Shchi, niet de soep

Gestart door seed7, 25-10-2014 19:32 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

seed7

Tijdens het overzetten van mijn PDF-collectie naar Zotero, kwam ik een interessant "bier" tegen. Het is verwant aan Kwas, maar wel gecarboniseerd en gemaakt van drie soorten mout; Gerst, rogge en tarwe, een soort meel, rogge of tarwe en boekweit en honing. Uiteraard gefermenteerd met melkzuurbacteriën en gist.

Dankovtsev A v., Vostrikov S v., Markina N s. Fermentation Studies on the Traditional Russian Drink "Sourish Shchi". Journal of the Institute of Brewing [Internet]. 1 januari 2002 [geciteerd 25 oktober 2014];108(4):474–7. Geraadpleegd van: http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/j.2050-0416.2002.tb00578.x/abstract

Ingo

JoeriH

Dat lijkt me een interessant biertje!
Weet je of dit soort bier nog ergens commercieel beschikbaar is?
Anders misschien leuk om er een recept van te maken, want ik zou het graag een keer proeven!
ik zal is het internet afzoeken naar meer informatie :bijdrage_forum:

lees net dat het afgeleid is van Kvass en dat het regionaal inderdaad Shchi wordt genoemd (type kvass)
http://en.wikipedia.org/wiki/Kvass
 

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.