YEAST - The Practical Guide to Beer Fermentation

Gestart door Albertus, 30-10-2010 13:03 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

seed7

Wat is, nu twee jaar later, de consensus over dit boek. Goed? Lezenswaardig? Laat maar liggen?

Het staat op mijn verlanglijstje, maar ik lees her en der op het forum toch het nodige commentaar.

Wat zou een alternatief zijn?

s7.

Adrie

Absoluut kopen. Dit is verreweg het meest nuttige en toegankelijke boek over gist voor de hobbybrouwer.

William

Citaat van: Adrie op 02-09-2012  21:09 uAbsoluut kopen. Dit is verreweg het meest nuttige en toegankelijke boek over gist voor de hobbybrouwer.

Eensch!

Jacques

Een alternatief is Brewing Yeast and Fermentation van Chris Boulton en David Quain.

Dit boek is wel een stuk duurder en minder toegankelijk.

seed7

OK, dank, ga ik doen,
En het alternatief is bijna mijn 'boekenjaarbudget', moet maar wachten.

s7.

RobinB

Citaat van: Adrie op 02-09-2012  21:09 uAbsoluut kopen. Dit is verreweg het meest nuttige en toegankelijke boek over gist voor de hobbybrouwer.

Ook eens, met de nadruk op het onderstreepte.
Niet zelden wordt informatie uit "yeast" gebracht als de enige waarheid/methode, dat is natuurlijk ook weer niet terecht. :)

Indien je je verdiept in gist via de meer vakspecialistische boeken/tijdschriften (oa. zoals aangegeven door Jacques), krijg je een breder perspectief.

Maar als een begin-/basisboek, een opstapje naar de wondere wereld van gist, is het zeker zeer geschikt en aan te raden.
Dat dan weer veel meer dan de vakliteratuur.

seed7

Citaat van: RobinB op 02-09-2012  22:00 u[...]"yeast" gebracht als de enige waarheid/methode,[...]

Maar als een begin-/basisboek, een opstapje naar de wondere wereld van gist, is het zeker zeer geschikt en aan te raden.

Absolute waarheden, daar ben ik wel achter...

Ik was aan wat technische artikelen begonnen, maar dan merk ik dat ik wel wat handvatten en onderliggende kennis mis.

Na gisteren "wildbrews" te hebben gelezen en vanmiddag de helft van "farmhouse ales" krijg ik het gevoel dat men al die bierclassificaties net zo goed op basis van giststammen en andere beestjes had kunnen doen.

s7.

RobinB

Hahaha, ja nomenclatuur en biertaxonomie is natuurlijk slechts om de communicatie te bevorderen he? :)
Zoek eens op "periodiek systeem der bieren, ook een leuk draadje!

Caspar

Tijdens mijn vakantie heb ik dit boek ook gelezen. Erg nuttig boek! Persoonlijk ben ik niet zo geinteresseerd in het bouwen van een eigen gistbank, maar het kan geen kwaad om wat meer te weten over het bewaren van gist in een bepaald medium enz. Uiteindelijk heb ik niet veel meer geleerd dan dat ik al wist, maar het is een uitstekend naslagwerk dat zicht richt op een enkel thema van het brouwproces, een dergelijk boek zou ik ook wel willen hebben over hoppen en maischen (/ mout).

seed7

Citaat van: Caspar op 31-10-2012  18:19 u[...] een dergelijk boek zou ik ook wel willen hebben over hoppen en maischen (/ mout).

Die komen er aan, Stan Hieronymus is met het hop boek bezig.

Iemand bekend met het "Water boek" uit deze reeks?

s7.

Caspar

Het boek van Palmer? Ik heb bijna alle boeken van de BA en ik ben nooit teleur gesteld.

seed7

Citaat van: Caspar op 31-10-2012  20:12 uHet boek van Palmer?

Geen idee, kan het hele boek niet op hun site terug vinden,

maar zag wel:

For the Love of Hops: The Practical Guide to Aroma, Bitterness and the Culture of Hops

s7.

Adrie

Citaat van: seed7 op 31-10-2012  20:45 uGeen idee, kan het hele boek niet op hun site terug vinden,

maar zag wel:

For the Love of Hops: The Practical Guide to Aroma, Bitterness and the Culture of Hops

s7.

Volgens mij is het boek van Palmer over water nog niet uit. Het hopboek van Hieronymus is inderdaad ook onderweg en er komt ook nog een boek over mout. Wie dat laatste boek schrijft weet ik niet.

Albertus

Citaat van: seed7 op 31-10-2012  19:33 uIemand bekend met het "Water boek" uit deze reeks?

Komt er aan, volgend jaar.

Bert

Albertus

"For the Love of Hops: The Practical Guide to Aroma, Bitterness and the Culture of Hops by Stan Hieronymus" komt 16 november uit.

Bert

Caspar

Cool, dat wordt een mooie aanvulling aan de bibliotheek.

HopSwiers

"in fact, engineers seem to enjoy homebrewing more than most and have a passing for taking this hobby to it's limit"

Ik weet niet of het altijd waar is, maar in mijn geval klopt het zeker wel!  :brouwen:

EvilWoutertje

Gisteren dit boek binnen gekregen via bol.com (via linkje)
Erg informatief, aanrader!

Christian1990

Ik ga het boek ook bestellen, als je dan toch bezig bent met de hobby, dan kun je het maar beter goed aanpakken  ;)

12345

Ben nu bijna op de helft. Uitstekend boek waar ik veel van leer. Vaak wat te uitgebreid en te diepgaand (organische chemie) voor mij maar dat is beter dan niet uitgebreid genoeg en oppervlakkig. Aanrader.

Mthijs

Citaat van: Albertus op 30-10-2010 &nbsp;13:03 u<a href="http://partnerprogramma.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=691&url=http://www.bol.com/nl/p/Engelse-boeken/yeast/1001004010705536/index.html&f=TXL&subid=yeast&name=bespreek">
</a>
Klik hier om dit boek te bestellen.





Sorry, wil graag het forum steunen maar dan moeten de links wel werken. Ik wilde dit boek, link werkte niet. Bij direct zoeken op de site van bol.com wel. Volgende keer beter!

Wisdom

Kan het boek aanbevelen. Interssant, boeiend en geeft een goed inzicht in de wereld van gist.

Jacques

Citaat van: Mthijs op 18-07-2017 &nbsp;21:19 uSorry, wil graag het forum steunen maar dan moeten de links wel werken. Ik wilde dit boek, link werkte niet. Bij direct zoeken op de site van bol.com wel. Volgende keer beter!

Bedankt voor het wijzen hierop. De link is aangepast.

Mthijs


JaMo

Boek ook onlangs besteld. Ben benieuwd!


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.