Dit is een mooie thread.
Zodra mijn spullen weer uitgepakt zijn, na grote verbouwing en geboorte zoon (al wil ik nog wel een bier brouwen voor zijn grote dag maar het is wel iets kort dag) doe ik mee.
Ik vraag me alleen af hoe overzichtelijk het is in de huidige vorm.
Er zijn nogal wat bieren en welicht ontstaan er zelfs verschilende metingen.
Zou een apart forumonderdeel onder "hobbybrouwen" niet iets handiger zijn?
En dan per bier een thread. Dan kun je bv ook meteen zien of wijziging van ingredienten oa iets uitmaakt en of er in de loop der tijd dingen veranderen. (Ik denk dan bv aan de wijziging van de Rochefort door andere mout)
Bovendien kan er uit de meting met een hydrometer en refractometer andere resultaten bereikt worden of zou er iets mis kunnen zijn met de ijking. Waardoor verschillende metingen per bier (en dus in een thread) erg handig kunnen zijn. Dan wordt dit forum gelijk een soort ijkinstument, als iemand er altijd dezelfde waarde "naast" zit weet hij gelijk hoe de aflezing bij te stellen.
Zit iemand er onregelmatig naast,maar wel altijd een andere waarde geeft ligt het wellicht weer aan de meetmethodes.
Maar goed 1 meting geeft natuurlijk een aardig beeld, en het zal erg meoilijk worden om als ik en Westvleteren opentrek daar een grote hoeveelheid (en dat is zelfs 80ml al:)) wegte moeten doen.
Trouwens nu ik toch over Westvleteren beging denk ik gelijk aan ouderdom. Ik houd van oude bieren en bewaar er wat. Misschien leuk om te zien of ouderdom invloed heeft, dus een idee om aan te geven wat de botteldatum en bij niet beschikbaar zijn daarvan de tht datum is.

Wim