Hoe belucht je?

Gestart door Jacques, 11-03-2004 22:45 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Beluchting is belangrijk voor de groei van de gist. Hoe belucht jij?

Ik belucht niet.
Ik laat het gekoelde wort 1 keer in het gistingsvat kletteren.
Ik laat het gekoelde wort 2 keer of meer in het gistingsvat kletteren.
Ik roer heftig in het wort.
Ik gebruik een aquariumpompje om het wort te beluchten.
Ik belucht alleen de giststarter met een aquariumpompje en niet het wort.
Ik belucht zowel de giststarter als het wort met een aquariumpompje.
Anders.

Huub Krekels

Ik belucht zowel de giststarter als het wort met een RVS beluchtings "steentje" en een aquariumpompje. De duur van het beluchten wordt door mij bepaald door de hoeveelheid schuim die bij het beluchten ontstaat. Dit is nogal per Wort/giststarter anders. Als het wort flink schuimt dan belucht ik met intervallen. Dit geldt ook voor de giststarter. Mijn ervaring is, dat door het beluchten de gist vaker doorgist en ik op den duur een lager SG krijg.  :gistsmile:

Gr.  :degroeten:

Huub.

Hopmans

Ik blijf bij mijn standpunt.

Ik doe het met een garde, en het bier smaakt lekker.
OK, zuurstof binnen 1 uur op.
Gist in de stress.  :(
Maar dat geeft juist het delicate aroma.  8)
Gist mag best wel een beetje vechten  ;)

En als men toch gaat beluchten : Via desinfecterende vloeistof.

 :degroeten:

Huub Krekels

Bij ons op het gilde doet iemand de giststarter beluchten met een elektrische (batterij) schuimopklopper voor cappucino.



 Dit trilt nogal flink. In feite is dat hetzelfde systeem dat Hoppy gebruikt. (opkloppen dus.) Hij zweert daarbij.

:gistsmile:

Gr.

Huub.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.