Foutje heb hop toegevoegd tijdens het maischen

Gestart door jadebree, 05-11-2008 08:29 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

MO

Ik heb de boeken erop nageslagen voor de oplosbaarheid van a-zuren en iso-a-zuren. De oplosbaarheid van Humulone (een a-zuur) is 200 mg/L (dus 200 ppm) in kokend wort bij pH 5 (brewing science and practice, p. 279). Dat is laag, maar niet onoplosbaar.

Oscar

Citaat van: MO op 05-11-2008  23:08 uDe oplosbaarheid van Humulone (een a-zuur) is 200 mg/L (dus 200 ppm) in kokend wort bij pH 5 (brewing science and practice, p. 279).

Opmerking: Humulone is "slechts" 10-45% va de totale alfazuren (afhankelijk van het hopras). Stond daar ook nog iets in over de andere bestanddelen?

Edgar

Alle theoretisering daargelaten, wil ik toch wel even kwijt dat ik het een erg originele vergissing vind. :brouwen:

Oscar

Klopt. Maischhoppen staat ooit nog eens op de planning bij mij...

jadebree

Mocht je advies willen kan je daar bij mij voor terecht, heb er ervaring mee ha ha.
Bedankt in ieder geval allemaal voor het advies.
joerie

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.