Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Tripel Karmeliet kloon  (gelezen 42903 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline MaJa

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 95
  • Land: pe
  • El Pastor Belga
Re: Tripel Karmeliet kloon
« Reactie #100 Gepost op: 22-05-2018 19:46 u »
is dat de temperatuur in de gistkast of van het te vergisten wort..

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline hansHalberstadt

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 7.794
  • Land: nl
  • meten is weten
Re: Tripel Karmeliet kloon
« Reactie #101 Gepost op: 22-05-2018 20:05 u »
is dat de temperatuur in de gistkast of van het te vergisten wort..
ik heb een temperatuursensor met foamsolatie daarom heen op de wand van het (RVS) gistingsvat. Daarmee meet je ca 90% de temperatuur van het wort en 10% die van de omgeving omgeving is 16 graden.

Offline Ernesto

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 134
  • Land: nl
Re: Tripel Karmeliet kloon
« Reactie #102 Gepost op: 27-09-2018 13:45 u »
Bij mij staat de Karmeliet nu te gisten. Enige puntje was dat bij het koelen in het begin het wort iets te snel stroomde tov het koelwater waardoor de totale wort ca 26 graden was toen de gist erbij ging. Daarna afgekoeld naar ca 22 graden nu.
In een ander topic  https://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php?topic=27621
volg ik de vergisting van dit bier met zowel de refractometermethode als een nieuwe methode met drijver en weegschaal.
Omdat ik met de refractometermeting steeds een beetje wort opzuig kan ik het steeds proeven. Op dit moment smaakt het in ieder geval goed, De kruiden en de smaakhop kun je in ieder geval goed proeven, verder (natuurlijk) nog heel zoet en geen bijsmaakjes.

Hoe was het eindresultaat van dit bier?

Offline hansHalberstadt

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 7.794
  • Land: nl
  • meten is weten
Re: Tripel Karmeliet kloon
« Reactie #103 Gepost op: 27-09-2018 18:33 u »
Hoe was het eindresultaat van dit bier?
Mooi (zeer) helder, waarschijnlijk goed flocculerende gist die Karmeliet, smaak is goed, was eerst iets te overheersend kruiden, maar die trekken nu langzaam weg. wel iets weinig bitter, maar mijn doel op dat moment was ook om het niet bitter te maken. 

Offline Batavier

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 323
  • Land: nl
  • Goede wijn is nog steeds geen bier
Re: Tripel Karmeliet kloon
« Reactie #104 Gepost op: 04-09-2019 12:26 u »
Na verschillende onderwerpen over de Karmeliet te hebben doorgeworsteld is het mij nog steeds niet duidelijk of en welke kruiden er in zitten.

Sinaasappelschillen, koriander, kardemon?


Kan iemand mij hiermee helpen?

Offline Koen S

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 809
  • Land: be
  • Waar de brouwer komt, moet de bakker niet zijn.
    • Sint Franciscus Home Brewery
Re: Tripel Karmeliet kloon
« Reactie #105 Gepost op: 04-09-2019 12:41 u »
Na verschillende onderwerpen over de Karmeliet te hebben doorgeworsteld is het mij nog steeds niet duidelijk of en welke kruiden er in zitten.

Sinaasappelschillen, koriander, kardemon?


Kan iemand mij hiermee helpen?
Sinaasappelschil en koriander. En 4# granen. 😉
https://www.colruyt.be/nl/over-onze-producten/bier-bij-colruyt/bierreportages/tripel-karmeliet-eigenzinnig-driegranenbier

Offline Brouwert

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 272
  • Land: no
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Tripel Karmeliet kloon
« Reactie #106 Gepost op: 04-09-2019 13:07 u »
Sinaasappelschil en koriander. En 4# granen. 😉
https://www.colruyt.be/nl/over-onze-producten/bier-bij-colruyt/bierreportages/tripel-karmeliet-eigenzinnig-driegranenbier

"De kruidigheid is te danken aan de koriander en sinaasappelschil die vlak na het koken worden toegevoegd"
Whirpool toevoeging van kruiden? Interessant!  ???
Ik ben gewend ze de laatste 5 min mee te koken. Ben benieuwd of dat veel uitmaakt.

Offline Batavier

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 323
  • Land: nl
  • Goede wijn is nog steeds geen bier
Re: Tripel Karmeliet kloon
« Reactie #107 Gepost op: 04-09-2019 16:01 u »
Bedankt voor de info.

Weten jullie ook of er bottelgist wordt gebruikt bij het origineel?

Offline hansHalberstadt

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 7.794
  • Land: nl
  • meten is weten
Re: Tripel Karmeliet kloon
« Reactie #108 Gepost op: 06-09-2019 01:22 u »
Bedankt voor de info.

Weten jullie ook of er bottelgist wordt gebruikt bij het origineel?
Ik heb de gist opgekweekt uit het flesje en op schuine buis staan en mee gebrouwen. Voor zover ik weet is het de originele gist.

Tags: