Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Lid van PINT vs. hobbybrouwen

Gestart door JeroenCV, 26-02-2010 21:18 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Ben je lid van de bierconsumentenvereniging PINT?

Ja, natuurlijk
36 (45.6%)
Nee, wat is dat?
10 (12.7%)
Nee, maar ik wil misschien wel lid worden.
14 (17.7%)
Nee, en heb ook totaal geen interesse
14 (17.7%)
anders, namelijk......
3 (3.8%)
Ja, maar overweeg het op te zeggen
2 (2.5%)

Totaal aantal stemmen: 79

Stemmen gesloten: 18-04-2010 12:26 u

JeroenCV

Beste hobbybrouwers,

Ik ben zeer benieuwd naar de opbouw van de leden van de bierconsumentenvereniging PINT in relatie tot hobbybrouwers.

Naar een kleine schatting zijn er enige duizenden hobbybrouwers in Nederland. De meesten hiervan zijn ook bierconsumenten. Ik zie een groot verschil tussen het aantal hobbybrouwers en het aantal PINT leden op dit moment.

De resultaten van deze poll gebruik ik alleen voor evaluatie voor PINT. Ik zal niemand benaderen die een "nee-optie" heeft geselecteerd voor actief ledenwerving.

Voor wie meer info over PINT, de activiteiten of lid wilt worden: kijk op http://www.pint.nl of stuur mij een bericht.

Met vriendelijke groeten,
Jeroen Carol-Visser
Voorzitter PINT


William

Jeroen, misschien ook de optie Ja, maar overweeg om het op te zeggen toevoegen. :o


JeroenCV

Citaat van: William op 26-02-2010  21:22 uJeroen, misschien ook de optie Ja, maar overweeg om het op te zeggen toevoegen. :o

Ok, staat erbij, maar ik hoop niet dat men hierop stemt.... ;)

William

Citaat van: JeroenCV op 26-02-2010  21:24 uOk, staat erbij, maar ik hoop niet dat men hierop stemt.... ;)

Dat hoop ik ook ;)

Wild Chocolate

Ik dacht dat ik het ook al had laten vallen met het forumuitje:

Ik overweeg/-woog het wel. Maar als ik dan op een festival zie welke mensen er lid zijn van PINT, dan ga ik me daar gewoon niet tussen thuis voelen. Niet mijn slag mensen.
Bovendien ben ik niet zo'n bierdrinker. Heb al genoeg moeite om al mijn eigen bier op te krijgen...

EDIT: qua niet mijn slag mensen, ik heb het dan over de meerderheid. Uitzonderingen bevestigen uiteraard de regel.

Groet,

Remco

RobinB

Ik heb getwijfeld tussen "nee, maar wil misschien" en "anders/nee waarom".
Dit omdat ik het beeld had van de pint-leden als een groepje die wel graag bier drinkt, maar weinig van bier(brouwen) weet. Dan krijg je al gauw een blaaskaak imago in mijn idee.
Maar aan de andere kant sprak ik laatst met Johannes over de PINT-bierproefavonden en dat dat wel erg leuk gedaan werd. Vandaar dat het uiteindelijk "misschien" geworden is :).

Citaat van: Wild Chocolate op 26-02-2010  23:13 uMaar als ik dan op een festival zie welke mensen er lid zijn van PINT, dan ga ik me daar gewoon niet tussen thuis voelen. Niet mijn slag mensen.

Ook mijn idee :)

Jacques

Ik ben al heel wat jaren lid van PINT en ik voel mij daar prima thuis.

Marcel R

Ik ben ook al jaren lid van PINT. Ik vind dat ze ook veel goed werk hebben gedaan voor de verrijken van onze biercultuur.
Zonder PINT waren we nu wel misschien een compleet pilsland geworden. >:D

Geniet overigens jaarlijks van het bockbierfestival.

RobinB

Mja, Pilsland zijn we toch al, ondanks PINT zou ik eerder zeggen?

Ik moet dan ook zeggen dat ik pas hier op het forum van PINT gehoord heb en via het Gilde iets van gezien heb.
Al met al niet echt de verdienste van PINT mijns inziens...

Oscar

Citaat van: Wild Chocolate op 26-02-2010  23:13 uBovendien ben ik niet zo'n bierdrinker. Heb al genoeg moeite om al mijn eigen bier op te krijgen...

 ??? :weetniet: Deze zin begrijp ik niet... :nut:

Wild Chocolate

Citaat van: Oscar op 26-02-2010  23:32 u??? :weetniet: Deze zin begrijp ik niet... :nut:

Nou ja, ik drink niet zoveel bier. Nu we het erover hebben, ik heb geloof ik sinds het forumuitje niet 1 biertje meer gedronken. Soms neem ik elke avond een biertje, soms 2. Maar er gaan ook maanden voorbij dat ik helemaal geen alcohol drink. Dus naast mijn eigen bier drink ik weinig commercieel bier (niet dat ik voordat ik ging brouwen dat veel deed, maar goed).

Oscar

Citaat van: Wild Chocolate op 27-02-2010  00:19 uik heb geloof ik sinds het forumuitje niet 1 biertje meer gedronken.

 :o :o :o oke...vreemd dat je dan met deze hobby bent begonnen... :brouwen: ;)

JWVG

Ik heb "nee, en totaal geen interesse" ingevuld. Niet dat ik negatief ben over PINT, maar iedereen moet zijn eigen afwegingen maken over hoe ver hij/zij gaat me de hobby. Ik ben al druk genoeg met af en toe proberen te brouwen.

 :degroeten: JW.

RobinB

Citaat van: Oscar op 27-02-2010  00:21 u:o :o :o oke...vreemd dat je dan met deze hobby bent begonnen... :brouwen: ;)

Hoezo?
Er was toch ook een keer eentje die bier helemaal niet lekker vond, maar brouwen wel leuk?
Ieder heeft zo z'n redenen, of dat vreemd is....?

Joran

Ook al een paar jaar lid. Vind het leuk om het magazine te lezen en om de festivals te bezoeken, hoewel ik het NH bierfestival dit jaar even over sla. En wat is nou 30 euro per jaar. Zelfde reden dat ik ook lid blijf van 't Wort Wat terwijl ik eigenlijk nooit naar avonden ga.

Alchemist

Ik ben nu 5 jaar lid van PINT. Ik vind het een mooie vereniging en het magazine is mijns inziens het beste dat er in de Nederlandse taal is op dit gebied.

Menno

Ha Jeroen!

Actief werven moet je inderdaad ook op festivals en andere bierige gelegenheden doen. ;)
Zo heb je mij ook 'gestrikt'!  ;D

Leuk magazine, blijf voorlopig nog wel lid hoor!  :D

Menno

JeroenCV

Citaat van: Joran op 27-02-2010  12:34 uEn wat is nou 30 euro per jaar.

Joran, contributie is slechts 21 euro per jaar.... als jij 30 betaald; dank je wel  ;D maar dan zou ik als ik jou was contact met de ledenadministratie op nemen.

Caspar

Ik ben 4 jaar lid geweest, waarna ik mijn lidmaatschap had opgezegd... Ik vond het tijdschrift oubollig en werd een beetje moe van dat geouwehoer over Nederlands bier, naar mijn mening kon je de goede brouwerijen op één hand tellen.

Sinds kort ben ik echter weer lid en sinds Jeroen voorzitter is, is het tijdschrift stukken beter! Ik heb nog steeds vrij weinig interesse in de Nederlandse biercultuur en brouwerijen, mijn hobby is het brouwen van eigen bier. Ik blijf Pint wel steunen en nogmaals, Jeroen, je bent goed bezig! Naar mijn mening heeft Pint een frissere jongere uitstraling gekregen.

Joran

Citaat van: JeroenCV op 27-02-2010  13:57 uJoran, contributie is slechts 21 euro per jaar.... als jij 30 betaald; dank je wel  ;D maar dan zou ik als ik jou was contact met de ledenadministratie op nemen.

LOL, ik reken altijd alles naar boven af  :nut:

Zegt ook wel weer hoe boeiend dat bedrag is. Net het nieuwe magazine gelezen, helaas geen recept dit keer. Die double IPA van Emelisse ga ik wel een keer proberen.

De-Geert

Ik ben geen lid, maar heb er wel eens over zitten denken. Ik vind eigenlijk dat ik lid zou moeten zijn, maar weet niet zo goed waarom wel/niet.

Jeroen, misschien zou je eens kort kunnen samenvatten waarom ik (en anderen) lid zou(den) moeten worden?


VEMP

Mijn interesse in bier gaat verder dan brouwen. Daarom ben ik PINT lid. Een leuk blad en goede activiteiten.

William

Ik ben al een paar jaar lid van PINT maar merk dat ik het tijdschrift eigenlijk heel snel doorblader en daarna snel wegleg. Verder maak ik geen gebruik van de voordelen van het lidmaadschap (kortingen op het 2e biertje, korting op bepaalde happenings, proefavonden, excursies etc). Voor mij staat PINT toch vooral voor het blad.

Vooral de afgelopen jaren stoorde ik me een beetje aan de stukjes die werden geschreven vanuit het bestuur (een beetje belerend) of de verslagen van excursies die ik doorgaans erg gericht vond op "wat krijgen we allemaal aan bier voorgeschoteld". Als hobbybrouwer zou ik ook graag wat meer technisch inhoudelijke stukjes over brouwerijen lezen hoewel ik wel begrijp dat PINT in eerste instantie een blad is voor consumenten.

Ik heb wel het gevoel dat er met de komst van Jeroen een andere wind door op PINT gaat waaien. De toon lijkt in ieder geval anders te worden.

Albertus

CiteerBen je lid van PINT?

Ja, natuurlijk....

Mijn belangstelling gaat verder dan alleen het brouwen. Ik ben lid van PINT omdat ik hoop daarmee een biercultuur (er is meer dan alleen pils op de wereld) te ondersteunen.

Bert

Kleine_Schriek

Nee, geen interesse. Heb wel BYO magazine abonnement, en kijk telkens uit naar het volgende nummer. Het gaat me toch vooral om het zelf brouwen. Proeven doe ik door te kopen en de Mitra Eindhoven hier heeft genoeg ;-)

Ach wie weet, later, als we uit de kleine kindjes zijn en meer tijd hebben.....  :proost:

RobinB

Citaat van: Albertus op 27-02-2010  16:51 uIk ben lid van PINT omdat ik hoop daarmee een biercultuur te ondersteunen.

Als ik dat lees, krijg ik meteen dezelfde gedachte als Geert:

Citaat van: De-Geert op 27-02-2010  15:51 uJeroen, misschien zou je eens kort kunnen samenvatten waarom ik (en anderen) lid zou(den) moeten worden

Wat doet PINT nu effectief?
(dat ik me dit afvraag zegt al veel)

toon van den broek

 Hallo Jeroen,
Ik ben sinds een half jaar lid van PINT. Kan er nog niet heel veel over zeggen, maar kan me wel vinden in de kritiek dat het weinig informatie over bier en brouwerijen heeft voor amateurbrouwers. En dat het toch vooral veel reklame is. Echt kritische stukjes zijn er weinig en dan is het gevaar dat je met het PINT-blad afzakt naar het halleluja Mitra-blad BIER. Ik denk aan veel meer proefverslagen, minder (geen) aandacht aan etiketbieren. (het artikeltje over Oranjeboom, waar gaat het over? Niet over traditioneel bier in ieder geval)

Daarom was ik ook heel blij met de ingezonden brief van Fred Schiphorst (febr 2010, blz 29). Ik denk dat een organisatie als PINT zich sterk moet maken om net als in Engeland de SIBA te zorgen voor een glijdende accijnsschaal. Dat betekent dat kleinere brouwerijen veel minder belastingen behoeven af te dragen. Ook in Duitsland kent men zo'n systeem. Hobbybrouwers zouden dan in het 0-tarief vallen, en niet de wet omzeilen.
Dus: 1.krachtig geluid naar de regering
       2.niet teveel aandacht aan de grote jongens/bierhandel  (want die komen er toch wel)
       3.meer aandacht en eerlijke informatie over allerlei biersoorten (geen gezever over oude/historische recepten).
       4.meer proefnotities/verslagen
       5.ruimte voor kritische visies/discussies
Groetjes, Toon van den Broek       

Herman

Ik zag PINT altijd een beetje als het CAMRA van Nederland. Deze vergelijking gaat helaas wat mank, de CAMRA gaat veel verder in haar informatieverstrekking, denk alleen maar aan de publicaties over bier brouwen. Een eerlijke vergelijking is dit echter niet, gezien het verschil in bevolkingsaantal.

Ik vind dat ik lid zou moeten zijn, maar elke keer dat ik een blaadje onder ogen krijgen denk ik steeds: wellicht later. BYO is ook mijn vakblad. Zymurgy heb ik gehad en vind ik stukken minder dan het pakweg 10 jaar geleden was. BrewingTechniques is helaas ter ziele...

Iets meer aandacht inderdaad voor de technische fiches van bieren en wat leuke achtergrond info voor de hobbybrouwers maar zeker ook biergenieters (moutsoorten, hopsoorten, IBU, EBC, info over gist). Een wijnliefhebber wil toch ook weten welk druivenras is gebruikt?

Voor mij dus op dit moment ook nog de vraag: waarom lid worden van Pint. PM me gerust.

Adrie

Citaat van: Herman op 28-02-2010  23:20 uIets meer aandacht inderdaad voor de technische fiches van bieren en wat leuke achtergrond info voor de hobbybrouwers maar zeker ook biergenieters (moutsoorten, hopsoorten, IBU, EBC, info over gist). Een wijnliefhebber wil toch ook weten welk druivenras is gebruikt?

Daar steun ik je van harte. De openheid van brouwers elders is veel groter dan die van de brouwers hier, en dat is jammer. Over het algemeen vind ik Pint soms te weinig kritisch naar brouwerijen toe, vooral naar de grote brouwerijen. Ik heb regelmatig het idee dat Pint brouwers met fluwelen handschoentjes aanpakt. En dat ligt niet alleen aan Pint, maar ook aan de brouwers. Want in het verleden hebben we gezien dat de pleuris losbarst zodra Pint meldt dat een bier van een brouwer op een festival niet deugt. Pint is een organisatie van bierconsumenten, dus Pint mag dat zeggen, vind ik. Ik heb het idee dat sommige kleine brouwers vinden dat Pint er moet zijn om hun brouwerij en hun bieren te promoten, maar dat is natuurlijk onzin. Een kritische Pint is voor de brouwers een mooie stok achter de deur om mislukt bier weg te spoelen of op te stoken en niet op de markt te zetten en dat moet mijns inziens ook de rol van Pint zijn.

Pint zegt wel te vechten voor meer openheid en meer informatie op etiketten, maar in de praktijk zie ik niet veel gebeuren. Het kan zijn dat Pint achter de schermen veel doet, maar dan blijft dat inderdaad achter de schermen.

CAMRA is een echte bierliefhebbers actiegroep, terwijl Pint meer een club is van gezellige bierdrinkers die af en toe probeert kritisch te zijn. Dat gezegd hebbende, ben ik al jaren lid.

Caspar

Ik stoor me soms ook een beetje aan de mentaliteit van sommige Nederlandse brouwerijen. Ze zitten vaak te zeuren dat ze niet rond kunnen komen en dat er geen markt is, maar ze doen er ook niets aan om hobbybrouwers te betrekken in hun wereldje (en wij zijn goede promotors). Laatst zag ik een recept van Emelisse in de Pint, onze eigen Bubs snapt tenminste dat je respect krijgt van de hobbybrouwers door wat opener over je bieren te zijn :biersmile: .

Misschien kan Pint hier wat meer op aansturen, iedere oplage een recept van een Nederlandse brouwer met wat achtergrond info over de brouwerij en de ingrediënten. Dat is ook interessante materie voor niet-hobbybrouwers.

Joran

Je ziet wel dat er iets verandert. Bijvoorbeeld met het recept van de Double IPA van Emelisse in het vorige nummer. Had gehoopt dat dit een beetje een terugkomend iets zou zijn, maar ik begrijp ook wel dat de meeste brouwers daar niet aan mee willen werken en dat het PINT blad niet een blad is voor hobbybrouwers.

Ook de hopgids is leuk, maar niet handig. Verdeeld over twee nummers en niet uitneembaar. Ik bewaar mijn PINT bladen niet tot in de eeuwigheid. Een klein foldertje of kaart had hier handiger geweest.

De-Geert

Citaat van: Caspar op 01-03-2010  10:55 uIk stoor me soms ook een beetje aan de mentaliteit van sommige Nederlandse brouwerijen. Ze zitten vaak te zeuren dat ze niet rond kunnen komen en dat er geen markt is
Als ze nou eens allemaal zouden zorgen dat hun bier infectievrij bij de consument komt zou misschien ook wel eens helpen.


RobinB

Citaat van: Caspar op 01-03-2010  10:55 uLaatst zag ik een recept van Emelisse in de Pint,
Citaat van: Joran op 01-03-2010  10:55 uBijvoorbeeld met het recept van de Double IPA van Emelisse in het vorige nummer.

Is dat recept hier al gepost?

Joran

@RobinB: Ik heb die nog niet voorbij zien komen.

William

Citaat van: RobinB op 01-03-2010  12:50 uIs dat recept hier al gepost?
Even lid worden van PINT  ;D

JeroenCV

Mensen, ten eerste bedank voor alle reacties. Er zitten zeker bruikbare dingen tussen.

Er wordt ook gevraagd waarom men nou lid zou moeten worden van PINT. Ik wil eigenlijk deze peiling daar niet voor gebruiken, maar omdat het gevraagd wordt.


De bier consumenten vereniging PINT, Promotie informatie Traditioneel Bier, is opgericht met het doel:

• HET BEVORDEREN VAN DE BIERCULTUUR IN Nederland IN DE RUIMSTE ZIN;

• HET INFORMEREN EN HET BEHARTIGEN VAN DE BELANGEN VAN DE Nederlandse
BIERCONSUMENT.

Maar wat betekent dit concreet

PINT staat voor:
• Bierbeleving
• Traditie
• Lokale brouwers
• Verantwoordelijkheid
• Verkrijgbaarheid
• Consumentenbelangen
• Smaak
• Deskundigheid
• Kennis
• Kwaliteit
• Variatie
• Bier
• Advies
PINT staat voor variatie en kwaliteit in bierland. PINT streeft naar een Nederland waarin voor iedere
bierconsument zijn bier in een goede kwaliteit wijds verkrijgbaar is.

Naast dit, hebben wij enige 170 bierproefavonden per jaar, het winterbierfestival, het Noord-Hollands festival, het meibock festival, de 24uurs van Maastricht, het noordelijk bier festival en natuurlijk het PINT bokbierfestival. De 5 regios organiseren elk meerdere excursies, bierdiners en proeverijen. Dus voldoende activiteiten waaraan je mee kan doen.

Met je lidmaatschapskaart krijg je korting op:

Peter van der Arend's Beertemple in Amsterdam biedt ieder PINT-lid - op vertoon van de lidmaatschapskaart - een tweede bier gratis aan. Dit is het eerste Amerikaanse speciaalbiercafé van Europa. De Beertemple, Nieuwezijds Voorburgwal 250, 1012 RR Amsterdam.

De Hertog Jan brouwerij in Arcen schenkt onze leden - bij een rondleiding door de brouwerij van een uur onder begeleiding van een gids - voor een entreeprijs van € 6,00 per persoon een glas Hertog Jan pils bij de Hertog Jan Proeverij. Alleen op vertoon van een geldige ledenpas bij de receptie.

Café: Het Proeflokaal van Texel, Dorpsstraat 23, De Koog. Uitbater Hans Glandorf ontvangt u graag in zijn proeflokaal en ook hier kan het tweede bier gratis genuttigd worden.

Brouwerij Maasland Oss; Eerste bier gratis. Als u voor de rondleiding komt wordt u gastvrij ontvangen door de brouwmeester en krijgt u het eerste bier gratis.

Stadsbrouwerij van Kollenburg / Café bar Le Duc,
's-Hertogenbosch; Tweede bier gratis in deze zeer bijzondere brouwerij in één van de oudste delen van de stad.
Grand Café La Belle (Voorheen La Belle Epoque) De Lind 71 5061 HV Oisterwijk, Telefoon: 013-5284850; niet een echt speciaalbiercafé maar wel een café met elan en aandacht voor de bieren die men heeft en op een bijzondere locatie. Tweede bier gratis.

Kafé België, Oude Gracht 196, 3511 NR Utrecht, Telefoon: 030-2312666; Gratis biertje uit een van de twintig taps, bij bestelling van een dagschotel (tussen 16.30 uur en 20.30 uur).

Café Bar Becoloth, Rozemarijnstraat 2/2a, 5281 BZ Boxtel. Het tweede bier is gratis voor PINT-leden. Bar Becoloth organiseert elke tweede zondag van september een gezellig bierfestival.

Café Jos Meesterschenkerij, Daalseweg 309, Nijmegen. Een oudgediende onder de speciaalbiercafés. Volgens Horeca Misset behoort dit café al jaren tot de top 3 in Nederland. Op vertoon van de PINT-pas: tweede bier van de wisseltap gratis.

Café Zonderzeil, Kade 3, Steenbergen. Aan de haven van Steenbergen ligt dit bruine café met zijn veertig bieren van de fles en vijf wisseltaps. Op vertoon van de PINT-ledenpas kan er voor het tweede bier gratis een keuze worden gemaakt uit één van de vijf taps.

In alle (meer dan 300) Mitra-winkels krijgen PINT-leden op vertoon van de ledenpas 10% korting op speciaalbier.
Café De Beyerd in Breda biedt alle leden van PINT het tweede bier uit de eigen brouwerij gratis aan. Bezoek ook de website van deze unieke combinatie van Biercafé, Restaurant en Brouwerij.

In café de Hazeburg, Putterweg 45 in Ermelo zijn onze leden van harte welkom voor het tweede bier (bier van de maand) uit het speciale in de Hazeburg gebruikte glas. Uiteraard alleen op vertoon van de ledenpas. Bezoek ook de naast het café gelegen bierwinkel en brouwerij.

Café Het Centrum, Wilhelminaplein 13 in Horst, biedt PINT-leden een tweede bier van de tap gratis aan. Bezoek het kleinste café van Horst met toch een ruime sortering aan bier ook eens virtueel.

Slijterij & Wijnhuis Zeewijck, Zeewijkplein 25 in IJmuiden. Op vertoon van de ledenpas 10% korting op het gehele assortiment speciaalbier. Bezoek de website van Slijterij Zeewijck voor actie-aanbiedingen voor PINT-leden.

Eetcafé Pollevie, Minderbroederstraat 22/24, 's-Hertogenbosch, biedt PINT-leden een tweede bier van het vat gratis aan. Bezoek dit bijzondere eetcafé het is meer dan alleen een eetcafé.

Brouwerij de Dochter van de Korenaar , Pastoor de Katerstraat 24, 2387 Baarle-Hertog - België, geeft PINT-leden bij aankoop van een bierpakket van € 5,00 een fles van het allernieuwste bier gratis. Dit nieuwste bier is het laatste bier wat de brouwer gebrouwen heeft en kan dus per seizoen variëren.

De Bierboom biedt 2 nieuwe boeken aan: 'Bieren en brouwerijen van België' van Adelijn Calderon, € 89,50, PINT-leden krijgen 25% korting en: 'Geloof in de brouwerij' van Rolf van der Woude, € 29,50 PINT-leden betalen € 25,00.

De Bierboom geeft ook 40% korting op de boeken van Jef Van den Steen: "Geuze en kriek de champagne onder de bieren, Abdijbieren Geestrijk erfgoed en: Trappist. Het bier en de monniken". Het boek Topchefs en Westmalle van Gauthier valt ook onder deze regeling. De boeken zijn voor ieder PINT-lid rechtstreeks te bestellen via De Bierboom. Daar komen nog wel nog verzend- en verpakkingskosten bij.

Café Derat
Dit gezellige huiskamercafé ligt aan de Lange Smeestraat 37 in Utrecht. Leden van PINT krijgen het tweede bier van één van de wisseltaps gratis op vertoon van hun ledenpas. Specialiteit: bieren van brasserie Dupont.

In Café De Viersprong, Brinkersweg 41 in Nunspeet, dat ook wel de parel van de Veluwe wordt genoemd, krijgt een PINT-lid als tweede bier het bier van de maand gratis. Het café is al sinds 1946 in de familie en inmiddels is de derde generatie actief achter de bar.

Brouwerij Croy De Croyse Hoeve ligt pal tegenover het kasteel aan de Croylaan 9 te Aarle Rixtel. In deze hoeve is brouwerij Croy gevestigd. Op vertoon van de ledenpas krijgt een PINT-lid een tweede bier van de tap gratis.

In een hoek van het Vrijthof te Hilvarenbeek, aan de Sint Sebastiaanstraat 4 om precies te zijn, staat een authentieke negentiende eeuwse dorpsbrouwerij waar u als PINT-lid een extra bier naar keuze krijgt uitgeschonken. Bekijk de website van Museumbrouwerij De Roos.

Drinks & Gifts Bij Drinks & Gifts aan de Heiligeweg 37 te Krommenie bij aankoop van € 15,- een fles Zaanse Blond, Zaanse Dubbel of Zaanse Tripel gratis. Maar let vooral ook op de andere aanbiedingen van deze slijter.

Café Buitenlust, een gezellig Brabants café op loopafstand van het oude centrum (Spoordonkseweg 5) van Oirschot. Op vertoon van je PINT pas ontvang je elk ABT-biertje vd maand dat jezelf opdrinkt voor de helft vd prijs.

Hanze Stadsbrouwerij. Brouwmeester Gerrit Wolf schenkt het tweede bier uit eigen brouwerij gratis uit op vertoon van de ledenpas in de Hanze Stadsbrouwerij aan de Houtmarkt 56b in Zutphen.

PINT-leden krijgen op vertoon van hun geldige lidmaatschapskaart, 10% kassakorting op hun aankopen bij De Man van Drank, dé speciaalbier winkel van Rotterdam, Hoogstraat 54a. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 11.00 tot 17:30 en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. De korting is niet geldig voor artikelen die al een afprijzing hebben, en geldt alleen voor speciaalbier.

PINT leden mogen bij elke 10 bestelde flessen bij de online-bierwinkel van Nederland, www.bierenzo.nl, een 11e fles gratis uitzoeken. Bierenzo zorgt ervoor dat uw kostelijk bier wordt thuisbezorgd. U behaalt uw PINT ledenvoordeel door een account op bierenzo.nl aan te maken en minimaal tien flessen speciaalbier te bestellen. Vervolgens kiest u op de website uit de bieren de fles die u graag als ledenvoordeel bij uw bestelling ontvangt. Bent u klaar met on-line winkelen, is uw winkelmandje gevuld? Dan klikt u op 'afrekenen' en zo belandt u in een scherm waar u 'commentaar op uw bestelling' kunt toevoegen. Vul hier uw PINT lidnummer in en vermeld welke fles u graag als ledenvoordeel ontvangt. Heeft u 20 flessen in uw winkelmand, dan mag u twee flessen uitzoeken als ledenvoordeel (bij dertig flessen driemaal ledenvoordeel, enzovoort). Completeer de bestelprocedure en nadat wij uw gegevens hebben geverifieerd ontvangt u uw bestelling, inclusief het door u zelf gekozen ledenvoordeel, zo snel mogelijk thuis. Kijk ook hier voor meer informatie.

Bierbrouwerij Grand Café Emelisse. De reis meer dan waard. Emelisse in Kamperland is een bierbrouwerij midden in een Grand Café Restaurant. Op vertoon van je PINT pas ontvang je het tweede bier van de eigen brouwerij gratis. Iedere woensdag een rondleiding om 15.30 uur.

Brouwerij Restaurant Grand-Café De Drie Koningen. Een prachtig Grand Café met brouwerij en een bar met negen tapkranen in Groede. Op vertoon van je PINT pas ontvang je het tweede bier van de eigen brouwerij gratis.
Lekkerbier de Bierwinkel. Lekkerbier is een bierwinkel in het centrum van Joure met een assortiment van meer dan 650 soorten bier. PINT leden krijgen in de winkel op vertoon van hun geldige lidmaatschapskaart 10% korting.

Santé Bier en Wijn is een webwinkel die in 2007 is opgericht. Bij bestelling van 8 flesjes bier, een flesje Straffe Toeback van de Scheldebrouwerij gratis! Exclusief voor PINT leden. Vermeld bij het plaatsen van de bestelling, bij 'bericht toevoegen', uw PINT lidnummer.

Onze meest noordelijke aanbieding. In het ABT-café De Toeter, Turfsingel 6 te Groningen, krijgen onze leden het tweede bier van de maand gratis aangeboden.

In het tijdelijk proeflokaal van de Amsterdamse brouwerij de Prael, Warmoesstraat 15, Amsterdam, krijgen onze leden een tweede bier gratis aangeboden.

Leden van PINT hebben recht op een kortingsabonnement van € 21,50 op het magazine BIER!. Vul hiervoor het PINT-lidmaatschapsnummer in op de website van BIER!.


Proeflokaal 't Gelagh (voorheen 't Molentje), Lindeplein 3 te Oisterwijk. Toon en Emelie Coppens tappen weer! Tweede bier van de tap gratis.

Vier of meer consumptiemunten gratis
Ieder PINT-lid krijgt zowel op het Bokbierfestival, het Winterbierfestival, het Noord-Hollands Bierfestival, het Meibokfestival als op andere regiofestivals een gratis munt, goed voor een glas bier.

Vaste voordelen

  • Zes keer per jaar het tijdschrift PINT-nieuws met het meest diepgaande biernieuws uit binnen- en buitenland. (Uitgezonderd Voordeel-leden)
  • Toegang tot PINT-Bierproefavonden in 17 verschillende locaties
  • Speciale excursies naar brouwerijen in binnen- en buitenland: 'met PINT beleef je meer'
  • Gratis munt op het Zythos Bier Festival in Sint-Niklaas
  • [Korting op het Great British Beer Festival in Londen
  • Gratis toegang tot het Fränkisches Brauereimuseum in Bamberg.

Naast al deze activiteiten wil ik nog veel en veel meer. Ik wil uitgroeien naar een echte consumentenvereniging die bij alles waar bier ter sprake komt, als een van de eerste gesprek partners de belangen van de bierconsument behartigt.
Om dit te kunnen bereiken, heeft de vereniging PINT ten eerste body nodig. Dus meer leden.

Beste hobbybrouwers, heb zo een beetje uitgelegd waar PINT voor staat? ;D

Adrie

Leuk, hoor, zo'n reclamepraatje die we allemaal zo kunnen nalezen op de Pint site.  ;D Maar ik ben dan wel benieuwd wat je wilt bereiken en hoe je dat gaat doen.

EBC

Wat ik erg leuk vond aan PINT waren de proefavonden in Middelburg. Daar proefden we de meest onbekende bieren, met dank aan Erwin de Cock.
Hier in Maastricht doen ze ook proefavonden. In café Take One. Ik ben er één keer geweest. Leuk café, eigenaar met veel bierkennis, maar daar wordt nog stevig gerookt en dan is de lol er snel af. Einde oefening.

Verder vind ik het PINT magazine leuk om bij te blijven met wat er in de commerciele bierwereld gebeurt. Het is ook kwalitatief een goed magazine, maar veel tijd heb ik niet en de PINT verdween ongelezen bij het oud papier en dat was het doodvonnis voor het lidmaatschap.

Maar hoe PINT de kwaliteit van bier beinvloedt, dat weet ik niet.
Al die 'gratis' bieren en kortingen, daar zit ik niet op te wachten, ik vind dat ook een laag niveau reclame.

toon van den broek

Hallo Jeroen,
Heb je openings-stukje van de laatste pint nog eens gelezen ('van het bestuur'). Ik denk dat je er goed aan doet om in te steken op meer leden, want dat geeft meer gewicht in de schaal bij allerlei zaken.
Ook je reaktie hierboven heb ik gelezen.
Toch had ik ook graag wat inhoudelijke standpunten willen zien.
Wat ik al zei: wat is jullie idee over de accijnsdiscussie die binnenkort eraankomt?
Gaan jullie alleen in luxe lobbyen (fluweel) of komen er ook concrete doelen bv. eerlijke informatie op de flessen?
Ik vind dat je wel wat concreter mag zijn: steek je nek eens uit!
Inderdaad: met alleen extra biertjes uitdelen komen we er niet denk ik.

Toon van den Broek/Groningen

De-Geert

Kom op Jeroen, je kan toch wel beter dan een stukje van de site kopieren en plakken?  :weetniet:


Herman

PINT is dus een kortingskaart met een periodiek geadresseerde reclamefolder?

Het is maar hoe je het lezen wilt natuurlijk. De bierfestivals vind ik zo op het oog nog het meest tot de verbeelding sprekend.

RobinB

Het lijkt inderdaad voornamelijk een financieel iets te zijn.
Jammer.

Adrie

Jeroen, wat wil Pint nu eigenlijk? Luis in de pels zijn van de bierindustrie en opkomen voor de belangen van de bierliefhebber, of goede vriendjes blijven met de brouwerijen en vrij kritiekloos hun informatiekanaal zijn. Als ik artikelen in Pint nieuws lees, dan denk ik maar al te vaak dat het laatste het geval is. Hoe bang is Pint om af en toe (als dat vanuit bierconsumentenbelangen nodig is) een brouwerij tegen de schenen te schoppen en wellicht reclame-inkomsten mis te lopen?

Leeghwater

Een club als PINT bestaat puur en alleen omdat ze de inkomsten van reclame hebben. Daar heb je de grote jongens voor nodig. Het is belangrijk dat je naam maakt bij een grote groep, Ik wil even een top gear voorbeeld gebruiken:
Heel de wereld kijkt naar Top Gear. Dat staat buiten kijf. Ze hebben het voorrecht om alles wat ze aangeboden krijgen af te branden. Want je naam komt langs in het belangrijkste blad/ tv serie in autowereld. En dat is het enige wat telt. Dus keer op keer kunnen de heren van Top Gear flink hard schoppen tegen de grote boze auto jongens. Inkomsten en auto's blijven die toch wel aanleveren omdat ze er niet om heen kunnen. Als je naam niet genoemd word dan doe je niet mee. Deze luxe heeft PINT duidelijk nog niet. (of wel maar ze zijn zich er niet van bewust) het is natuurlijk een kunst om een stuk te schrijven wat scherp is en wat op het randje zit maar waar de brouwer zich wel in herkent, en dus ook niet meteen alle reclame uit PINT trekt.
Maar is het niet zo dat PINT op dit moment het meest belangrijke orgaan in de bierwereld is richting bier minnend BeNeLux?
Er is lef en tallent voor nodig om dit te verwezenlijken. Ik ben geen PINT lid. Denk er wel over na, maar soms sla ik wel eens een rond slingerend exemplaar van het propagandablaadje in de bierwinkel open. er staat nou niet echt iets in dat ik denk ja daarvoor ga ik dit blad lezen. En ik denk dat op dit moment het blad de enige rede is waarom ik lid zou willen worden.

Proost!

JeroenCV

Citaat van: Adrie op 03-03-2010  10:42 uof goede vriendjes blijven met de brouwerijen en vrij kritiekloos hun informatiekanaal zijn. Als ik artikelen in Pint nieuws lees, dan denk ik maar al te vaak dat het laatste het geval is. Hoe bang is Pint om af en toe (als dat vanuit bierconsumentenbelangen nodig is) een brouwerij tegen de schenen te schoppen en wellicht reclame-inkomsten mis te lopen?

Waar komt het beeld vandaan dat wij kritiekloos zijn?   :weetniet:
We hebben keuringen van bier op festivals uit gevoerd; gevolg ontzettend veel commentaar over dat wij dat doen. http://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,6783.0.html  

Nee ik ben helemaal niet bang om reclame-inkomsten mis te lopen. Als ik met een goed onderbouwt statement iets tegen een brouwerij kan neerzetten waarmee de de consument wordt geholpen, zal ik dat zeker doen.

Citaat van: Adrie op 03-03-2010  10:42 uJeroen, wat wil Pint nu eigenlijk? Luis in de pels zijn van de bierindustrie en opkomen voor de belangen van de bierliefhebber,

Ik kom als nieuw voorzitter bij de komende algemene ledenvergadering met een nieuw voorstel hoe ik PINT naar een meer consumentenvereniging wil ombuigen. Wat ik uiteindelijk wil is dat overal waar iets over bier wordt gemeld ik als PINT voor advies en ideeën wordt gevraagd. Of het nu gaat over de brouwerij contracten, de bierzwendel, leeftijd van alcoholverkoop van 16 naar 18  verhogen of over de nieuwe drank en horecawet.

Tuurlijk weet ik ook dat er een kleine kans bestaat dat politiek naar een groep bierconsumenten luistert, maar de kans dat men naar ons luistert is wel een stuk groter bij 10.000 leden dan bij 3000 bierliefhebbers.

En als ik dan kijk naar de schatting van het aantal hobbybrouwers (die allemaal ook bierconsument zijn) en de 3000 leden van PINT nu, zie ik een groot verschil. De reden van deze peiling is dan ook om te kijken waar dat door komt. Mijn conclusie tot nu toe is dat ik merk dat de boodschap van PINT naar buiten toe niet juist is. Ik lees dat men ons vooral als een club ziet die een kortingskaart is met een reclamefolder.

Citaat van: Herman op 02-03-2010  23:34 uPINT is dus een kortingskaart met een periodiek geadresseerde reclamefolder?
Het is maar hoe je het lezen wilt natuurlijk. De bierfestivals vind ik zo op het oog nog het meest tot de verbeelding sprekend.

Dus men ziet niet het symposium of de gouden PINT om maar 2 dingen te noemen. Ook niet dat bier en spijs na het symposium "bier aan tafel"  nu in Google 16.600 hits geeft? http://www.google.nl/search?hl=nl&source=hp&q=bier+en+spijs&meta=&aq=0&oq=bier+en+spij

Goed de plannen die ik en het bestuur hebben zal ik op de ALV in juni presenteren en dan mogen de leden er over stemmen. De ledenvergadering is het hoogste orgaan in PINT, ik als voorzitter "voer alleen maar uit".


Er was ook een vraag over hoe PINT over accijns denkt:
PINT vindt dat
- Er moet in Europees verband harmonisatie zijn. (alle landen gelijk)
- Gelijkschakeling van de bier- en wijnaccijns in verhouding tot het gemiddelde alcoholpercentage.
- Allocatie van de opbrengsten van de accijnzen niet aan de algemene middelen maar toewijzen aan bestijding van de problematiek die uit alcoholgebruik voortvloeit.

Adrie

Misschien dat hobbybrouwers ook wel iets heel anders verlangen van een dergelijk blad dan andere bierliefhebbers. Ik vind eigenlijk ook steeds minder van mijn gading in het blad. Algemene verhalen over het bierbrouwproces kennen we nou wel. Dat brouwer X een nieuw bier Y op de markt heeft gezet vind ik ook niet zo boeiend. Een verslag van een festival waar ik zelf niet ben geweest lees ik ook zelden en artikelen over cafees boeien me echt helemaal niet. Eigenlijk lees ik Pint nieuws steeds minder.

Wat ik wel interessant vind is te lezen met wat voor filosofie een brouwer bieren bedenkt, maakt en op de markt zet. Waarom een brouwer kiest voor bepaalde ingrediënten, biertypen, brouwwijzen en marketingstrategiën. Aangevuld met het fileren van een bier van die brouwer: wat was zijn gedachte bij het creëren van dat specifieke bier. Welke ingrediënten, brouwwijzen enzovoort. Met afsluitend natuurlijk het recept. Ook graag lees ik artikelen over bewegingen in de bier- en ingrediëntenmarkt. Helaas staan dat soort artikelen veel te weinig in Pint nieuws, maar misschien wil ik teveel diepgang.

Nu ik er zo eens over nadenk moet ik misschien mijn stem maar wijzigen.

JeroenCV

Adrie,

Is voor jou PINT niets anders dan het PINT nieuws?

toon van den broek

Beste biervrienden,
Vind het wel interressant hoe deze draad zich ontwikkelt. Er worden steeds meer vragen gesteld waarop dus geen antwoord komt.
Maken we het Jeroen nou te moeilijk? Moeten we hem het voordeel van de twijfel geven als jonge ambitieuze voorzitter?
Denk het zelf van niet, want ben het helemaal met Adrie eens: zonder kritiek ben je gewoon een goedkoop reklame verlengstuk van de grote bierindustrie, erg leuk voor je ego en je portemonee, dat weer wel.

In ieder geval zal ik op de algemene ledenvergadering -op 12 juni- deze vragen opnieuw gaan stellen.

Toon van den Broek.
 

Leeghwater

Citaat van: Adrie op 03-03-2010  11:26 uWat ik wel interessant vind is te lezen met wat voor filosofie een brouwer bieren bedenkt, maakt en op de markt zet. Waarom een brouwer kiest voor bepaalde ingrediënten, biertypen, brouwwijzen en marketingstrategiën. Aangevuld met het fileren van een bier van die brouwer: wat was zijn gedachte bij het creëren van dat specifieke bier. Welke ingrediënten, brouwwijzen enzovoort. Met afsluitend natuurlijk het recept. Ook graag lees ik artikelen over bewegingen in de bier- en ingrediëntenmarkt. Helaas staan dat soort artikelen veel te weinig in Pint nieuws, maar misschien wil ik teveel diepgang.

Ik denk niet dat jij te veel diep gang wilt. Als er steeds stukjes in staan over brouwer X die bier Y in de markt zet maar zonder diep gang haakt uiteindelijk de doorsnee bierdrinker af. Er komt een moment dat je het wel weet. Het is veel interessanter om te weten wat de brouwerij wil bereiken met een recept en hoe het tot stand is gekomen. Die diepgang kan ook heel wat hobbybrouwers op weg helpen. Ik zit zelf maar vaak wat te rommelen tot ik een in mijn ogen een redelijk recept heb. Juist als de profs  van hun gedachtegang over mout z en gist a uitlichten denk ik dat er meer interesse is. Veel al drinken wij een biertje met in het achterhoofd de 3 regeltjes smaak beschrijving op het etiket. Als de filosofie bekent is komt men een stuk verder met het leren herkennen van smaken en het uitpluizen van recepten.

Tevens denk ik dat als PINT serieus genomen wil worden dat ze eens moeten gaan werken aan hun website want die is niet bij gewerkt en ziet er zeker niet profi uit. Men leest nou eenmaal veel op internet en doet dit graag op slik ogende pagina's en niet op slecht updatete pagina's.


Ik wil wel nog even zeggen dat ik niet denk dat we jeroen hier op moeten pakken. Hij geeft zelf al aan dat hij in zijn voorzitterschap het een en ander wil wijzigen, in plaats van hem te bekritiseren zou ik hem eerder een aantal punten geven waarop hij misschien wat kan gaan aanpassen.

En nee Jeroen PINT is niet alleen maar PINT Nieuws, maar PINT Nieuws is voor het gros wel een heel groot stuk PINT.

toon van den broek

Ik zie nu, nadat ik mijn mail gepost heb er intussen een aantal anderen al weer gereageerd hebben incluis Jeroen.
We gaan het er over hebben in de Algemene Leden Vergadering.
Toon.

JeroenCV

Citaat van: Leeghwater op 03-03-2010  11:46 uTevens denk ik dat als pint serieus genomen wil worden dat ze eens moeten gaan werken aan hun website want die is niet bij gewerkt en ziet er zeker niet profi uit. men leest nou eenmaal veel op internet en doet dit graag op slik ogende pagina's en niet op slecht updatete pagina's.

Zijn we mee bezig.

Adrie

Citaat van: JeroenCV op 03-03-2010  11:36 uAdrie,

Is voor jou PINT niets anders dan het PINT nieuws?

Is dit nou echt de enige reactie die je te geven hebt?

zigurana

[NB: ik ben (nog) geen lid van PINT, en heb de meeste informatie uit dit topic]

Ik denk dat de ALV van PINT ook de enige echte plek is waar Jeroen aangesproken kan worden op zn antwoord op deze (nogal vage) vragen.

Ikzelf vind het prettig dat Jeroen deze poll doet, ik wist nog bijna niets van PINT, en zou zelf niet snel gaan kijken wat de vereniging precies doet. We moeten echter niet vergeten dat Jeroen dit enkel doet omdat hij een discrepantie tussen het aantal hobbybrouwers en PINT leden constateert, en zich afvraagt waarom dat zo is.

Dit lijkt me echter niet echt een eerlijke plek om zijn (ambitieuze) plannen voor PINT te 'fileren'. Iedereen is natuurlijk vrij om alles te bediscussiëren hier, maar om op een open forum het beleid van een andere vereniging door de mangel te halen, is eigenlijk nogal zinloos. Jeroen wordt bestuurd door zijn leden, niet de mensen hier.

Zoals al eerder is aangegeven: de groepen PINT leden en hobbybrouwers overlappen gedeeltelijk, maar lang niet volledig. Het doel van PINT is daarom ook anders. Adrie's voorstel om van het PINT tijdschrift een soortement van Nederlandse BYO te maken, slaat naar mijn idee de plank dan ook volledig mis. Voor hobbybrouwers is dat wel leuk, maar voor de -gemiddelde- bierliefhebber? Begrijp me niet verkeerd, ik zou op zo'n een tijdschrift zo een abonnement nemen, maar voor de liefhebber gaat het een halte te ver om te weten wat een brouwer doet als hij een recept ontwikkeld. Ik krijg al glazige ogen als ik probeer uit te leggen wat het verschil is tussen twee verschillende hopsoorten...

Ook wordt er een valse tweedeling tussen "luis in de pels" en "reclame blaadje" gemaakt, alsof je slechts het een of het ander zou kunnen zijn. Stimuleren van de Nederlandse biercultuur is niet gelijk aan het afkraken van grote brouwers omwille van het afkraken. Ik weet niet hoe PINT bekostigt wordt, en hoe afhankelijk ze zijn van sponsoring/reclame inkomsten, maar als je eenmaal bekend staat als zure zeikerds club moet je wel erg veel leden hebben om nog te kunnen overleven. Een moeilijke balans, lijkt me. Nogmaals, als je vindt dat PINT niet kritisch genoeg is, uit dat dan in een ledenvergadering, maar je verkozen voorzitter hier afvallen getuigt niet van al te veel smaak.

In mijn optiek zijn de activiteiten van PINT (proeverijen en festivals) wat het een vereniging van bierliefhebbers maakt. Al dan niet geoorloofde kritiek op brouwerijen uiten, en politieke meningen ventileren zouden naar mijn idee op de tweede plaats komen. (Dat wil zeggen, dat zou ik Jeroen vertellen tijdens een ALV, als ik lid zou zijn geweest.)

De-Geert

Hm, ik heb het deels met je eens Daniel maar ook niet helemaal.
Ik vroeg me oprecht af of Jeroen me over de streep kon trekken om lid te worden, want eigenlijk vind ik dat ik dat zou moeten zijn. Als ik dan als antwoord een copy-paste van de website krijg, weet ik wel wat het wordt.

Ik erger me aan 2 dingen van de biercultuur in Nederland: 1 Bijna niemand weet dat bier uit meer bestaat dan pils. 2 Kleine brouwers krijgen het concequent voor elkaar om geinfecteerde bieren te vermarkten.

Als PINT daar wat aan doet, word ik snel lid.Jacques

Mij bekruipt ook een beetje het gevoel dat we toch wel heel kritisch zijn richting PINT.

PINT is en vereniging van bierconsumenten. Daarbij behoort het geven van kortingen bij. Als PINT-lid heb je financiële voordelen. Daar is niet veel mee mis. Een goede reden voor veel mensen om lid te worden. En de bierproefavonden zijn natuurlijk ook uitstekend. Als consument kom je hierdoor toe aan het proeven en waarderen van bier. Precies iets wat een bierconsumentenvereniging moet doen in mijn ogen.

Om serieus genomen te worden als consumentenverniging is het van belang een groot ledental te hebben. Daar moet aan gewerkt worden. Dat ledental neemt niet toe door af en toe je (tercht) kritisch uit te laten over de kwaliteit van de kleine Nederlandse brouwerijen. Echt slecht bier van de grote jongens wordt namelijk niet op de markt gezet.
Nu worden er wel bieren op de Nederlandse brouwerijen op de markt gezet waarvan wij als ECHTE bierliefhebbers van gruwelen zoals Grolsch herfstbock de gemiddelde consument trekt zich daar niets van aan, hij wil nu eenmaal een zoet bockbier. Pas als duidelijk is dat het overgrote deel van de een bierconsumentenvereniging met meer dan 10.000 leden hiervan gruwelt heb je een punt richting de pers. Want van de pers zul het moeten hebben, niet van een blad dat je onder je leden verspreid.

Laten we daarom het initatief van Jeroen steunen om PINT te laten groeien. Als die mooie idealen hoe het allemaal zou moeten zijn komen later. Eerst zorgen voor flinke vuist waarmee op de tafel geslagen kan worden.

Leeghwater

Citaat van: JeroenCV op 03-03-2010  11:55 uZijn we mee bezig.

Daarvan zou ik dan graag op de hoogte willen blijven.Ik lees een duidelijke tweedeling hier. Er zijn een aantal pro PINT, en een aantal niet zo pro PINT. Toch denk ik dat ze er bij PINT serieus over na moeten denken hoe het komt dat er relatief grote verschillen zitten tussen het aantal hobbybrouwers en PINT leden. En ik denk dat men dan toch er op uit komt dat een hobbybrouwer niet de voldoening uit PINT haalt die hij/zij verwacht. Adrie geeft goede punten waarop verbeterd kan en mag worden. Ik denk ook niet dat hij het type is dat PINT ziet als PINT nieuws. Hij weet heus wel dat er meer achter steekt. Maar hij geeft aan dat het wel een verbeterpunt is. Als men het zo ervaart dat PINT nieuws een propaganda blaadje van je grote commerciëlen is geworden, dan denk ik dat er wat aan gedaan moet worden. PINT hoeft heus niet de luis in de pels te zijn. Maar je kan niet van twee walletjes eten. PINT is bedoeld om de belangen van de bier consument te behartigen (toch?), dan moet men dat ook doen. En niet goede vriendjes willen zijn met de grote. Dat je uiteindelijk zal zijn dat de "vriendschap" met de grote heus wel blijft als je iets meer een kritische noot laat horen, is iets wat men bij PINT nog moet onder vinden. We moeten niet vergeten dat PINT ook al heel wat voor elkaar heeft gekregen om in hun eigen woorden te spreken:
CiteerSinds het ontstaan van PINT is er gelukkig veel veranderd: Nederland werd van pilswoestijn tot speciaalbier-oase. Met enige trots kan PINT zeggen daar een steentje aan bijgedragen te hebben.

Het lijkt mij dat we er nog lang niet zijn. Er is nog heel veel onbekend en onbemind bier van Nederlandse bodem wat vast wel ergens in een winkeltje zwerft. En misschien zou PINT samen met dit forum of een aantal mensen van die forum ook wat meer voor de belangen van de hobbybrouwer moeten doen. Ik denk dat als PINT luistert naar deze (zeer grote en steeds groter wordende) groep, dat er heel wat meer bereikt kan worden.
Met 3000 leden kom je er niet nee maar met 3000 leden en een minstens net zo'n groot aandeel hobbybrouwers aan je zijde kom je een heel eind verder!


Adrie

Ik geloof niet dat de kritische geluiden hier zijn om Jeroen of zijn beleid te fileren of Pint neer te zetten als een tandeloze club. En natuurlijk zou het goed zijn als Pint groeit tot tienduizenden leden. Maar Pint is een consumentenvereniging en dat betekent dus dat Pint soms zijn tanden moet laten zien tegenover kleine én grote brouwers als dat nodig is. Tot nu toe vind ik Pint daarin te kritiekloos. En dan heb ik het niet over of bieren wel of niet zoeter worden of moeten worden, maar over bieren die geïnfecteerd zijn. Zoals meerdere mensen hier laten zien, komt Pint vaak over als een reclame-orgaan van brouwerijen en dat moet Pint niet zijn. Wil je die tienduizenden leden halen, dan denk ik dat het juist goed is om te laten zien dat je een consumentenorganisatie bent en niet altijd aan de kant van de brouwers staat.

JeroenCV

Citaat van: De-Geert op 03-03-2010  12:26 uIk erger me aan 2 dingen van de biercultuur in Nederland: 1 Bijna niemand weet dat bier uit meer bestaat dan pils. 2 Kleine brouwers krijgen het concequent voor elkaar om geïnfecteerde bieren te vermarkten.

Als PINT daar wat aan doet, word ik snel lid.


Wordt dan maar lid:
1. wanneer echt 10.000 leden mogelijk zijn, krijgen die ook het blad en worden ze zo op de hoogte gehouden van de andere bieren.
2. Bieronderzoek en bierkeuringen worden uitgevoerd en de geteste brouwerijen krijgen een onderbouwd advies.

JeroenCV

Citaat van: Leeghwater op 03-03-2010  12:38 uToch denk ik dat ze er bij PINT serieus over na moeten denken hoe het komt dat er relatief grote verschillen zitten tussen het aantal hobbybrouwers en PINT leden. En ik denk dat men dan toch er op uit komt dat een hobbybrouwer niet de voldoening uit PINT haalt die hij/zij verwacht. Adrie geeft goede punten waarop verbeterd kan en mag worden.

En daarom is deze peiling gemaakt.

Ja ik denk dat wij als PINT meer voor hobbybrouwers kunnen doen. Ik neem het in ieder geval mee in de te maken plannen.

JeroenCV

Citaat van: Adrie op 03-03-2010  12:43 uWil je die tienduizenden leden halen, dan denk ik dat het juist goed is om te laten zien dat je een consumentenorganisatie bent en niet altijd aan de kant van de brouwers staat.

Adrie, zoals al gezegd, ik (en dus PINT) staan niet altijd aan de kant van de brouwers.

De-Geert

Citaat van: JeroenCV op 03-03-2010  12:47 uWordt dan maar lid:
1. wanneer echt 10.000 leden mogelijk zijn, krijgen die ook het blad en worden ze zo op de hoogte gehouden van de andere bieren.
2. Bieronderzoek en bierkeuringen worden uitgevoerd en de geteste brouwerijen krijgen een onderbouwt advies.
Je krijgt het voordeel van de twijfel, ik heb me zojuist aangemeld. Al was het maar omdat ik dan recht van spreken zeuren heb.

Leeghwater

Wat ik wel grappig vind is dat hier al een groot aantal forumers lid zijn van PINT. toch een volle meerderheid.
Dit zal wel de "harde kern" of "the top notch" zijn... zeg maar onze eigen professoren in de bierologie.
Tot dit illustere gezelschap behoor ik zeer zeker nog niet.
Ooit hoop ik dat ik mij kan aansluiten bij de "crème de la crème".
Voor als nog ga ik eerst mijn kennis uitbreiden voordat ik lid word van PINT. De kennis zit hier...
En ik zou het nu alleen voor PINT nieuws doen.

Menno

UTRECHT, 12 juni 2010 (za): Algemene Ledenvergadering PINT. Trianon, Oude Gracht 252, 13.00u, zaal open 12.30u.

RobinB

Citaat van: zigurana op 03-03-2010  12:15 uAdrie's voorstel om van het PINT tijdschrift een soortement van Nederlandse BYO te maken, slaat naar mijn idee de plank dan ook volledig mis. Voor hobbybrouwers is dat wel leuk, maar voor de -gemiddelde- bierliefhebber? Begrijp me niet verkeerd, ik zou op zo'n een tijdschrift zo een abonnement nemen, maar voor de liefhebber gaat het een halte te ver om te weten wat een brouwer doet als hij een recept ontwikkeld. Ik krijg al glazige ogen als ik probeer uit te leggen wat het verschil is tussen twee verschillende hopsoorten...

Ik denk dat je daarmee de plank juíst niet misslaat, maar PINT verrijkt?
Kijk naar wijn en wijnliefhebbers. Die weten precies wat druif A op kalk, zand of mergelgrond voor effect heeft in de smaak, eikenhout of andere rijping, enz,enz, enz.
Waarom zou een bierliefhebber je dan glazig moeten aankijken zodra je over verschillende soorten hop begint?

Juist daarin moet je je liefhebbers ook onderwijzen!

Juist de filosofie van de brouwer achter een bier, het bespreken van het recept en de brouwtechnieken (tot in het diepe) én een uitgebreid proefverslag van het resultaat (het bier) geven veel inhoud en meerwaarde aan je blad/leden.
Als je je beperkt tot lekker en vies, heeft dat geen meerwaarde.

Een bierliefhebber moet toch weten hoe Saaz of andere hop smaakt en dat kunnen herkennen in een bier? Effecten van verschillende soorten mout, bovengisters ondergisters?
Wat heb je anders aan bierproefavonden?

Jacques

Citaat van: RobinB op 03-03-2010  20:32 uEen bierliefhebber moet toch weten hoe Saaz of andere hop smaakt en dat kunnen herkennen in een bier? Effecten van verschillende soorten mout, bovengisters ondergisters?
Wat heb je anders aan bierproefavonden?

Je legt de lat wel heel erg hoog. Laten we eens beginnen met het leren omgaan met het biersmaken vocabulair. Als een bierproever kan omschrijven welke hoofdsmaken hij proeft dan zijn we al op de goede weg. In bier heb je meer smaken dan bij wijn...

Verder is het goed smakafwijkingen te herkennen. Heeft een brouwer zijn vak goed in de vingers of doet hij maar wat.

Als laatste trede van de ladder komt het herkennen van de grondstoffen. Maar voor je zover bent moet je al een zeer ervaren proever zijn.

Als PINT wil groeien zal er eerst veel missionariswerk worden verricht. Bierproeven op topniveau is maar voor een hele kleine groep weggelegd. Op termijn zou je daar naar toe kunnen gaan maar ik denk dat het beter is nog even met beide benen op de grond te staan.

RobinB

Misschien wel inderdaad, maar ik zou graag willen dat mensen zo'n stuk in de pint lezen, dan het bier kopen en ook gaan proeven en denken: "Hé, dat proefde ik eerder niet zo!"
Meer drinkbewustzijn als het ware.

Het hoeven niet meteen keurmeesters te worden, maar duidelijke dingen moeten ze toch wel kunnen proeven/weten?

Jacques

Citaat van: RobinB op 03-03-2010  21:16 uMisschien wel inderdaad, maar ik zou graag willen dat mensen zo'n stuk in de pint lezen, dan het bier kopen en ook gaan proeven en denken: "Hé, dat proefde ik eerder niet zo!"
Meer drinkbewustzijn als het ware.

Het hoeven niet meteen keurmeesters te worden, maar duidelijke dingen moeten ze toch wel kunnen proeven/weten?

Ik ben het met je eens dat het publiceren van uitgebreide proefnotities van een panel met gerenommeerde bierproevers kan helpen bewuster een bier te proeven. Maar dan wel in termen die begrepen kunnen worden. De smaak van Saaz, Saphir of Cascade kennen wij wel maar voor de gemiddelde bierconsument is dat net zo iets als hq9kx4 en daar de derde macht van...

EBC

Citaat van: Jacques op 03-03-2010  21:26 uIk ben het met je eens dat het publiceren van uitgebreide proefnotities van een panel met gerenommeerde bierproevers kan helpen bewuster een bier te proeven. Maar dan wel in termen die begrepen kunnen worden. De smaak van Saaz, Saphir of Cascade kennen wij wel maar voor de gemiddelde bierconsument is dat net zo iets als hq9kx4 en daar de derde macht van...

Ik moet nog zien dat er iemand hier op het forum is die 5 hoppen kan herkennen uit 10. Ik geloof er helemaal nada riente niks van. Alleen als we weten wat er in zit, dan denken we het te herkennen, maar anders...
Het verschil tussen een Cascade en een Saaz, ja. Maar tussen Saaz, Mittelfruh en Styrian Goldings? Niks van. Het verschil tussen een Columbus, Cascade of Centennial? Ook niet.

Wel dat de een anders is dan de ander, maar benoemen?

Maar goed, er zijn slechts enkele wijnkenners die zo goed kunnen proeven als aangehaald. En dan nog is het meestal meer praat dan kennis.

Hmmm, misschien JWVG binnenkort  :D

RobinB

Niet op verschillende hopsoort of subspecies niveau nee, maar een beetje hobbybrouwer herkent een C-hop of Duitse nobelhoppen als hoofdsmaak.
Dat beetje extra zou leuk zijn.

Tuurlijk is het (ook) bij wijnliefhebbers veel gebakken lucht dat de klok slaat, maar toch hébben ze wat om over te praten. En dat komt voort uit de productie/druifsoorten/land/grond enzovoort.

Omdat dergelijke dingen bekend zijn en besproken, kunnen liefhebbers dingen herkennen.
Bewustwording en proeven.

Dan kan je op een veel interessanter niveau over de bieren praten en of discussieren dan "deze vind ik wel lekker en die niet. Waarom? Daarom..." :-\

Jacques

Citaat van: EBC op 03-03-2010  21:55 uIk moet nog zien dat er iemand hier op het forum is die 5 hoppen kan herkennen uit 10. Ik geloof er helemaal nada riente niks van. Alleen als we weten wat er in zit, dan denken we het te herkennen, maar anders...
Het verschil tussen een Cascade en een Saaz, ja. Maar tussen Saaz, Mittelfruh en Styrian Goldings? Niks van. Het verschil tussen een Columbus, Cascade of Centennial? Ook niet.

Wel dat de een anders is dan de ander, maar benoemen?

Het herkennen van van hopsoorten is inderdaad heel moeilijk. Ook voor zeer ervaren proevers is dat heel lastig als bieren blind geproefd worden. Ik denk ook niet dat er ooit een tijd zal gaan komen dat feilloos gezegd kan worden welke hopsoorten gebruikt zijn.
Maar voor de gemiddelde bierconsument is dat ook niet zo interessant. Hij wil weten wat hij qua smaak mag verwachten als hij een besproken bier zelf gaat proeven. PINT kan hierbij behulpzaam zijn.

Weten waar een bier te koop is, is denk ik iets waar PINT meer aandacht aan mag besteden. Een lijstje met bierslijters met meer dan 50 of 100 verschillende bieren vind ik niet in PINT.
Of een overzicht van cafés waar je een bijzonder bier kunt bestellen. Ik weet het dit soort informatie is zeer gedateerd maar dat neemt niet weg dat zonder dit soort informatie bierliefhebbers niet weten waar ze moeten zijn. Een mailtje of telefoontje naar een slijter of kroeg kan er voor zorgen dat je niet tevergeefs komt.
PINT zou dit soort adressen moeten weten, al is het alleen al om daar promotiemateriaal niet te leggen...

Oscar

Citaat van: Jacques op 03-03-2010  22:19 uOf een overzicht van cafés waar je een bijzonder bier kunt bestellen.

Heeft PINT Connecties met ABT ? Deze gaven jaren geleden ieder jaar een boekje uit met veel info over de ABT Cafe's (Plaats, opningtijden, aantal bieren verkrijgbaar e.d.)

Deze lijst bestaat naturlijk al.. : http://www.alliantie-van-biertapperijen.nl/leden.php

 :biersmile:

Jacques

Citaat van: Oscar op 03-03-2010  22:25 uHeeft PINT Connecties met ABT ? Deze gaven jaren geleden ieder jaar een boekje uit met veel info over de ABT cafés (Plaats, opningtijden, aantal bieren verkrijgbaar e.d.)

Er zijn ook cafés met veel bieren die niet zijn aangesloten bij de ABT.

Engeland heeft natuurlijk een heel andere biercultuur dan wij. Veel speciaal bieren worden daar uit een fust getapt. Dankzij de CAMRA Good Beer Guide weet je waar moet zijn. CAMRA (de Engelse tegenhanger van PINT) heeft daar al heel wat jaren goed werk aan verricht. Met smacht wacht ik op het verschijnen van de Bijzondere Bieren Gids...

Oscar

Citaat van: Jacques op 03-03-2010  22:32 uEr zijn ook cafés met veel bieren die niet zijn aangesloten bij de ABT.

Klopt en zo'n gids dient ook onderhouden te worden...en dat is veel werk. En moet zo'n gids gratis zijn? Of moet je ervoor betalen? Maar inderdaad, zo'n gids zou er voor Nederland ook moeten zijn... ABT cafe of niet...  :)

Jacques

Citaat van: Oscar op 03-03-2010  22:36 uKlopt en zo'n gids dient ook onderhouden te worden...en dat is veel werk. En moet zo'n gids gratis zijn? Of moet je ervoor betalen? Maar inderdaad, zo'n gids zou er voor Nederland ook moeten zijn... ABT cafe of niet...  :)

Dat het veel werk is weet ik ook. De CAMRA Good Beer Guide komt ook elk jaar uit. Da moet een geweldig stuk werk zijn. Het spreekt voor zich dat dit niet gratis kan al is het alleen al door de drukkosten. Een alternatief zou kunnen zijn deze informatie op de website van PINT te zetten. Dat zou het aantal treffers bij een Google zoekactie aanzienlijk kunnen verhogen. Ook een manier om te groeien dus.

toon van den broek

We hebben het nu wel steeds over de smaak, maar er zijn natuurlijk ook andere aspecten die meetellen voor een bier.
Robin noemde de filosofie/motivatie van de brouwer(ij), maar ik zou ook de uitrusting van de brouwerij en de traditie waarin gewerkt wordt en ook de regionaliteit aandacht geven.
Het is m.i. dus ook belangrijk om het vertrouwen op te bouwen tussen brouwer en consument, en dat kan alleen in openheid en eerlijkheid.

Voorbeeld: als ik kan kiezen tussen een Westmalle Triple  en een  La Trappe/Bavaria Tripel uit Berkel Enschot kies ik altijd voor de Westmalle -ongeacht de smaak. Ik heb gewoon veel meer bewondering en respect voor de Belgische paters, en wil hen daar op mijn kleine wijze mee ondersteunen en eren.
Maar geldt ook voor pils: een Gulpener ligt me toch beter dan een Heineken; heeft weinig met smaak te maken maar met veel andere dingen.

Toon van den Broek

JeroenCV

Tuurlijk heeft PINT veel contact met ABT. En we weten ook veel andere cafe's; ze staan zelfs op onze website

http://www.pint.nl/nedbier/bierwinkels.html

Adrie

Citaat van: zigurana op 03-03-2010  12:15 uAdrie's voorstel om van het PINT tijdschrift een soortement van Nederlandse BYO te maken, slaat naar mijn idee de plank dan ook volledig mis.

Dit is een verdraaiing van mijn woorden. Pint nieuws hoeft natuurlijk niet diep in te gaan op technische aspecten van het brouwproces en hoe je zelf bieren brouwt. Maar als bierconsument wil ik wel meer weten over hoe bieren tot stand komen. Welke ideeën had de brouwer toen hij het bier creëerde. Dat soort dingen. Zeg maar hetzelfde soort interesantdoenerij als bij wijn, maar dan met wat meer inhoud.

Overigens had Pint natuurlijk gelijk moeten inspringen op de berichten in de media dat cafébazen de boel vaak belazeren door goedkoop bier op de tap te zetten in plaats van het A-merk dat ze normaal voeren. En dan verschillende aspecten van die praktijken belichten met boodschappen voor verschillende doelgroepen:
1. het is schandalig dat de bierconsumenten zo belazerd worden. (boodschap gericht op het werven van verontruste bierconsumenten)
2. A-merken zijn in de kroeg blijkbaar veel te duur. (boodschap gericht op de horeca én de bierbrouwerijen)
3. Pilzen in Nederland zijn blijkbaar eenheidsworst als de consument het verschil niet merkt (boodschap gericht op de brouwerijen, oproep tot meer variatie en creativiteit).

Leeghwater

Citaat van: Adrie op 04-03-2010  11:20 u1. het is schandalig dat de bierconsumenten zo belazerd worden. (boodschap gericht op het werven van verontruste bierconsumenten)
2. A-merken zijn in de kroeg blijkbaar veel te duur. (boodschap gericht op de horeca én de bierbrouwerijen)
3. Pilzen in Nederland zijn blijkbaar eenheidsworst als de consument het verschil niet merkt (boodschap gericht op de brouwerijen, oproep tot meer variatie en creativiteit).

Bedoel je ook niet dat het schandalig is dat de bierliefhebber zo eenvoudig te foppen is met een goedkope variant op de tap? Bieren zouden weer een eigen karakter moeten hebben. Dat de grote meute meer betaald voor een slap pilsje wat als Heineken verkocht word boeit me eigenlijk niet. je hebt dan toch al de keuze gemaakt om iets te drinken waar je geen hoogstaande dingen van hoeft te verwachten. begrijp me niet verkeerd hoor ik drink het ook soms: op de trekker is het best lekker!

Adrie

Citaat van: Leeghwater op 04-03-2010  11:32 uBedoel je ook niet dat het schandalig is dat de bierliefhebber zo eenvoudig te foppen is met een goedkope variant op de tap? Bieren zouden weer een eigen karakter moeten hebben. Dat de grote meute meer betaald voor een slap pilsje wat als Heineken verkocht word boeit me eigenlijk niet. Je hebt dan toch al de keuze gemaakt om iets te drinken waar je geen hoogstaande dingen van hoeft te verwachten. Begrijp me niet verkeerd hoor ik drink het ook soms: op de trekker is het best lekker!

Dat is toch mijn laatste punt? Wil PINY meer leden werven, dan zal ze ook pilsdrinkers moeten aanspreken. Het soort wangedrag in de horeca waar ik op doelde kan wellicht pilsdrinkers over de streep trekken om lid te worden van een bierconsumentenvereniging.

Jacques

Citaat van: JeroenCV op 04-03-2010  09:03 uTuurlijk heeft PINT veel contact met ABT. En we weten ook veel andere cafés; ze staan zelfs op onze website

http://www.pint.nl/nedbier/bierwinkels.html


Goh, dit had ik nog nooit gezien. Nu nog even weten welke bieren je kunt krijgen op al die verschillende locaties.

Menno

Citaat van: Adrie op 04-03-2010  11:20 uOverigens had Pint natuurlijk gelijk moeten inspringen op de berichten in de media dat cafébazen de boel vaak belazeren door goedkoop bier op de tap te zetten in plaats van het A-merk dat ze normaal voeren. En dan verschillende aspecten van die praktijken belichten met boodschappen voor verschillende doelgroepen:
1. het is schandalig dat de bierconsumenten zo belazerd worden. (boodschap gericht op het werven van verontruste bierconsumenten)
2. A-merken zijn in de kroeg blijkbaar veel te duur. (boodschap gericht op de horeca én de bierbrouwerijen)
3. Pilzen in Nederland zijn blijkbaar eenheidsworst als de consument het verschil niet merkt (boodschap gericht op de brouwerijen, oproep tot meer variatie en creativiteit).

Hier heb je een duidelijk PINT PUNT, Adrie! :D
Door op genoemde mediaberichten gelijk uit naam van PINT een reactie te doen, zorg je inderdaad gelijk voor grote naamsbekendheid. :duimop:

halikidee

Citaat van: JeroenCV op 03-03-2010  12:50 uAdrie, zoals al gezegd, ik (en dus PINT) staan niet altijd aan de kant van de brouwers.
Naar mijn bescheiden mening zou PINT een haat/liefde verhouding moeten hebben met de brouwerijen.
Kritisch op hun producten, maar ook nodig om bekendheid te krijgen voor hun producten.

Overigens zijn er ook een aantal PINT regio's aktief om een extra invulling aan PINT te geven.
Deze regio's organiseren o.a. proefavonden/excursies/festivals/ en andere 'bierige' aktiviteiten.
Ben zelf naast PINT lid ook aktief bij Pint Noord-Brabant www.prnb.pint.nl
Voor meer info over de regio's: www.pint.nl, hier zijn de links naar de regio sites te vinden.


Groetjes,

René

JeroenCV

Beste mensen,

Allemaal bedankt voor de nuttige tips die deze peiling heeft opgeleverd. Verschillende daarvan heb ik gebruikt in het  transitieplan voor PINT, dat net klaar is. Van Bierliefhebbersvereniging naar Bierconsumenten vereniging. De volgende stappen zijn nu naar de diverse commissies van PINT, dan 12 juni de ALV. Hier mogen de leden over het plan stemmen.

groet
Jeroen

Herman

Ok, houd ons op de hoogte als je wilt?

Oscar

Citaat van: Herman op 29-04-2010  23:45 uOk, houd ons op de hoogte

Als je PINT leest, word je via dat media op de hoogte gehouden... ;D

Menno

Wie van de forum-leden gaat op zaterdag 12 juni 2010 naar de ALV van PINT?  :weetniet:

Ik begreep dat de ALV's slecht bezocht worden. Misschien is het nu juist dé gelegenheid een pint punt te maken?  ;)

JeroenCV

En dit jaar is er een bier-spijs combinatie in de pauze en na de vergadering.

Caspar

Citaat van: Menno op 07-05-2010  13:35 uIk begreep dat de ALV's slecht bezocht worden. Misschien is het nu juist dé gelegenheid een pint punt te maken?  ;)

Ik denk dat veel mensen ook helemaal geen zin hebben om uberhaubt een punt te maken :weetniet: . Zeiken kunnen we maar al te goed, maar als het er op aan komt vinden vrij weinig mensen het programma echt interessant.

RoodeLeeuwVenlo

Citaat van: Caspar op 07-05-2010  15:13 uIk denk dat veel mensen ook helemaal geen zin hebben om uberhaubt een punt te maken :weetniet: . Zeiken kunnen we maar al te goed, maar als het er op aan komt vinden vrij weinig mensen het programma echt interessant.
En waarom zal je voor te zeiken open en bloot naar een ALV gaan als het anoniem op een forum kan.  ;D
Straks gaat er iemand nog vragen of je je gezeik kunt onderbouwen met argumenten...   :o
Louis

RobinB

Och, ik vind dat Adrie bijvoorbeeld zijn punten redelijk duidelijk heeft gemaakt en goed beargumenteert...
Ik mag niet komen want ik ben geen lid ;)

Caspar

Adrie is ook geen zeikert.. hij denkt constructief mee :duimop: ... wat ik bedoel is dat vrij weinig mensen daar überhaupt de moeite voor nemen, hetzij op een forum, hetzij tijdens een vergadering.

Ik heb persoonlijk eigenlijk helemaal geen puf om me nog eens druk te gaan lopen maken over de Nederlandse Biercultuur... als het me niet aanstaat zoek ik zelf wel een alternatief (maar ik gun Pint al het beste van de wereld uiteraard :biersmile: ).

Hopmans


JeroenCV

Een ALV is niet om te komen zeuren over biercultuur of zo.

De ALV is het hoogste orgaan binnen elke vereniging. Dus ook bij PINT. Het bestuur wordt gekozen om de wensen van de ALV te kunnen uitvoeren. Daarom legt het bestuur besluiten en plannen voor aan de ALV. De ALV besluit of de vereniging de kant op gaat die het bestuur voorsteld. Het is je recht als lid om naar de ALV te komen. Zo kan je de vereniging aansturen.

En PINT kleedt de ALV aan met een bier-spijs proeverij.

Dus PINT-leden kom vooral langs.
(en niet PINT-leden wordt lid en kom langs  ;D)

Menno

Opmerkelijk! Men heeft wél (indirect) kritiek op PINT, of vindt (indirect) dat PINT niet aansluit op zijn/haar wensen. Maar áls de kans zich voordoet er wat aan te doen... ???

Het lijkt wel de politiek: men is ontevreden, maar de opkomsten bij Nederlandse verkiezingen en referenda zijn altijd belabberd laag...  :weetniet:

RobinB

Ik weet niet over wie je het hebt, maar ik was (en ben) niet overtuigd om lid te worden.

En nee, ik ga niet eerst lid worden om daarna te kijken of ik wat aan de vereniging kan doen?
Ik doe het andersom, kijk of de vereniging wat voor me is en sluit me dan evt. bij aan...
Als er dan gevraagd wordt naar de redenen, ben ik niet te beroerd ze te geven?

En ja ik stem netjes elke keer, zelfs voor de waterschappen...

Menno

Mijn opmerking was niet persoonlijk naar jou toe bedoeld, Robin.  ;)

Bottom-line moge duidelijk zijn.  8)

RobinB

Ik snap wat je bedoelt, maar deel je bottom-line in ieder geval niet...

Er wordt gevraagd naar redenen om wel of niet lid te zijn/worden van pint.
De tegenargumenten zijn vaak in kritische vorm, wat ook moet kunnen, en van de mensen die geen lid zijn.
Die gaan ook niet naar de ALV, dùs doet de kans er iets aan te doen zich helemaal niet voor? ???

Daarnaast lijkt Jeroen ook nog aan te geven dat de ALV daar niet voor bedoeld is...

JeroenCV

Robin,

Ik geef aan dat de ALV voor de leden is. Die kunnen besluiten welke richting PINT op gaat.

Daarnaast heb ik een paar berichten daarvoor ook aangegeven:
Citaat van: JeroenCV op 29-04-2010  21:37 uAllemaal bedankt voor de nuttige tips die deze peiling heeft opgeleverd. Verschillende daarvan heb ik gebruikt in het  transitieplan voor PINT, dat net klaar is.

Dus in tegenstelling tot wat jij zegt:
Citaat van: RobinB op 08-05-2010  10:51 uDe tegenargumenten zijn vaak in kritische vorm, wat ook moet kunnen, en van de mensen die geen lid zijn.
Die gaan ook niet naar de ALV, dùs doet de kans er iets aan te doen zich helemaal niet voor? ???

doet de kans zich er wel voor. Ik luister naar wat er wordt gezegd in de bierwereld. Of het nou van consumenten, hobbybrouwers of commerciele brouwers, altijd zal ik er de bruikbare dingen uit proberen te halen.

RobinB

Citaat van: JeroenCV op 09-05-2010  13:26 uIk geef aan dat de ALV voor de leden is.

Klopt, ik ook! :)
De rest was alleen om aan te geven dat de redenering van niet Menno niet klopte.
Dat jij wel bruikbare argumenten/ideeën van het forum op pikt voor PINT is hartstikke mooi, maar staat los van de ALV.  

Hopmans

Citaat van: RobinB op 09-05-2010  16:18 uKlopt, ik ook! :)

Robin, jij hebt op één of andere manier een gave om een topic vol te bediscussiëren
met iemand terwijl de persoon in kwestie hetzelfde zegt als wat jij denkt.

Wordt je daar zelf niet een beetje moe van?


RobinB

:D
Ja soms wel.
Men leest mijn posts niet goed of ik ben niet duidelijk genoeg en anderen dan tegen wie ik het heb reageren daar weer op.
Dat geeft dan complexe situaties waarin je óf overal op kunt reageren, óf gewoon niet meer.

Dat laatste begin ik meer te doen ;)

JeroenCV

Kort verslag algemene ledenvergadering

Op 12 juni heeft de 31ste Algemene Ledenvergadering van PINT  plaats gevonden. Op de ALV heeft de vergadering ingestemd met de plannen, zoals het bestuur die heeft voorgesteld, om de vereniging veel meer de insteek van een bierconsumentenvereniging te geven. Voor een verdere uitleg van de plannen verwijs ik alvast naar het PINT nieuws van augustus.

Wat de rest van de ALV betreft, verwijs ik naar de website van PINT en naar het PINT nieuws.

Groet
Jeroen

Vergelijkbare Topics (7)

13826

Reacties: 38
Gelezen: 24692

2230

Reacties: 5
Gelezen: 6854

27349

Reacties: 12
Gelezen: 21007

5092

Reacties: 17
Gelezen: 7762

1521

Reacties: 0
Gelezen: 5464


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.