Forum Hobbybrouwen.nl

Recepten => Bewezen recepten => Topic gestart door: Oxhead op 08-10-2005 20:19 u

Titel: OBBK 05 B1 - Irish dry stout - Marco Geilings
Bericht door: Oxhead op 08-10-2005 20:19 u
Brouwer : Marco Geilings
Gekeurd : 24 september 2005 Bergen op Zoom  Open Bergse bierbrouwkampioenschap
Gebrouwen : 5 februari 2005
type : Irish dry stout
resultaat : 1e klasse B  82 punten

Begin sg : 1042
Eind sg :   1012
geschatte kleur : 105 ebc
geschatte bitterheid : 35 ibu

Voor 20 liter bier

2.5 kilo pilsmout 3 ebc
1 kilo gerstvlokken
750 gram geroosterde gerst 1000 ebc

20 liter maishwater-12 liter spoelwater

Maishschema : 10 min - 55 gr
                       60 min - 60 gr
                       20 min - 70 gr

Hop : Challenger 46 gram 6,6 % alfazuur 90 minuten meegekookt , toegevoegd voor het kookpunt (fwh)
Kooktijd:  90 minuten
Gist : Safale S04 droog toegevoegd , vergist op 18 graden (omgevingstemperatuur)