is dat dan voor spul van de braumarkt??

https://www.brouwmarkt.nl/catalogsearch/result/?cat=0&q=hopextract

Dat is zuiver geïsomeriseerd hop extract zonder smaak, de CO2 extracten zijn meestal van een bepaalde hop soort en bevatten dus ook de smaak van die hoppen
bijvoorbeeld: https://ychhops.com/hop-products/resinate-CO2-hop-extract

hansHalberstadt

Citaat van: Serge VL op 26-04-2018  09:24 uWaarom zouden die hobby brouwwinkels goedkoop extract in huis halen? Als ze dit niet in huis te hebben verkopen ze meer gewone hop!
Ik heb de zelfde vraag ook al eens gesteld aan Brouwland, en daar gaan ze er ook niet op in.  :weetniet:
Als men wil kun je er toch wel aan komen evt grotere verpakking kopen en herverdelen met een paar brouwers. En dan mist de hobbybrouwwinkel ook omzet. Dus kun je beter maar zorgen dat je het wel verkoopt en die omzet meepikken.

http://www.yakimavalleyhops.com/CO2HOPExtractCan_p/extractco2hopextractcans.htm, 26 $ per 500 gram  met ca 60% alfazuur kun je dit vertalen naar bv 5 kg hop met 6% alfazuur 26$ voor 5kg hop is niet duur natuurlijk. Herverpakken in glazen jampotjes van bv 50 gram voor een leuk prijsje van bv 7 euro 50 en je hebt een mooi artikel met nog winst ook. En als aromahop zul je vaak toch nog bellen of pellets toevoegen. 
   

Jacques

Citaat van: hansHalberstadt op 26-04-2018  00:32 uMaar ik neem toch aan dat je mag verwachten dat de mouter de zaak onder controle heeft? Ik denk inderdaad dat het schuimprobleem bij de hobbybrouwers terug te voeren is het brouwproces en de gisting bij vaak te hoge temperatuur aan het begin.

Dat wordt ook gesteld in het artikel waarnaar ik eerder verwees http://beerandwinejournal.com/foam-5/   



Jacques

Citaat van: hansHalberstadt op 26-04-2018  09:18 uIk gebruik CO2 hopextract. Dat is hop die in vloeibare CO2 is uitgespoeld waardoor alle harsen oplossen in de CO2. Daarna laten ze de CO2 weer verdampen en houdt je de pure harsen over oa de lupuline. Dus zuiver natuurlijk. Ik heb gemerkt dat je met dat spul ook prima schuim krijgt en ook maar heel weinig afval.
Alleen jammer dat het nergens te koop is voor de hobbybrouwer. Gat in de markt dus Brouwmarkt ea!

Tetrahop geeft een betere schuimhoudbaarheid dan geïsomeriseerd CO2 hopextract. Een tijdje geleden daarover een artikel gelezen. Dat artikel is online te lezen. https://www.hopsteiner.com/wp-content/uploads/2016/03/1_BWI-A-Natural-Foam-Enhancer-from-Hops.pdf


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.