De discussie was moeilijk omdat ik (wij) me kan verplaatsen in de profesionele brouwer.
1.>Ik ben wel voorstander van een kleine brouwcursus met als boventoon hygiene.
Maar de universiteit van Gent vind ik onzin voor een klein brouwerijtje.
Je wordt in dit land al niet vrolijk van alle papieren die nodig zijn.
2.>Als ik prof was zou ik het recept ook voor mezelf houden.
3.>Wij zijn misschien creatiever, maar hebben ook geen financiele belangen.
4.>Belediging niet, maar ik geef de voorkeur aan opkweek.Maar de korrels worden wel steeds
beter. Dit kan trouwens een mening zijn van zowel prof als amateur.
5.>Dat is op grote schaal wel zo, maar dat is niet verkeerd. Overigens ben ik van mening dat
de biercultuur nu pas weer in volle glorie terug gaat komen. Tevens zijn Nederlanders flexibel
wat betreft soorten bier. Engels en Duitse bieren worden hier ook gebrouwen. De Nederlandse
bieren hebben van alles wat. Is ook weer een gemeenschappelijke stelling. Moeilijk dus.
Het waren moeilijke stellingen om te discusieren, mede gezien het feit dat wij amateurs ook
wel begrip hebben voor de profs, en omdat sommige stellingen zowel door amateurs als profs
verdedigd zouden kunnen worden.
Maar al met al was het een gezellige dag.
Het valt me toch weer op wat een toffe gasten de forummers stuk voor stuk zijn.
