Het waterslot van de Grappist7 doet het aanmerkelijk rustiger dus hij kan gelagerd worden. Meteen daarna dient de Rochefort8 op de gist komen.
Ik ga straks dus brouwen, wil ongeveer 17.00u beginnen dus tot dan kunnen jullie nog op/aanmerkingen maken.
Het volgende recept ga ik gebruiken:
Recipe Specifics
----------------
Batch Size (L): 15.00 Wort Size (L): 15.00
Total Grain (kg): 4.90
Anticipated OG: 1.080 Plato: 19.26
Anticipated EBC: 55.0
Anticipated IBU: 28.0
Brewhouse Efficiency: 75 %
Wort Boil Time: 75 Minutes
Color Formula Used: Morey
Hop IBU Formula Used: Rager
Grain/Extract/Sugar
% Amount Name Origin Potential EBC
-----------------------------------------------------------------------------
73.4 3.60 kg. Pilsener 3 - Dingemans 1.037 3
9.1 0.44 kg. Caramunich I - Weyermann 1.034 120
0.6 0.03 kg. Black De-Bittered 1400 - Ding 1.030 1882
3.7 0.18 kg. Special B (Cara 400) - Dingem 1.032 537
3.7 0.18 kg. Flaked Corn (Maize) 1.040 1
9.5 0.47 kg. Bruine kandijsuiker 1.047 12
Hops
Amount Name Form Alpha IBU Boil Time
-----------------------------------------------------------------
17.00 g. Styrian Goldings bl Whole 3.50 11.0 75 min.
17.00 g. Styrian Goldings pers Whole 3.50 11.0 75 min.
15.00 g. Hallertau Hersbrucker bl Whole 2.00 2.7 30 min.
15.00 g. Hallertau Hersbrucker pers Whole 2.50 3.3 30 min.

Wim