Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Brouwproces / Re: Neipa begin SG 1048 ipv 1074
« Laatste bericht door Michiel8012 Gepost op Vandaag om 11:16 »
Ooh in dat geval lijkt me dat het prima kan!
2
Brouwproces / Re: Neipa begin SG 1048 ipv 1074
« Laatste bericht door wdelau Gepost op Vandaag om 11:11 »
Rond 2 weken in 1 gistvat, daarna bottelen. Maar denk dat het bier na 10 al uitgerust is.
3
Brouwproces / Re: Neipa begin SG 1048 ipv 1074
« Laatste bericht door Michiel8012 Gepost op Vandaag om 10:59 »
Naar wat ik op dit forum heb gelezen kan het de smaak van je bier negatief beÔnvloeden als je het lang op een grote hoeveelheid gist laat staan. Ik weet niet hoe lang je van plan was om het bier in het vat te houden maar misschien toch overwegen om het bier over te hevelen. Oxidatie krijg je (als ik het goed heb) ook in beperkte mate wanneer je het lang in een plastic vat laat zitten (deze is nooit helemaal luchtdicht) een mandfles is dan misschien een betere optie.

Groet,
Michiel
4
Brouwproces / Re: Neipa begin SG 1048 ipv 1074
« Laatste bericht door wdelau Gepost op Vandaag om 10:44 »
en wat heeft dat als gevolg dat ik een groot hoeveelheid gistdepot overhoud? de planning was om niet over te hevelen in ander gistvat voor lageren, maar gewoon in 1 gistvat, om zo infecties en oxidatie te beperken.
5
Discussie over recepten / Re: Recept Saison
« Laatste bericht door Michiel8012 Gepost op Vandaag om 10:41 »
Ja dat is geen slecht idee! Ik heb de be-134 gebruikt en die gist, als ik het forum zo bekijk, aardig door. Overmorgen weer even meten, ben benieuwd of die onder de 1000 is gedoken! Dat zou dan voor mij een primeurtje zijn.

Groet,
Michiel
6
Brouwproces / Re: Neipa begin SG 1048 ipv 1074
« Laatste bericht door Michiel8012 Gepost op Vandaag om 10:39 »
Nou je gist heeft minder suikers om op te eten maar je hebt, neem ik aan, dezelfde hoeveelheid gist geŽnt als dat je had gedaan bij een hoger sg. Je gist zou dus sneller klaar kunnen zijn (verbeter me vooral als ik het fout heb). Waar je rekening mee moet houden is dat je een relatief groot gistdepot kan overhouden.
7
Brouwproces / Re: Neipa begin SG 1048 ipv 1074
« Laatste bericht door wdelau Gepost op Vandaag om 10:34 »
Begin SG gemeten 20 graden na koelen met spiraal koeler.
Is het bier door lage SG nu ook sneller vergist? Gezien de SG nu al op 1022.
8
Brouwproces / Re: Neipa begin SG 1048 ipv 1074
« Laatste bericht door wdelau Gepost op Vandaag om 10:28 »


Heb gemeten met hydrometer.
Naar mijn mening niet te grof/fijn geschrikt. Kaf was gebroken en veel wittebrokken, maar geen poeder.
9
Brouwproces / Re: Neipa begin SG 1048 ipv 1074
« Laatste bericht door Niels B. Gepost op Vandaag om 10:14 »
Hoe heb je je begin SG gemeten?
10
Brouwproces / Re: Mangrove Jacks M29 (French Saison)
« Laatste bericht door VanDenBerge Gepost op Vandaag om 10:13 »
Ik heb deze ook gebruikt voor mijn Saison. Ik herken de eigenschappen hierboven ook. Doordat ik me niet zo goed had ingelezen en mijn brouwzaalrendement hoger was dan bij mijn eerste brouwsel heb ik nu een zeer sterke saison van zo'n 10,0% :) Ik eindigde uiteindelijk op een SG van 0,998.

Ik ben begonnen op een temperatuur van 26 graden en heb vervolgens elke dag er een graad bij gedaan tot 30 graden. Op deze temperatuur is ie vervolgens uitvergist in zo'n 10 dagen.
Daarna een paar dagen coldcrash op 2 graden om het bier wat helderder te krijgen. Voor de vergisting op de fles heb ik hem op 27 graden gezet. Het bier stroomt niet uit de fles en het schuim is goed.

Pagina's: [1] 2 3 ... 10