Beer priming calculater/ bottelsuiker

Gestart door NielsM1980, 28-06-2017 21:09 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

NielsM1980

Hallo,

Binnenkort ga ik mijn Belgische dubbel bottelen, ik gebruik hierbij de beer priming calculater.
Alleen bij mijn vorige bier had ik te weinig suiker gebruikt waarschijnlijk want ik vond er weinig koolzuur in zitten.

Nu kijk ik naar de tabel: carbonation guidelines by style en dan Belgian Ales toch?
Die waarde ligt tussen de 1.9 - 2.4 volumes. Als je nu gaat berekenen zit je dan in het midden van deze waarde of ga je hoger of lager zitten?

Als iemand een opmerking heeft voor de juiste methode dan hoor ik die graag.

Alvast bedankt

braaf

Citaat van: NielsM1980 op 28-06-2017  21:09 uHallo,

Binnenkort ga ik mijn Belgische dubbel bottelen, ik gebruik hierbij de beer priming calculater.
Alleen bij mijn vorige bier had ik te weinig suiker gebruikt waarschijnlijk want ik vond er weinig koolzuur in zitten.

Nu kijk ik naar de tabel: carbonation guidelines by style en dan Belgian Ales toch?
Die waarde ligt tussen de 1.9 - 2.4 volumes. Als je nu gaat berekenen zit je dan in het midden van deze waarde of ga je hoger of lager zitten?

Als iemand een opmerking heeft voor de juiste methode dan hoor ik die graag.

Alvast bedankt
Voor een dubbel gebruik je 7 a 8 gram suiker per liter.
Hoef je niks voor te berekenen, je moet het allemaal niet te moeilijk maken.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.