Ik gebruik de doseerspuit.
Bevalt goed.
Geen gehevel en gedoe. Precies af te meten.
Het heeft z'n voordelen.
Idem als genoemd. Veilig, nauwkeurig, eenvoudig.
Voor een hoge koolzuurdruk: 9 g/L suiker toevoegen.
• Maak 750 g van een 50 % suikeroplossing:
• 375 g suiker en 375 g water koken, dichtheid ca. 1,23.
• 5 mL aan 0,3 L flesje = 9,3 g suiker/L.
Voor een hogere koolzuurdruk: 7,5 g/L suiker toevoegen.
• Maak 750 g van een 42 % suikeroplossing:
• 313 g suiker en 437 g water koken, dichtheid ca. 1,19.
• 5 mL aan 0,3 L flesje = 7,5 g suiker/L.
Voor een gemiddelde koolzuurdruk: 6,0 g/L suiker toevoegen.
• Maak 750 g van een 33 % suikeroplossing:
• 250 g suiker en 500 g water koken, dichtheid ca. 1,14.
• 5 mL aan 0,3 L flesje = 5,8 g suiker/L.
Voor een koudgelagerd pils (4 °C): 4,0 g/L suiker toevoegen.
• Maak 750 g van een 22 % suikeroplossing:
• 167 g suiker en 583 g water koken, dichtheid ca. 1,09.
• 5 mL aan 0,3 L flesje = 4,0 g suiker/L.
PS: kruidenextracten voeg ik op dezelfde manier toe. Veel beter te doseren etc. Biedt ook eenvoudig mogelijkheden tot variatie.
Groet, Paul