OBBK 2016 C3 IPA-USA door Jan van den Hoogen

Gestart door Esterenbrouw, 15-11-2016 20:56 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Esterenbrouw

Onderstaan recept van de 3e prijs in C een IPA-USA met 83 punten.

Jury-commentaar: Mooi vol rijke bloemige geur met duidelijke citrus.
Moutigheid wel aanwezig, mooi op de achtergrond.
Mag iets zoeter/voller.

Recept voor 40 liter.
Brouwzaalrendement 75%.
Start SG 1.052
Eind SG  1.012
Alc.% 5,5%
Kleur: 11 EBC (Morey)
EBU: 24 (Rager)

Moutstort:
Pilsmout                   7,200 kg
Tarwemout               1,200 kg
Carahell                   1,000 kg
Zuurmout                 0,200 kg

Hopgift:
Saaz 4%                       58 gram 90 minuten koken
Styrian Goldings 4,9%   57 gram 20 minuten koken
Simcoe 12,2%              94 gram koudhop 1week

Maischschema: 62º 20 minuten
                       72º 30 minuten
                       78º  5 minuten

Maischwater: 35 liter
Spoelwater:   28 liter

Gist 2 zakjes K-97

Vergisting: 17,5º langzaam oplopend naar 19º voor 1 dag.
                daarna 4 dagen op 22º
                Overgeheveld naar schoon gistvat en 9 dagen op 4º.
                Koudhop de laatste 7 dagen.
Bottelsuiker 7,5 gr/ltr. Bottelgist 4 gram CBC-1.

Brouwsel was bedoeld als hoppige blonde, maar citrus-hopgeur was zo sterk dat ik het bier als IPA-USA heb ingeschreven.

Jacques

Wederom bedankt Jan voor het plaatsen van het recept.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.