Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: OBBK 2012 D2 - Barley Wine - Wim van Vossen  (gelezen 5288 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 33.274
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
OBBK 2012 D2 - Barley Wine - Wim van Vossen
« Gepost op: 10-10-2012 22:27 u »
Van Wim Vossen kreeg ik per mail het volgende recept. Dank hiervoor.



Brouwers
Wim van Vossen
Hans Adriaanse gastbrouwer

Brouwnummer 003
Datum 04-03-2011
Biertype Barley Wine
Hoeveelheid 40 liter
EBU 55
EBC 
 
IngrediŽnten Hoeveelheid gram Soort                   EBC
             13000            Pilsmout                   3
              3600            Munchener                  5
                40            Chocolademout           1000
               100            Zwarte mout             1400
               145            Zwarte mout ontbitterd  1200
 
                40            Hellertau Perle  7,8%
               100            Challenger       6,5%

              1200            Gele basterdsuiker 

                 8            Suiker p/l voor nagisting 

   
Gist         soort   Start       Temperatuur graden
Wyeast 1728  Klapzak 19-02-2011  22        kamer
 2 (Moutextract)     23-02-2011  24,5      warmhoudkast
 2 (Moutextract)     27-02-2011  24,5      warmhoudkast
 2 (Moutextract)     03-03-2011  24,5      warmhoudkast
   
   
Maischen  Temperatuur  graden    Minuten
          53                     15
          63                     20
          73                     45
   
   
Maischwater  Hoeveelheid  liter 
             50 
Aangezuurd   Begin pH   Eind pH
             7          5
Spoelwater   Hoeveelheid  liter  Temperatuur graden
             20                  85
Koken        Hoeveelheid gram    Hop                      Minuten
             40                  Hallertau Perle korrels  80
             100                 Challenger korrels       10
   
   
   
Kooktijd     Minuten
             80
Hoofdgisting Datum        SG     Temperatuur graden
             04-03-2011   1100   20
             10-03-2011   1020  20
   
   
Lageren    van          tot           Temperatuur graden
            18-03-2011  29-03-2011    6


Bottelen    Datum       SG       Alcohol %
            29-03-2011  1019     11,4


Opmerkingen Gele basterd suiker 10 min voor einde kooktijd toevoegen.


Tags: