Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Vienna (A)  (gelezen 10741 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 36.796
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Vienna (A)
« Gepost op: 02-10-2004 21:50 u »
Kenmerken biertype Vienna (A)


Zwaarte
SG 1046 - 1056     Plato 11,5 - 14

Bitterheid
22 - 28 EBU

Kleur
15 - 25 EBC

Smaakomschrijving
Geur: moutig
Smaak: zoetig bitterig tot bitter-droog
Mondgevoel: droog
Nasmaak: droog, bitter en soms iets moutig




Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Larsje40

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 93
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Vienna (A)
« Reactie #1 Gepost op: 29-05-2020 17:42 u »
Hierbij mijn Vienna dei ik heb gebrouwen vandaag.

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk003
Naam receptgewoon een biertje
Brouwdatum29-5-2020
BierstijlVienna
Volume7,7
Begin SG1,059 SG
Berekende kleur (Morey)15 EBC
Berekende bitterheid (Tinseth)24 IBU
Brouwzaalrendement72,8 %
Kooktijd60 min.


Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediënt
9,00 lWater uit Horst aan de Maas
3,56 lSpoelwater


Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
56 mg/l7 mg/l27 mg/l174 mg/l45 mg/l33 mg/l


Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
1,40 kgPilsmoutDingemans3 EBC70,0 %
0,40 kgMünchenermoutDingemans15 EBC20,0 %
0,20 kgCaramelmout ViennaDingemans45 EBC10,0 %


Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Amylaserust67,0 °C1 min.45 min.4,5 l/kg
72,0 °C8 min.10 min.4,5 l/kg
78,0 °C4 min.5 min.4,5 l/kg


Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
13,5 gHallertauer Perlepellets4,5%60 min.18,5 IBU
6,8 gHallertau Traditionpellets3,7%30 min.5,8 IBU


Gist
starter[/data][data]Nottingham ()[/data][data]bovengist[/data][/row]
HoeveelheidNaamType
[row][data]6,8 gHallertau Traditionpellets3,7%30 min.5,8 IBU


Er is  blijkbaar iets fout gegaan met het gist wat in het recept staat. geen idee wat. Maar ik heb 5 gram Lallemand Nottingham welke ik gewoon bovenop gestrooid heb bij 27 graden (kouder kreeg ik het niet hahaha)

SG eind maischen was 1.062
SG eind spoelen was 1.052
SG eind koken en naar vergistingsvat was 1.059

gr.

Lars

gr.

Lars

Tags: