Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


N-Brew bieren seizoen 2014-2015

Gestart door Schrauwen, 12-01-2015 16:32 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Schrauwen

Het label van mijn meest recente bier:


Neetje


brouwmus

Mooi hoor, goed gedaan.

Zijn de etiketten afkomstig van een drukkerij?

Gerb

Ik ben wel benieuwd naar de hoeveelheden en kooktijden van de kruiden/gruit. Zou je het recept ergens kunnen plaatsen?

Schrauwen

@brouwmus: nee, een vriend van mij heeft het sjabloon (en logo) ooit in eps-formaat getekend en ik kan zelf de kleur van het 'vierkant' aanpassen. Daarnaast heb ik een basis .pdn-bestand (Paint.net) waarbij alles zoals het hoort in verschillende lagen is opgedeeld die heel eenvoudig aan zijn te passen voor elk ander bier (alle bieren vorig seizoen hebben ook vergelijkbare etiketten gekregen, maar dan met andere kleur, tekening en verhaaltje). Zo kan ik heel eenvoudig de tekst aanpassen en blijft het toch één overkoepelende lijn wat ontwerp betreft. Dan print ik de etiketten met een laserprinter en plak ik ze vast met melk (Klein fotootje ter illustratie: ).

@Gerb: ik weet nog niet of ik heel mijn recept prijs wil geven ;), maar details over het gruit en de kooktijden ervan kun je in deze thread vinden: http://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,27236.0.html. Vragen zijn natuurlijk ook altijd welkom.

brouwmus

Ah bedankt, dat paint.net ziet er goed uit. Nu ik niet meer de beschikking heb tot Photoshop moet ik daar maar eens naar kijken.

hans_nwk

Citaat van: brouwmus op 13-01-2015  10:41 uAh bedankt, dat paint.net ziet er goed uit. Nu ik niet meer de beschikking heb tot Photoshop moet ik daar maar eens naar kijken.
The GIMP is een open source pakket dat photoshop wat dichter benadert, al geprobeerd?

brouwmus

Citaat van: hans_nwk op 13-01-2015  10:44 uThe GIMP is een open source pakket dat photoshop wat dichter benadert, al geprobeerd?

In een ver verleden had ik een abonnement op PCM en daar werden dit soort alternatieve pakketten wel eens getest... Moet me er maar weer eens in verdiepen :)
Dank voor de tip!

(Voorlopig werk ik nog met kroonkurketiketjes maar voor weggeefbier wil ik nog wel echte etiketten gaan maken.)

Schrauwen

Vorige week de koffieporter gebotteld: N-spresso. Nog even rijpen en dan kunnen de labels erop.



Je ziet een vaste trend in het ontwerp :)

Bennemans

Zier er gaaf uit. Mooi gestyled. Maar ben je niet bang voor een legertje advocaten die zich gaan beroepen op portretrechten en andere rechten op het logo etc?

Schrauwen

Het is me wel eens door het hoofd geschoten, maar volgens mijn (beperkte) juridische kennis is dat alleen van toepassing als het voor commerciële doeleinden gebruikt wordt. Dit is een batch van 10 liter door een hobbybrouwer dat alleen gedeeld wordt met een paar vrienden. Dat is heel lastig te verbieden, dit soort privé gebruik. 

Als daar al iets van gezegd gaat worden kunnen ze me in eerste aanleg slechts (op last van een dwangsom eventueel) dwingen het gebruik te stoppen. Maar ik betwijfel of 'ze' hier op het forum meekijken ;-)

Vergelijkbare Topics (2)

40133

Gestart door NoLimits


Reacties: 5
Gelezen: 2118


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.