Lekker blond bier

Gestart door ErikdeBrouwer, 16-02-2015 21:34 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

ErikdeBrouwer

Hallo,

Voor mijn volgende brouwsel wil ik graag een lekker blond bier brouwen, met een lekkere body en stevige smaak. Niet al te slap dus. Hieronder mijn opzet. Nog suggesties?

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk8
Naam receptBeter Blond
Brouwdatum16-02-2015
BiertypeBlond
Volume13.0 l
Begin SG1.054 SG
Berekende kleur (Morey)13 EBC
Berekende bitterheid (Tinseth)26 IBU
Brouwzaalrendement70.0 %
Kooktijd90 min.

Water en brouwzouten
[row]
HoeveelheidIngrediënt
15.00 lWater uit Water7.26 lSpoelwater

Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
2.200 kgArsegan PilsmoutBrouwmarkt4 EBC70.7 %
0.450 kgArsegan Münich MoutBrouwmarkt15 EBC14.5 %
0.130 kgAroma 50Dingemans50 EBC4.2 %
0.130 kgLichte tarwemoutDingemans3 EBC4.2 %
0.200 kgKristalsuikerSupermarkt0 EBC6.4 %

Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
69.0 °C2 min.60 min.5.2 l/kg

Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
18.0 gSpalt Selectpellets4.8%90 min.21.9 IBU
15.0 gTettnangerpellets3.5%10 min.2.7 IBU
10.0 gTettnangerpellets3.5%7 min.1.8 IBU

Gist
HoeveelheidNaamType
11.0 gSafBrew Specialty Ale (T-58)bovengist

Groet,

Erik

RienP

Gezien het begin SG zou ik een volmout recept nemen, dus zonder suiker. Ik zou dan kiezen voor om te maischen op 67 ºC, want 69 ºC is denk ik net te. Misschien dat de meer ervaren brouwers daar een beter antwoord op kunnen geven. 
Verder gewoon brouwen en proeven wat het wordt.

njitsver

Gewoon dit recept aanhouden maar wel de maishstap zoals Rienp hierboven zegt aanhouden is mijn bescheiden mening.
Lekker zal die wel worden, bijsturen doe je na het proeven van je eerste batch ;)

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.