Hierbij het recept waarmee wij de 3e prijs hebben gewonnen op het OBBK 2009.
De bron van het recept is de Biertypengids van Derek Walsh
Recept voor 20 liter
Gebrouwen soort bier : Quadrupel
Brouwnummer : 011
Receptnummer : 011
Brouwdatum : 15-11-2008
Keuringsklasse : d (ABCDV)
Gebrouwen aantal liters : 20
Begin SG : 1072
Tussen SG : 1012
Eind SG : 1010
Botteldatum : 27-12-2008
Ingrediënten
--------------------------------------------------------------------
Moutsoorten / granen in grammen
1. Pilsmout (3 EBC) 3920
2. Caramout (120 EBC) 700
3. Chocolademout (800 EBC) 70
4. Munchnermout (15 EBC) 1750
5. Bruine vloeibare kandijsuiker 0.560 liter (20 min meekoken)
6. Iers mos 10 gram (20 min meekoken)
Hopsoorten in grammen + Alfazuurgehalte in %
1. Spalt Select 5,7%, 35 gram, IBE 25 (toegevoegd bij begin koken)
Gistsoort:
Wyeast 1214
Maischschame
----------------------------------------------
Rust 1 38 10
Rust 2 45 15
Rust 3 52 20
Rust 4 67 45
Rust 4 72 10
Rust 5 80 5
Overige:
-------------------------------------------------
20 liter maïschwater.
15 liter spoelwater
Kooktijd 1 uur 15 minuten