Vandaag wat dennentoppen geplukt om er zojuist achter te komen dat het fijnsparrentoppen zijn. Zijn deze op dezelfde manier toepasbaar? En wat voor smaak kan ik dan verwachten? Anders dan bij dennentoppen of lijken ze op elkaar?
Ik denk dat er weinig verschil in de aroma's zit. Misschien dat de intensiteit verschilt.
Ik zou ze invriezen en als je gaat brouwen het laatste kwartier meekoken in hopzak of hopspider.
Bij zware bieren kun je 10 gram per liter doen, bij lichtere bieren minder (5-7,5 gram per liter).
Deze dosering geld voor dennetoppen.
Stroop maken kan natuurlijk ook.
Over een paar weken (eind mei) zijn er weer dennetoppen.
Let op, de grove Den ziet er niet uit als een kerstboom, de Spar wel.
Sparretoppen zijn klein, een paar centimeter. Dennetoppen worden veel groter, variërend tussen de 8 en 20 centimeter. Bij jonge bomen worden ze groter dan bij oude bomen.