Hoeveel dagen per week drink/proef je bier?

Gestart door Edwin, 15-09-2005 10:54 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

De vraag zit al in het onderwerp: op welke dagen in de week hef je het glas?

de hele week
1 dag in de week
2 dagen in de week
3 dagen in de week
4 dagen in de week
5 dagen in de week
6 dagen in de week
niet
de dagen dat ik drink/proef zijn aaneengesloten en hebben een vast patroon (elke week hetzelfde)
de dagen dat ik drink/proef zijn volstrekt willekeurig, elke week ook weer anders
De dagen dat ik drink/proef zijn verspreid door de week en kennen een vast patroon

RobinB

Citaat van: Broeder Tuk op 08-06-2010  21:35 uEn kun je in simpele termen uitleggen wat die glutamaat rebound inhoud?

Glutamaat is een "activerende" neurotransmitter, dit systeem wordt onderdrukt door effecten van alcohol.
Als compensatie gaat je lichaam meer glutamaat produceren, tegen de tijd dat je alcohol grotendeels verwerkt is raakt je lichaam ge-agiteerd door de verhoogde hoeveelheid glutamaat. Hierdoor kan je onrustig worden, ongewenst wakker worden, trillen, tot zelfs epilepsie achtige aanvallen (convulsies) krijgen.

Of je dat effect kan tegen gaan door een verhoogde inname weet ik niet, maar gezien JW's ervaringen kennelijk wel! ;)
(het zou theoretisch een feedback-loop kunnen beïnvloeden waardoor je minder over-compensatie krijgt, maar dat is speculatie van mijn kant)

MM

Om op het onderwerp terug te komen. Ik drink alleen in het weekend vr-avond t/m zo-middag 1 tot en met 3 biertjes. Hetzelfde geldt voor surrogaat weekenden, zoals de dag voor hemelvaart en hemelvaart zelf.

Oscar

Even uit de kast komen... Ik proef eigenlijk iedere dag wel... :biersmile:

MM

Citaat van: Oscar op 09-06-2010  23:28 uEven uit de kast komen... Ik proef eigenlijk iedere dag wel... :biersmile:

Dat noem ik pas goed met je brouwhobby/werk omgaan. Krijg je er ook voor betaald, omdat je je thuis verder verdiept in je werk? Of heb je het over proeven op je werk?

Alchemist

Ik probeer elke dag bier te proeven. Dat lukt me eigenlijk bijna altijd wel. :)

Brouwvat

Wat is dat nou voor vraag.
Mijn vuurwerk hobby kan ik helaas/gelukkig maar een dag per jaar uitoefenen.
Gelukkig kan ik me kruitstress goed onderdrukken, door naar vuurwerkshows te gaan kijken.

Maar me bierhobby daar doe ik de hele week aan.
Noem me geen zuipert, want ik ga er wel verandwoordelijk mee om.
Net zoals die andere hobby trouwens.

PatrickBrouwer

Ik drink bijna iedere dag wel een biertje. De dagen dat ik niet drink komen óf omdat ik er geen tijd voor heb óf omdat ik niets in huis heb.

Zelfs op een ordinaire dinsdag zoals vandaag heb ik twee pilsjes op.
Ik had er graag meer gedronken, maar wil de roes vermijden.

Wellicht os het beter om twee alcohol vrije dagen in te lassen. Dit zal ik vanaf heden gaan proberen. Morgen en overmorgen dus geen bier voor mij!

RobinB

Citaat van: PatrickBrouwer op 18-06-2013  21:14 uWellicht os het beter om twee alcohol vrije dagen in te lassen.

In theorie niet, maar dan wel onder de voorwaarde dat je elke dag 1-2 units drinkt zónder uitspattingen in het weekend. Dat geeft statistisch een langere overleving (lager mortaliteitsrisico)

Jeruzalem

Ik ben docent en als ik het eerste uur les moet geven, drink ik de avond ervoor niet. Ik ga dan op tijd naar bed en blijf nuchter om zo fit mogelijk te zijn. In periodes zonder deze vroege verplichtingen drink ik vrijwel elke dag.
Wat ik lastig vind, is een lekker, alcoholvrij alternatief te vinden. Ik drink meestal thee. Iemand nog goede tips?

RobinB

Een alcoholvrij alternatief kan natuurlijk van alles zijn, binnen het bier-achtige segment vind ik Stender en Duitse malztrunk (bijv. vitamalz) wel lekker!

Christiaan S

Ik geniet van een biertje per dag. Zo kan ik de gebrouwen biertjes volgen.

krek zat

Iedere dag een eigen gebrouwen biertje gaat er wel in. Ik moet ook wel, want anders heb ik teveel voorraad en komt er van het brouwen helemaal niets meer terecht.

Jukkie

Bijna elke dag. Hartstikke lekker, alleen merk ik dat de zwaardere bieren steeds vaker de voorkeur krijgen.
Alhoewel... op een zwoele avond als deze, tuinstoel in standje achter-over,  is een 'normaal' witbier ook een traktatie!

Broeder Tuk

Citaat van: Jukkie op 18-06-2013  22:21 uBijna elke dag. Hartstikke lekker, alleen merk ik dat de zwaardere bieren steeds vaker de voorkeur krijgen.


Dat is mij ook opgevallen sinds ik een poosje alleen maar zwaar bier dronk zit er een stemmetje in mijn hoofd die de hele tijd op zwaar bier aanstuurt.

hobbybob

Sinds een maand of 2 alleen nog in het weekend, weekend is bij mij:

Vrijdagmiddag 17 uur tot zondagavond 22:00 uur

Oscar

Citaat van: PatrickBrouwer op 18-06-2013  21:14 uzelfs op een ordinaire dinsdag zoals vandaag heb ik twee pilsjes op.

Wat een armoede. Geen zelfbrouw?  ;D ;D ;D

citrasimcoe

Citaat van: Broeder Tuk op 19-06-2013  10:38 uDat is mij ook opgevallen sinds ik een poosje alleen maar zwaar bier dronk zit er een stemmetje in mijn hoofd die de hele tijd op zwaar bier aanstuurt.
Ik heb de laatste maanden het tegenovergestelde: steeds zin in lichte bieren. Die zware bieren zit je zo een uur op te 'kauwen'. Dikke stouts en DIPA's bewaar ik vaak voor een moment dat ik met mijn brouwmaat zit, die flessen deel ik liever.

De laatste tijd zijn dus mijn favorieten: Punk IPA, Emelisse Oertype en eigenbrouw De Zwoele Stad (tarwebier).

Broeder Tuk

Citaat van: Aart op 19-06-2013  13:43 uDie zware bieren zit je zo een uur op te 'kauwen'.


Bij mij gaat dat niet op, mijn drink tempo is altijd hetzelfde. Of het nou pils, tripel of colaberenburg is.

ciesvandekwis

Elke avond. Of na de looptraining in de kantine met de medesporters. Aangezien we daar toch genoeg opdoen mag ik van de uitbater al eens een eigenbrouwtje meebrengen en laten proeven. Altijd erg leuk, want totaal geen bierkenners en dus des te meer verwonderd als ze eens voor de eerste keer zo'n IPA proeven. De vrouwen zijn er gek op  :biersmile:

Henielma

Citaat van: Jeruzalem op 18-06-2013  21:48 uWat ik lastig vind, is een lekker, alcoholvrij alternatief te vinden. Ik drink meestal thee. Iemand nog goede tips?

Een mooi alternatief vind ik Lipton Ice tea. Of dit zelf maken en op tap zetten. Zo heb ik dat hier nu gedaan. Of van die aanmaak uit blik met water uit de koelkast en nog ijsblokjes erbij.

bolks

Als ik thuis ben proef/drink ik elke dag een van mijn eigen brouwsels of er moet een commercieel bier in huis zijn wat ik wil proberen...
Alleen als het heel warm is drink ik een ijskoud pilsje recht uit de koelkast om de grote dorst te lessen. En dan soms daarna een zwaarder voor de lekker.... Meestal blijft het bij 1 van mijn eigen brouwsels.

Jeruzalem

Citaat van: Henielma op 19-06-2013  19:47 uEen mooi alternatief vind ik Lipton Ice tea. Of dit zelf maken en op tap zetten. Zo heb ik dat hier nu gedaan. Of van die aanmaak uit blik met water uit de koelkast en nog ijsblokjes erbij.

Zelf maken is geen gek idee. Ik drink niet graag veel zoete frisdrank. Als ik zelf ijsthee maak kan ik er misschien wat minder suiker aan toevoegen. Malztrunk ga ik eens kopen als ik komende vakantie in Duitsland ben (al ben ik op vakantie ook altijd wel goed aan de zuip).

Citaat van: Broeder Tuk op 19-06-2013  10:38 uDat is mij ook opgevallen sinds ik een poosje alleen maar zwaar bier dronk zit er een stemmetje in mijn hoofd die de hele tijd op zwaar bier aanstuurt.

Broeder Tuk roept in dit topic eigenlijk al jaren om hulp  :proost: Niet het juiste forum denk ik...  ;)

William

Citaat van: Henielma op 19-06-2013  19:47 uEen mooi alternatief vind ik Lipton Ice tea. Of dit zelf maken en op tap zetten. Zo heb ik dat hier nu gedaan. Of van die aanmaak uit blik met water uit de koelkast en nog ijsblokjes erbij.

Zou het niets zijn om een wort met een laag SG en stevig gehopt als alternatief te gebruiken en hier koolzuur op te zetten?

heijligers

Citaat van: Jeruzalem op 19-06-2013  20:05 uBroeder Tuk roept in dit topic eigenlijk al jaren om hulp  :proost: Niet het juiste forum denk ik...  ;)
Een tijd geleden stonden er vaak allerlei afkickklinieken en dergelijke bij de google advertenties. Die zie ik tegenwoordig niet meer staan.

heijligers

Citaat van: William op 19-06-2013  20:20 uZou het niets zijn om een wort met een laag sg en stevig gehopt als alternatief te gebruiken en hier koolzuur op te zetten?
Leuk idee, ik maak er al sorbetijs van (maar daar zit ook bier doorheen).

Hoe zit het met de bewaarbaarheid van dergelijk wortdrank op de tap?


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.