Forum Hobbybrouwen.nl

Algemeen => Algemeen => Topic gestart door: Johannes op 24-12-2004 13:37 u

Titel: Goede bierwinkels!
Bericht door: Johannes op 24-12-2004 13:37 u
Update 19 FEB 2008: lijst met beste bierwinkels in Nederland

Burg Bieren Ermelo link (http://www.burgbieren.nl/)

Slijterij van Erp Groningen link (http://www.vanerpwijn.nl/bier.php)

Van Pernis Arnhem (geen website Prinsessestraat 34, Arnhem)

Mitra van Bergen, Einhoven link (http://www.slijterijmvanbergen.nl/)

Zeewijck IJmuiden link (http://www.slijterijwijnhuiszeewijck.nl/)

Bert's Bierhuis in Utrecht link (http://www.bertsbierhuis.nl)

De man van drank Rotterdam link (http://www.bierenco.nl/nl/mvd.htm)

Wijn -en bierboetiek (geen website: Leyweg 803 Den Haag)

De Biergrens (geen website, Molenstraat 26, Baarle-Nassau)

Het Bierparadijs is in Meer vlak over de grens bij Breda. link (http://www.bier-paradijs.com/)

Bierkoning Amsterdam  link (http://www.debierkoning.nl/)

Cracked Kettle Amsterdam link (http://crackedkettle.nl/store/)Brouwers en drinkers,

Naar aanleiding van Martin´s opmerking in de thread over Jubeljopen ben ik benieuwd wat je vindt van de verkrijgbaarheid van speciale bieren bij jou in de omgeving. Hoeveel bieren heeft de slijter, wat voor bieren zijn het? Zijn het verse bieren? Kun je bestellen?

Graag jullie ervaringen!

In Groningen hebben we Slijterij van Erp, deze slijter heeft een uitgebreid aanbod van speciaalbier. Over het algemeen een aantal voor mij redelijk onbekende Engelse bieren, deze zijn dan ook vaak flink aan de prijs 3 euro per (halve liter) fles is geen uitzondering.
Uiteraard zijn de trappisten goed vertegenwoordigd (ook Rochefort 6)m.u.v. Westvleteren die heel soms voor 4 euro per fles wordt verkocht.
Ook van kleine Nederlandse brouwers zijn er bieren te koop, Klein duimpje, ´t IJ, Maasland, Jopen zijn enkele namen. Groot nadeel is toch dat de omloopsnelheid van sommige bieren te wensen over laat. In sommige gevallen is dat voor de slijter reden om nog een euro extra voor het desbetreffende bier te vragen.

Oordeel, aanbod: goed (schatting 200 bieren?) versheid, valt zo nu en dan tegen; prijs: vaak niet kinderachtig maar is het teveel?

:degroeten:

Johannes
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Hopmans op 24-12-2004 13:55 u
Hoi Johannes,

Bij ons (gemeente Velsen) is alles redelijk goed verkrijgbaar.
Zoals bijvoorbeeld het Texels bier, en Grunn.
Jopen uiteraard ook. Immers dit heeft zijn roots in Haarlem.
Us Heit uit friesland is ook te krijgen.
Bier van de Maasland brouwerij niet.
Rodenbach is bijna niet meer te krijgen.
Wel geteld 1 zaakje in Santpoort (Ben denk de enige die het besteld aldaar  :laugh:  )

Groetjes,

Hoppie
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: MO op 24-12-2004 14:02 u
In Oss zit slijterij Het Wijnhuis. Deze heeft schat ik zo'n vijftig bieren. De lokale bieren (Speciaalbierbrouwerij Oijen en Maasland brouwerij) zijn er altijd verkrijgbaar. Ze hadden dit jaar zes bockbieren, bv LaTrappe niet.  Gulpener en Christoffel hebben ze vaak wel. Ik mag ze wel, want ik mag altijd lege Christoffel beugels van ze meenemen. Kortom: niet ruim gesorteerd, wel goed geprijsd.

Verder zijn er twee Mitra's. Ook daar is het assortiment zeker niet ruim, wel vers en niet zo scherp geprijsd.

Ik was laatst in Nijmegen bij de slijter vlak bij het Kronenburger park. Deze heeft wel een zeer ruim assortiment met veel echt speciale bieren. Hij is wel wat duurder maar niet heel duur. Ik zag een paar biertjes over datum staan, niet zo netjes dus. Ik schrok me rot van de bieren van De Hemel: 4,50 euro voor een halve liter en ik meen 7 of 8 euro voor 0.7 L. Ik ben heel benieuwd naar de lokale bieren maar nooit voor deze prijs! Ik sprak de eigenaar erop aan, en hij zegt dat het beleid is van de brouwer. Op kleine schaal brouwen kost meer geld, volgens hem. Daar was ik het maar ten dele over eens.

De biergordel begint wat mij betreft pas echt in Belgie of in Duitsland. Daar zijn wel wat meer winkels met honderden bieren, vers en scherp geprijsd. Hier in het noorden van Brabant is het niet heel best.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Jacques op 24-12-2004 14:52 u
Je hoort mij niet mopperen!

Vanuit Loon op Zand rij ik zo nu en dan richting Poppel/Turnhout/Baarle-Nassau. Deze ochtend heb ik nog een ritje gemaakt om heerlijke Belgische bieren in huis te hebben voor de feestdagen. Een grote keus en de bieren zijn vers en scherp geprijsd.

Via een Mitra slijter in Kaatsheuvel kan ik veel Nederlandse en Belgische bieren kopen. In het verleden had de Mitra sluiter in Loon op Zand ook een grotere keuze, maar nu is dat veel beperkter (wel veel verschillende bokbieren).

Ok, het niet bij mij om de hoek maar als in de buurt van Amsterdam of Ermelo ben ben ik ook in staat Engelse en Amerikaanse bieren te kopen. Niet goedkoop maar wel noodzakelijk als je bierkeurmeester wilt blijven.

Verder koop ik altijd speciaalbieren als ik ergens op vakantie ben. De keuze aan bier is bijvoorbeeld heel verrassend in de grote Franse supermarkten. Kortom als je goed rondkijkt is er veel te genieten.

 :degroeten: Jacques
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Gio op 24-12-2004 18:30 u
In Den Bosch is het triest gesteld met de soortendiversiteit in slijterijen.

De meeste slijterijen hebben wel enkele soorten staan, maar dit is vaak niet meer dan wat de gemiddelde supermarkt tegenwoordig ook verkoopt. Nl. het gangbare aanbod van bekende pilseners, Westmalle, Leffe, Palm etc..
Geen echt bijzondere soorten zoals ales of minder bekende Belgen.

Gelukkig zijn er wel enkele kroegen in DB die een breed assortiment aanbieden. Waar ik zelf graag kom is bij Terminus, vlak bij centraal station. Veel soorten in de kelder en meestal een stuk of 10 op de tap (ook huisbier).

Soms waag ik een ritje naar Belgische grens of als ik er toevallig in de buurt ben voor mijn werk ;)
Daar ga ik naar de bierschuur, 100 mtr over de grens. Die heeft lekker veel aanbod voor een redelijke prijs.
Met een brede grijns en volle kofferbak dan weer terug..

Gio
 
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Jeroen - Soest op 25-12-2004 14:16 u
In Soest is het tegenwoordig ook niet best gesteld met de verkrijgbaarheid van speciale bieren :'(. Kerstbier b.v. was nauwelijks te krijgen, afgezien van de Dobbelpalm.

Gelukkig is er tegenwoordig in Amersfoort een leuk zaakje, Jauk's Bierlokaal. Leuk assortiment, versheid is goed en goed bereikbaar. Donderdag een flinke hoeveelheid kerstbieren ingeslagen, ga er zo even een paar proeven ;D.

Gr.
Jeroen
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Adrie op 27-12-2004 14:45 u
Er zijn bij mij in Arnhem in de buurt twee slijterijen waar men wel wat speciaalbier heeft. Helaas zijn deze meestal vrij oud, zodat de bieren niet echt geweldig meer smaken. Ook het opkweken van gist gaat veel te vaak mis. Zelf bier brouwen is daarom niet alleen leuk, maar ook een noodzaak.

Groeten,

A3
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Caspar op 19-05-2007 20:05 u
Vandaag was ik weer eens afgereisd naar Utrecht om een bezoekje te brengen aan Bert's Bierhuis. Omdat goede bierwinkels schaars zijn in Nederland, wil ik er eens een draad aan wijden. Laten we de favoriete winkels eens verder opsommen ;D.

Burg Bieren in Ermelo:

Mooi groot assortiment met hoofdzakelijk Belgische en Nederlandse bieren. Het personeel is super aardig en neemt graag bestellingen met (voor hun) nieuwe bieren op. Ik drink graag Engelse bieren en deze zijn minder goed verkrijgbaar dan de Belgische jongens helaas. Soms heb je geluk en dan is de hele range Young's en Fuller's bieren verkrijgbaar :duimop:.

Bert's Bierhuis in Utrecht.

Aan het eind van de Oude Gracht vind je een klein bier paradijsje. Echt een heel goed assortiment, ook voor de Engelse freak. Vandaag kocht ik er o.a:

Fuller's Golden Pride
Young's Special London Ale
Thomas Hardey
Traquar House
st Peters Ale
Harvey's Imperial Extrra Double Stout en S.N.A.P. Maelstorm (NL) :lekkerbier:

Maar dit is maar een greep van het Britse assortiment (ze hebben ook Hopback en zo).

Ook hadden ze nog behoorlijk wat flessen Dupont Avec les bons Voeux, ook deze ga ik weer eens uitgebreid proeven :proost2:. Tsja, voor de freak is er ook Wesvleteren Blond, maar 6 euro voor een lichte Westmalle Tripel vind ik wel iets te gek :o.

Wat hebben we nog meer?

Groet Caspar

Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Oscar op 19-05-2007 20:19 u
In Enschede hebben we Slijterij Berendsen. Hier koop ik meestal mijn speciaal bieren. Deze is qua bieren redelijk goed gesorteerd. Ik schat zo'n 30 - 40 verschillende special bieren en zo af en toe komt er een nieuw bier bij. Ook leuk : de over de datum bieren gaan in een winkelwagentje en worden voor €0,50 verkocht. Laatst lag dit karretje vol met Cuvee des Trolls  :lekkerbier: :lekkerbier: Daar heb ik dus ff van geprofiteerd.

Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: oranjeboombiertje op 19-05-2007 20:23 u
Zoals waarschijnlijk bekend haal ik mijn bieren in Rotterdam bij de man van de drank. Hier hebben ze een erg ruim assortiment. Enkele tientallen Engelse bieren, veel Belgen, een aardig assortiment Duitse bieren en nog wat biertjes uit verschillende landen. Ook hebben ze er Anchor bieren die bij sommigen erg populair zijn. De prijzen zijn niet heel laag maar ik vind het redelijk. Gelukkig is het meeste wel vers, sommige bieren zijn al wel wat ouder maar waarschijnlijk nog steeds jonger dan speciaalbiertjes bij een gemiddelde slijterij.

 :degroeten:
Wesley
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Caspar op 19-05-2007 20:24 u
Bij Burg hebben ze ook een goed systeem. Bieren < 1 maand voor "over datum" 50% korting en Bieren over datum 75% koring. Omdat ik oudere bieren niet zo lekker vind, vind ik het netjes dat ze dit doen. Mensen die er minder problemen mee hebben kunnen mooi koopjes jagen :duimop:.

Wesley, de Man van de Drank is van Bier & Co... hier vind je de nieuwste import biertjes. You lucky Basterd ;D.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Johannes op 19-05-2007 20:32 u
Bij van Erp in Groningen hebben ze een soortgelijk systeem, maar dan andersom. Bier een jaar ouder? Euro erbij!
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Caspar op 19-05-2007 20:36 u
Tsja, er zijn nog steeds mannen die het heerlijk vinden om oude, bedorven, geoxideerde, hoploze, bieren te drinken. Ik ken er vele... sterker nog, ik ben bijna een uitzondering ???.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Jacques op 20-05-2007 00:41 u
Burg Bieren is voor mij toch wel de beste bierwinkel van Nederland. Goed, ze zijn niet goedkoop maar ze hebben wel heel veel. De hoeveelheid Nederlandse bieren is ongekend en bijna alles is vers. Daarnaast een mooi assortiment Engelse en Amerikaanse bieren naast een aantal Duitse bieren. En natuurlijk ontbreken de talrijke Belgische traktaties niet.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Oscar op 20-05-2007 00:44 u
Bij Burg Bieren kom ik nooit weg zonder 1 - 1,5 krat met lekkere biertjes.  Echter moet je de Bierkoning in A'dam ook niet wegcijferen, want die is ook goed gesorteerd, echter wel wat prijziger.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: wiwi op 20-05-2007 06:57 u
Voor de geuzeliefhebbers die toevallig in de Kempen komen is drankenhandel “Geenen” in Balen bij de betere adressen uit de buurt. Vorige week nog Boon gekocht van brouwjaren 2001-2002, 2002-2003 en 2003-2003, enkele flessen Cantillon, Goudenband,…
Gisteren nog een bakje Cuvee Rene meegebracht.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Maurits op 20-05-2007 10:25 u
In Arnhem zit slijterij van Pernis. Deze slijter heeft ongeveer 300 verschillende bieren. Het leuke is dat hij zijn assortiment vaak veranderd. Ook koopt hij wel eens kleine hoeveelheden van een onbekend/ zeldzaam bier in. Zo kon je er een paar maanden geleden veel verschillende winterbieren kopen die hij ergens bij een winterbierfestival gekocht heeft.   
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Gerb op 20-05-2007 10:29 u
Ik ga altijd naar de wijn -en bierboetiek in Den Haag, ook een geweldige zaak. Propvol met van alles, natuurlijk Belgisch, Nederlands, veel Duits en Engels bier. Als je om een bier vraagt kan het besteld worden. Laatst hadden ze Westvleteren, 8,75 voor de 8 en 9,95 voor de 12, ja wat doe je dan?
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Herman op 20-05-2007 13:25 u
Laatst hadden ze Westvleteren, 8,75 voor de 8 en 9,95 voor de 12, ja wat doe je dan?

Zelf rijden! Vanuit Den Haag heb je dan bij 3 flesjes je benzine er al wel weer uit! Ranzige prijzen, dan zijn ze hier in Grunn'n nog lekker goedkoop met Westvleteren. Zelfs in de kroeg kosten ze stukken minder (http://www.pintelier.nl).
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: oranjeboombiertje op 20-05-2007 13:39 u
Ik heb nog nooit Westvleteren ergens gezien in een winkel. Vreemd dat ze het dan bij jullie wel overal hebben :-\

 :degroeten:
Wesley
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Oscar op 20-05-2007 15:04 u
Zelfs in de kroeg kosten ze stukken minder

Hier in de kroeg hebben ze sinds kort ook de Westvleteren. Durven ze > € 10 voor te vragen. Zo bijzonder is dat bier nu ook weer niet.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: JeroenCV op 21-05-2007 08:03 u
Ik heb nog nooit Westvleteren ergens gezien in een winkel. Vreemd dat ze het dan bij jullie wel overal hebben :-\

Ik was zaterdag bij Burg Bieren, tjee wat is dat groot zeg.
Ze hebben daar West-Vleteren, 7.50 per flesje. Tja best duur, toch maar wel gedaan.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Caspar op 21-05-2007 09:17 u
Jongens,

Laat de Harvey's Imperial Extra Double Stout maar in de schappen staan. Ik had een exemplaar uit 2003, toen ik de kurk eraf haalde kwam me een bedorven rode wijn achtige lucht me tegemoet. Recentelijk hadden mijn ouders een bedorven kerstpakket wijn ergens teruggevonden in de schuur, deze rook exact hetzelfde (schimmelachtig).

Het bier was ook zo plat als wijn, totaal geen schuim :duimonder:. Ik heb een slokje genomen en daarna het flesje door de plee gespoeld. Smaak: zoutig, oxidatie, kurksmaak, niet bitter... wat een ranzig bier zeg :ziek:.

Groet Caspar
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Gerb op 21-05-2007 10:53 u
Bedoel je misschien Le Coq Imperial Extra Double Stout van Harvey's? Die heb ik ook een tijd geleden op en was precies zoals jij zie. Het flesje is afgesloten met een soort wijnkurk, dus het is niet gek dat er geen prik opzit. Goor bocht is het!
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Caspar op 21-05-2007 11:07 u
Klopt, dat is hem!
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Jacques op 21-05-2007 12:03 u
Waar is dit spul te koop want deze draad gaat over bierwinkels en niet over afzonderlijke bieren.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Caspar op 21-05-2007 13:14 u
Juist, niet te veel afwijken sorry...

Het is te koop bij Berts Bierhuis.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Bieker op 21-05-2007 13:25 u
Afgelopen woensdag naar het Bierparadijs en de Biergrens geweest. We hadden gelukkig een ruime auto ter beschikking. Wat een assortiment! Daarboven nog eens een vriendelijke bediening.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Jacques op 21-05-2007 17:09 u
Hoi Bieker,

Kun je uitleggen waar je deze winkels kunt vinden en wat voor soorten bier je er kunt kopen?
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Bieker op 21-05-2007 19:24 u
De Biergrens is in Baarle-Nassau (of voor onze Belgische vrienden Baarle-Hertog). Het Bierparadijs is in Meer vlak over de grens bij Breda. De laatste heeft een site:
http://www.bier-paradijs.com/
Beide hebben een zeer uitgebreid assortiment Belgische bieren. Ze zeggen over de 600 maar daar zullen ook wel de bieren uit andere landen bijgeteld zijn. Ik ben er Belgische bieren tegengekomen die ik alleen ken uit de boeken. De prijzen liggen beduidend lager dan bij mijn slijter in Gouda. Waar je hier 1,30 euro voor betaalt heb je daar vaak voor onder de euro.
Ik dacht er ook Westvleteren tegen te komen maar dat was niet het geval. Dus toch maar een keer richting het klooster.
   
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Hans (Lagos) op 21-05-2007 21:45 u
Wat een naar onderwerp, weten jullie wel hoe ver al deze winkels bij mij uit de buurt liggen?  :bokser:
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Ronnie op 21-05-2007 23:26 u
Dag, NL'ers

Als jullie eens in Gent zijn, ga eens naar http://www.dehopduvel.be/index.html.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Jacques op 21-05-2007 23:38 u
Als je in de buurt bent van Roeselaere dan ken ik ook een goed adres:
Streekbieren Yves, O.-L.-Vroouwmarkt 1, 8800 Roeselare. Aantal bieren: 700 - Openingsuren: maandag t/m zaterdag 9.30-18.30, tijdens lunch gesloten. Telefoon: 051/22.21.88 of 0032.51.22.21.88 (vanuit Nederland).

Tijdens mijn laatste bezoek viel mij de mooie collectie geuzes op naast de vele andere Belgische specialiteiten.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: JeroenCV op 22-05-2007 07:43 u
Wat een naar onderwerp, weten jullie wel hoe ver al deze winkels bij mij uit de buurt liggen?  :bokser:

Hahaha Toen ik in Barcelona woonde was het inderdaad vrijwel onmogelijk een goede bierwinkel te vinden. In Hospitallet De Llobregat, in een zijstraat van de Ramblas just Olliveras, zit een café die ook Engelse bieren verkoopt.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Hans (Lagos) op 22-05-2007 11:25 u
Tja, Barcelona dat is voor mij toch nog 1000 km fietsen maar daar kom ik graag en veel (niet op de fiets dus).

Bij een bezoek in Barcelona is het de moeite waard om eens langs te gaan bij Flabiol (http://www.cerveceriaelflabiol.com/) op de Rambla del Brasil 55, deze aardige Spanjool importeert zelf zijn Belgische bieren en kaas, hij heeft zelfs La Chouffe van de tap.

Ik zie net op zijn site dat men bij hem 18 eventueel verschillende Belgische bieren uit zijn voorraad kan bestellen die hij dan voor € 35 inclusief transportkosten door heel Spanje heen verstuurt. Hmm .. toch maar even zijn voorraad lijst opvragen.

Lees foutje, €35 voor het transport en €3 per fles, ik wacht wel tot mijn eigen tripels klaar zijn


Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: jan G op 22-05-2007 17:06 u
Ik woon in Ermelo achter Burg Bieren en dat vind ik zeker een fijne winkel met ruime keuze uit diverse bieren uit verschillende landen.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Oscar op 22-05-2007 18:02 u
Ik woon in Ermelo achter Burg Bieren

Zo wil ik ook wel een aanleunwoning  :D :D :proost2:
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: thibolleke op 22-05-2007 18:21 u
Bij een bezoek in Barcelona is het de moeite waard om eens langs te gaan bij Flabiol (http://www.cerveceriaelflabiol.com/) op de Rambla del Brasil 55, deze aardige Spanjool importeert zelf zijn Belgische bieren en kaas, hij heeft zelfs La Chouffe van de tap.

Wow, dank je voor de tip. De eerste week van dit jaar verbleef ik in Barcelona. Het bier beviel mij er echt niet.
Nu ga ik in julie terug, dus is het leuk nu een adresje te weten waar je wat 'speciaals' kunt drinken.

 :degroeten:
Thibolleke
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Jasperboe op 25-05-2007 19:09 u
In Enschede hebben we Slijterij Berendsen. Hier koop ik meestal mijn speciaal bieren. Deze is qua bieren redelijk goed gesorteerd. Ik schat zo'n 30 - 40 verschillende special bieren en zo af en toe komt er een nieuw bier bij. Ook leuk : de over de datum bieren gaan in een winkelwagentje en worden voor €0,50 verkocht. Laatst lag dit karretje vol met Cuvee des Trolls  :lekkerbier: :lekkerbier: Daar heb ik dus even  van geprofiteerd.

Oeh, dat wist ik niet, van dat karretje. Dan word ik wel benieuwd naar die houdbaarheidsdatum van die flesjes. Is dat uiterste verkoopdatum, want bij bieren met hergisting op fles kan ik me niet voorstellen dat die snel vies worden?
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Herman op 25-05-2007 23:40 u
Is dat uiterste verkoopdatum, want bij bieren met hergisting op fles kan ik me niet voorstellen dat die snel vies worden?
:D :D of  :'( :'(. Helaas zijn veel bieren met gist al overleden voor hun uiterste houdbaarheidsdatum....
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Bieker op 05-06-2007 11:26 u
Even een aanvulling op een eerdere posting. Van de bieren die ik in de Biergrens (Baarle-Nassau) heb gekocht waren er (blijkt nu) drie behoorlijk over de houdbaarheidsdatum. Niet meer te drinken! Dat is natuurlijk geen erg beste reclame. In het vervolg zal ik op de datum letten als ik daar weer bier koop.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Hopmans op 05-06-2007 16:21 u

Citaat
In het vervolg zal ik op de datum letten als ik daar weer bier koop.

Dat moet jij niet doen, dat moet de winkelier doen.
Hij koopt een zending, en de houdbaarheidsdatum gaat in de computer, en er komt een
waarschuwing als deze zending richting houdbaarheidsdatum gaat.
Korting behoort dan tot de mogelijkheden.

http://www.slijterijwijnhuiszeewijck.nl/ (http://www.slijterijwijnhuiszeewijck.nl/)

 :degroeten:
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Bieker op 05-06-2007 16:31 u
Hoppie: je hebt groot gelijk maar als de winkelier het niet doet doe ik het zelf wel. Een flesje door de gootsteen spoelen vind ik zonde. Niet alleen van het geld maar ook van het bier. Koop je een leuk biertje dat je nog nooit geproefd hebt kun je het weg gooien. We zullen maar zeggen dat het een incident was bij de Biergrens.
 
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: halikidee op 07-06-2007 11:42 u
Ikzelf woon in Tilburg en ga meestal voor speciale biertjes naar Belgie toe.
Ook ga ik regelmatig naar de Mitra in het Paletplein toe, deze heeft ook een redelijk assortiment aan aparte biertjes.
Zo koopt zij bv van alle bezoekende brouwerijen van het Tilburgs Bierfestival van iedere geschonken bier 1 krat.
En ze heeft ook regelmatig een paar Engelse bieren in het assortiment.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: den_organolept op 30-06-2007 17:48 u
Oh boy Oh boy Oh boy Oh boy Oh boy Oh boy Oh boy Oh boy Oh boy Oh boy !!!!
 samenvol :engel: samenvol :engel: samenvol :engel: samenvol

Zojuist een voor mij nieuwe bierwinkel in Arnhem ontdekt, er is een hoek ingericht voor (echte) lambiek.
Oogverblindend! Hanssens, Boon, Cantillon, 3 fonteinen en ga maar door. Ik raakte een beetje geëmotioneerd  :huilen: van vreugde. Dus lambiekliefhebbers in de regio Arnhem, vindt uw zuur genot in het Spijkerkwartier!

Sorry, dit raakt off topic
snif


Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Johannes op 30-06-2007 17:54 u
Sorry, dit raakt off topic

Nu niet meer, ik heb je bericht even verplaatst. Dit is de winkel nabij de Johan de Wittlaan toch? (ik weet niet waar het spijkerkwartier is).
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: den_organolept op 30-06-2007 18:18 u
Ik heb het even opgezocht

Slijterij / Bierwinkel Van Pernis
Prinsessestraat 34
6828 JV ARNHEM
026 4421918 
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Adrie op 30-06-2007 23:04 u
Hé, daar ben ik vandaag ook voor het eerst geweest! Even een paar Amerikaanse bieren meegenomen. Inderdaad een enorm assortiment.  :elifant:
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: den_organolept op 01-07-2007 13:10 u
Geweldig dat er toch steeds weer enkele liefhebbers opduiken die het initiatief nemen om zich te specialiseren in bier zodat wij toegang hebben tot een groot sortiment. (mits je je adresjes weet)

Het is voor de ondernemers duidelijk geen vetpot, ik heb in Nijmegen al 2 van zulke winkels zien komen... en gaan.
Het moet wel door ware liefde voor het bier gedreven zijn.

 :hoera: Hulde aan deze initiatiefnemers  :hoera:Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Menno op 14-07-2007 19:20 u
Vandaag weer even bij Burg geweest, kon mij inhouden. Toch nog een paar lekkere bieren gehaald. De Tripel Karmeliet en de St. Bernardus Abt 12 (http://www.sintbernardus.be/nl/bieren.html#abt12) zijn gelukkig niet onbekend. Verder een Sierra Nevada Pale Ale (http://www.sierranevada.com/beers/paleale.html) (eerder gelezen op het forum) en twee maal een 50cl. Smokey George (http://www.rittmayer.de/rittmayer-smokey-george.htm). Deze laatste zijn mij nog niet bekend. Wie overigens wel? ::)

Ben erg benieuwd! :proost:

@Jacques: Sierra Nevada en Bernardus worden (nog) niet herkend. ;)
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Oscar op 14-07-2007 19:36 u
Hee menno, die smokey George staat nu ook in mijn kelder. Dit zal een rauchbier achtig soort zijn bereid met whiskey mout. Ik zal 'm binnenkort eens proeven. Ik ben hier erg benieuwd naar.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Menno op 14-07-2007 19:40 u
Ik ook! Uit voorzorg daarom twee flesjes meegenomen... ;D
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Menno op 14-07-2007 19:45 u
Overigens wordt de Sierra Nevada Pale Ale door Beeradvocate (http://beeradvocate.com/beer/profile/140/276/) en door Ratebeer (http://www.ratebeer.com/Ratings/Beer/Beer-Ratings.asp?BeerID=365) gewaardeerd met resp. 88 punten en 90 punten.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Oscar op 14-07-2007 20:37 u
Wordt het niet eens tijd voor een forum rating  ;D
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Menno op 14-07-2007 21:08 u
Wordt het niet eens tijd voor een forum rating  ;D
Ben benieuwd naar de resultaten! ;D

Smaken verschillen té veel per persoon. Zou dit lukken? ???

Heb trouwens moeite om te wachten...  :-\
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Oscar op 14-07-2007 21:14 u
Smaken verschillen té veel per persoon.

En hoe denk je dat de ratings bij ratebeer & Beeradvocate tot stand zijn gekomen ? Echt niet door het proef resultaat van 1 persoon  samenvol
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: RobinB op 15-07-2007 19:52 u
Verder een Sierra Nevada Pale Ale (http://www.sierranevada.com/beers/paleale.html) (eerder gelezen op het forum).
Deze laatste zijn mij nog niet bekend. Wie overigens wel? ::)

Hier wel!
Amerikaanse Hopsels (http://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,6799.0.html)
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Menno op 07-08-2007 22:48 u
Sommige supermarkten willen ook nog wel eens een aardige biervoorraad hebben, zoals de Plus in Amersfoort. Ik heb er van Postel (http://www.abdijpostel.be/) de Dobbel en de Tripel gehaald. De Dobbel vond ik niet 'spannend', maar de Tripel zit ik nu op te slobberen. Heerlijk! Lekker zacht, mooie geur, body had ietsje meer mogen wezen. Samengevat: voor herhaling vatbaar! :groots:

Wie durft nog meer?  ;)
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Johannes op 08-08-2007 06:46 u
Dat Postel bier kom ik bijna nooit meer tegen. Is gewoon een zusje van de Affligem, komt ook uit dezelfde brouwerij.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: JeroenCV op 13-08-2007 13:47 u
Vandaag weer even bij Burg geweest, kon mij inhouden. Toch nog een paar lekkere bieren gehaald. De Tripel Karmeliet en de Verder een Sierra Nevada Pale Ale (http://www.sierranevada.com/beers/paleale.html) (eerder gelezen op het forum) en twee maal een 50cl. Smokey George (http://www.rittmayer.de/rittmayer-smokey-george.htm). Deze laatste zijn mij nog niet bekend. Wie overigens wel? ::)

Die heb ik vorige week in grote getallen getapt zien worden.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Caspar op 13-10-2007 20:14 u
en twee maal een 50cl. Smokey George (http://www.rittmayer.de/rittmayer-smokey-george.htm). Deze laatste zijn mij nog niet bekend. Wie overigens wel? ::)

Net twee slokken Smokey George op...  :ziek: brrrrrr :duimonder:. Dit bier is gewoon ranzig, de vieze verbrande rubber fenolen komen je al tegemoet zodra je het flesje open doet :shelp:. Echt VIES!
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Menno op 14-10-2007 22:03 u
Gelukkig, het lag niet aan mij!  ;D

Ik ben blij dat je deze ook geproefd hebt, daarentegen vind ik het sneu voor je dat je er niet van hebt kunnen genieten...  :ziek:

In ieder geval: bedankt voor het proeven!  ;)
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: MO op 18-02-2008 22:43 u
Ik heb er ook nog eentje: de Mitra slijterij in Eindhoven. Die heeft sinds Bieren en Pintelieren dicht is zijn bierassortiment behoorlijk uitgebreid naar >200 bieren.

Ik zal aan het begin van dit topic een lijst toevoegen met de meest genoemde goede slijters. Wat mij betreft is >100 bieren wel een vereiste. Ik denk dan aan:

Burg Bieren Ermelo

Slijterij van Erp Groningen

Van Pernis Arnhem

Zeewijck IJmuiden

Bert's Bierhuis in Utrecht.

De man van drank Rotterdam

Wijn -en bierboetiek in Den Haag

De Biergrens in Baarle-Nassau

Het Bierparadijs is in Meer vlak over de grens bij Breda.

Bierkoning Amsterdam

Cracked Kettle Amsterdam

Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: wiwi op 19-02-2008 21:27 u
Martin, volgens mij is er meer dan één Mitra in Eindhoven, is het diegene die gij ook op de site van de muifelbrouwerij vermeldt?
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: William op 19-02-2008 21:31 u
Martin, volgens mij is er meer dan één mitra in Eindhoven, is het diegene die gij ook op de site van de muifelbrouwerij vermeldt?

Het zal die aan Hurksestraat zijn. Ben er zaterdag geweest. Erg behulpzame, meedenkende mensen. Ik had hen zaterdag gevraagd eens te kijken of ze de Black Albert van de Struise Brouwers konden regelen. Gisteren kreeg ik al antwoord: de brouwer had het bier niet meer op voorraad maar ik kreeg bericht zodra het er weer was.  :duimop:
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: MO op 19-02-2008 21:45 u
Wiwi, precies die bedoel ik ja, in de Hurksestraat: http://www.slijterijmvanbergen.nl/

Ik zag dat ik hem was vergeten bij het eerste bericht in dit topic, ik heb hem toegevoegd.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: TreinJan op 20-02-2008 00:13 u
Vergeet ook de Man van Drank in Leiden niet!
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Caspar op 20-02-2008 10:46 u
Ik zie ook dat er een Man van de Drank in Utrecht is, is iemand hier wel eens geweest?
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: MO op 20-02-2008 12:21 u
Zie de website http://www.bierenco.nl/nl/mvd.htm

Er zijn heel wat mannen van drank. Ik ben er nog nooit geweest. Er staat overigens dat er alleen in Leiden en Rotterdam een winkel voor particulieren is.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Oscar op 20-02-2008 13:52 u
Er zijn heel wat mannen van drank.

Zijn we dat niet allemaal hier?  ;D
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Caspar op 20-02-2008 14:08 u
In deze link wordt niet specifiek genoemd dat het voor de Horeca is.

http://www.bierenco.nl/nl/manvandrank.htm
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: oranjeboombiertje op 20-02-2008 14:38 u
Citaat
De Man van Drank is een bezorgende groothandel die zich richt op HoReCa en gespecialiseerde slijters

 :leren: ;)

 :degroeten:
Wesley
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Caspar op 20-02-2008 15:24 u
Oeps ;D.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: dennisbier op 20-04-2014 19:17 u
Is hier al een nieuw draadje voor?
Zo lang geleden dat hier iets over gepost is.
Kent iemand een bierwinkel met veel Amerikaanse bieren?
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: tinoh op 20-04-2014 20:32 u
Een betere bierwinkel dan Marlou Dranken in Zonhoven ben ik nog niet tegengekomen. (Belgisch Limburg)
Ongeveer 1500 verschillende bieren overwegend Belgische.

https://www.facebook.com/pages/Marlou-Dranken-bvba/329508900427252 (https://www.facebook.com/pages/Marlou-Dranken-bvba/329508900427252)
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Jacques op 20-04-2014 23:22 u
Veel Amerikaanse bieren bij de Bierkoning in Amsterdam.


Heel veel Nederlandse bieren bij Speciaalbier winkel Bodegraven.

Den Gouwen Aar in Gouda heeft ook veel verschillende bieren.

Maar er zijn meer winkels. Wie vult verder aan?
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: RobinB op 20-04-2014 23:50 u
Veel Amerikaanse bieren bij de Bierkoning in Amsterdam.
Maar er zijn meer winkels. Wie vult verder aan?

De Bierkoning staat al sinds de openingspost in dit topic... ::)

Misschien een idee om webshops eraan toe te voegen?
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Adbrouwt op 20-04-2014 23:58 u
Berts bierhuis (Utrecht)
Mitra (vismarkt Groningen)
Van Erp (Groningen)
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Jacques op 21-04-2014 00:02 u
De Bierkoning staat al sinds de openingspost in dit topic... ::)

Klopt. Het was beter geweest als ik de vraag geciteerd had waarop ik reageerde. De  bedoelde vraag was namelijk waar veel Amerikaanse bieren te koop zijn.

Terwijl ik het antwoord intypte realiseerde ik mij dat de laatste jaren het aantal winkels is uitgebreid. Het zou aardig zijn als dit (oude) topic verder aangevuld wordt.


Het zou mooi zijn als er een Google kaart gemaakt wordt met de betere bierslijterijen.

Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: RobinB op 21-04-2014 00:03 u
Goede poging, maar geen sigaar! ;D
Ja, oke, die van de Mitra aan de vismarkt... ;)
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: berserkr op 21-04-2014 10:45 u
De Mitra in Teteringen, ongeveer 350 soorten.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: De-Geert op 21-04-2014 15:15 u
De C1000 in Wageningen hoort echt in dit rijtje thuis, daar hebben ze een hele fraaie selectie bieren uit Belgie, Engeland, de VS, Nederland en ook andere landen.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: havu op 21-04-2014 16:48 u
Een goede bierwinkel in Delft: Flink Gegist. Ca. 700 bieren, waarvan veel Nederlandse microbrouwerijen. Zowel klassieke bieren als IPA's en imperial stouts.

Ik maak geen reclame voor de winkel van mijn dochter en schoonzoon, dat mag niet op het forum.  :proost:
Ze hebben gewoon veel bier!

Hans
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: John op 21-04-2014 17:58 u
Als je voor een keer reclame mag maken want dat doen we nou toch: Mitra van Bergen in Eindhoven, www.hetBiermoment.nl
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Orangeloo op 21-04-2014 19:50 u
Drankenhandel Geers in Oostakker (vlak bij Gent)
Een zeer groot assortiment en niet alleen UIT België
http://www.drankengeers.be/site/ (http://www.drankengeers.be/site/)
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: dennisbier op 22-04-2014 17:41 u
De Bierkoning staat al sinds de openingspost in dit topic... ::)

Misschien een idee om webshops eraan toe te voegen?
Wel gezien, maar het topic liep dood.
Na 7 jaar verandert er wel eens wat in bierland. En zeker wat commercie betreft...
Ik denk...ik zwengel hem eens aan.

Citaat
Terwijl ik het antwoord intypte realiseerde ik mij dat de laatste jaren het aantal winkels is uitgebreid.
Het zou aardig zijn als dit (oude) topic verder aangevuld wordt.
Het zou mooi zijn als er een Google kaart gemaakt wordt met de betere bierslijterijen.
Voor!  ;D
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Jacques op 22-04-2014 22:54 u
Voor!  ;D

Iedereen met een Google account kan een dergelijke kaart aanmaken en delen...
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: RobinB op 22-04-2014 23:01 u
Wel gezien, maar het topic liep dood.
Na 7 jaar verandert er wel eens wat in bierland.
Dat laatste klopt, maar om dan aan te komen met een slijter die er juist al was... :o
Net zoals het weer noemen van van Erp, mitra van bergen enz.

Het lijkt dan alsof er alleen gereageerd wordt op de topictitel en er niet gekeken wordt naar al genoemde slijters in het topic... ::)
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: dennisbier op 23-04-2014 08:34 u
Voor hetzelfde geld was deze winkel er al niet meer.
Het zijn harde tijden voor sommigen. ;)
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Willem tel op 27-07-2014 11:06 u
Ik zoek nog een goede en betaalbare bierwinkel in België met een ruim assortiment.

Omdat ik toevallig toch naar Oostende moet zoek ik iets op de route van Antwerpen naar Oostende.

Heeft iemand een goed adres voor mij?


Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Drents Hopbier op 27-07-2014 12:07 u
Update 19 FEB 2008: lijst met beste bierwinkels in Nederland

De Mitra in Meppel (Alexander en Gonny Kisjes) heeft (erg) veel verschillende bieren. En kort geleden gezorgd voor een eigen bier voor Meppel (samen met De Gulzige Gans uit Coevorden). http://www.krantvoormeppel.nl/nieuws/26335/meppel-krijgt-eigen-bier-naam-gezocht/ (http://www.krantvoormeppel.nl/nieuws/26335/meppel-krijgt-eigen-bier-naam-gezocht/)  http://www.youtube.com/watch?v=FgYSQ-Czzpk (http://www.youtube.com/watch?v=FgYSQ-Czzpk)
Alexander heeft ook de StiBon-cursus met goed gevolg gedaan. http://www.mitrakisjes.nl/contents/nl/about.html (http://www.mitrakisjes.nl/contents/nl/about.html) 

Hopbier
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: jan le mercier op 27-07-2014 12:09 u
Willem Tel,

De Hopduvel (Gent) en Dranken Geers (Oostakker, nabij Gent) zijn wereldtop.

http://www.dehopduvel.be/contact.html (http://www.dehopduvel.be/contact.html)

http://www.drankengeers.be/site/ (http://www.drankengeers.be/site/)

Let wel op voor de openingsuren: De Hopduvel vb is nu gesloten tot 31 juli.

Jan
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Manie op 30-07-2014 13:54 u
Berts bierhuis (Utrecht)
Mitra (vismarkt Groningen)
Van Erp (Groningen)

Let op !! Bert's Bierhuis Utrecht, heeft nu 2 Winkels met verschillend assortiment .  ;D  Echt heel veel keus (loop de deur plat haha)

We hebben Berts Bierhuis in de Twijnstraat (bestaat al heel lang), maar nu sinds een ongeveer een jaartje ook Bert's Bierhuis Biltstraat... Opgericht door de oude eigenaar van BBH Twijnstraat, dus Bert eigenlijk  ::)

Geven ook hele leuke  proeverijen :proost: Niet moeilijk, maar begrijpbaar.

Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: tdp op 30-07-2014 14:32 u
Het Pakhuis Twente, in Albergen. Is een onderdeel van Café Morshuis, wat een ABT café is, met zo'n 100 bieren op de fles  :proost:

Hierbij een overzicht (is niet volledig volgens mij) van de bieren die ze aanbieden:
http://www.pakhuistwente.nl/wp-content/uploads/2013/07/Speciaal-bieren-Pakhuis-Twente.pdf (http://www.pakhuistwente.nl/wp-content/uploads/2013/07/Speciaal-bieren-Pakhuis-Twente.pdf)

Hier kun je dus het nuttige met het aangename verenigen :):D
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Koster op 30-07-2014 18:15 u
Helma's slijterij in Hoogeveen!
keuze uit ruim 350 soorten speciaal bieren!
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Remy op 01-08-2014 01:38 u
De Caigny vestiging Essen (België)

Heel veel Belgisch maar ook veel Deens, Italiaans, Schots, Amerikaans en steeds meer Nederlands  :)

http://www.decaigny.com (http://www.decaigny.com)
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Willem tel op 23-08-2014 00:26 u
Wel beste Jan le Mecier

Bedankt.
Helaas was het niet mijn geluksdag.
De winkel in Oostakker was niet te vinden, mijn navigatie liep dood.
Er is daar wat aan de weg getimmerd op die afslag.
Daar wat rondgereden en rondgevraagd.
Maar helaas geen enkele lokale kon me helpen.

En de Hopbel was me al bekend had er al eens meer aan de gesloten deur gestaan.
zo ook deze keer het was namelijk Maria ten Hemelvaart!
Het is wat met onze katholieke Zuiderburen.

Maar toch bedankt voor je ideeën.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: BdeB op 23-08-2014 00:46 u
22 jaar geleden ;D Slijterij de Wit op Texel. Een gigantisch assortiment. Dit jaar weer eens terug geweest. Het was niet veel meer. Desondanks 4 biertjes gekocht. Bij thuiskomst bleken er 2 over de datum en niet meer te haggelen :huilen:.

Lesje geleerd: altijd naar de datum kijken. Maar dat wisten jullie natuurlijk al :nut:

Overigens wel een Chouffe N'ice gekocht waar ik erg nieuwsgierig naar was.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: RobW op 23-08-2014 02:58 u
Als je nog eens een vakantie bestemming in de Ardennen zoekt is Sunparcs Ardennen een aanrader vanwege de uitstekende slijterij die tegenover de ingang van het park ligt! En niet te vergeten het lekkere lokale bier uit Vielsalm: La Vieille Salme
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Willem tel op 09-12-2014 02:00 u
Ik zoek nog een goede winkel rond Antwerpen?
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Oscar op 09-12-2014 06:41 u
ik zoek nog een goede winkel rond Antwerpen ?

http://www.biergoeroe.nl/toerbe/antwerpe.htm (http://www.biergoeroe.nl/toerbe/antwerpe.htm)

Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Marcel_k op 09-12-2014 11:29 u
in Nijmegen heb je in de Lange Hezelstraat de (vooral whisky-) slijterij Versailles.
Als je achterin de winkel bent, hebben ze daar nog een flinke collectie bier staan. Vooral van onafhankelijke brouwerijtjes. Ze willen desgevraagd de grote merken allemaal uit hun assortiment kieperen en alleen nog maar (streek-) bieren van kleine labels op voorraad hebben.
Op dit moment (december) stonden er bijvoorbeeld nog zo'n 15-20 bokbieren waar ik nog nooit van gehoord had ;-)
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: homoeccentricus op 09-12-2014 12:22 u
http://www.biergoeroe.nl/toerbe/antwerpe.htm (http://www.biergoeroe.nl/toerbe/antwerpe.htm)

De informatie op deze website is even bijdetijds als het kapsel van wijlen Koningin Fabiola. Beter ratebeer raadplegen.

In Antwerpen-centrum is geen enkele goede bierwinkel. In de rand:

Mortsel: http://www.ratebeer.com/p/albo-mortsel/24721/ (http://www.ratebeer.com/p/albo-mortsel/24721/)
Wijnegem: http://www.ratebeer.com/p/wijnegemse-drankenhal/17127/ (http://www.ratebeer.com/p/wijnegemse-drankenhal/17127/)
Grobbendonk (dat is al op 30 km): http://www.ratebeer.com/p/bierhandel-willems-en-zoon-grobbendonk/4962/ (http://www.ratebeer.com/p/bierhandel-willems-en-zoon-grobbendonk/4962/)

Al bij al beter naar Gent (Hopduvel) of Oostakker (Geers) gaan voor meer exotische bieren.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Willem tel op 09-12-2014 17:43 u
Die bij Gent zijn me bekend
Maar ik hoopte rond Antwerpen ook wat te vinden
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: homoeccentricus op 09-12-2014 17:54 u
Die bij Gent zijn me bekend
Maar ik hoopte rond Antwerpen ook wat te vinden

Welk type bieren zoek je precies?
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Willem tel op 09-12-2014 18:13 u
Over het algemeen ga ik voor tripels maar in deze donkere dagen wil ik me ook nog wel bezig houden met stevige bokbieren en dubbels ,stout kan ook nog maar porter net niet meer
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: RobinB op 09-12-2014 18:34 u
Waarom kan een stout nog wel, maar een porter niet meer?
Ik zou dat eerder andersom verwachten namelijk.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Zedd op 09-12-2014 23:13 u
Drankenhandel van Boxmeer in Sint-Oedenrode.
Zit aan de Deken van Erpstraat.
Het biergedeelte (ze hebben ook wijn en boelveel whiskey) vind je hier: http://debierkelder.nl/nl/ (http://debierkelder.nl/nl/)

Veel Belgische en Nederlandse bieren. Maar vooral enkele kisten flesjes die net over de datum zijn. Altijd leuk om hier in te grasduinen.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: homoeccentricus op 10-12-2014 09:26 u
Over het algemeen ga ik voor tripels maar in deze donkere dagen wil ik me ook nog wel bezig houden met stevige bokbieren en dubbels ,stout kan ook nog maar porter net niet meer

Als het maar ( >:D) voor dubbels en tripels is kan je naar gelijk welke van die drie winkels in Antwerpen gaan. Dan vind je zelfs een grote selectie in gelijk welke supermarkt.

Bokbieren geraak je hier aan de straatstenen niet kwijt, dus je zal ze niet in de winkel vinden.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Shaka op 10-12-2014 10:41 u
De Mitra aan de Vismarkt in Groningen is een erg goede opkomende bierwinkel. Ik sprak laatst met de eigenaar van de winkel en zijn doel is om uiteindelijk zo goed als alleen maar bier in de winkel te hebben. De naam Mitra doet wellicht denken aan een standaard slijterij, maar blijkbaar hebben eigenaren die het naambordje 'Mitra' dragen het verder allemaal zelf voor het zeggen! Hij heeft nu al erg veel mooie bieren staan, van de bekende Belgen tot kleine Nederlandsche brouwerijtjes :)
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: MO op 10-12-2014 14:58 u
Mitra is inderdaad volledig zijn organisatie aan het verfranchisen. Ik denk dat ze volgend jaar allemaal zelfstandig zijn (of gesloten) en dat ze dus grotendeels hun assortiment zelf kunnen bepalen.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Willem tel op 11-12-2014 18:16 u
Ik vind de Ierse stout wat voller van smaak de portiers vaak wat dun en net teveel droppig of zo rokerig dat het lijkt of je in een asbak hapt ,alhoewel ik dat eigenlijk nog nooit gedaan heb!

Toch nog wel een toffe winkel gevonden
Wijnegemse drankenhadel
Merksemsebaan 179
Wijnegem

Hebben een aardig assortiment
Ik heb ze wel groter gezien
Maar ze konden me toch nogal wat bieren verkopen die ik niet kende, wat op zich al niet slecht is.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: mvdhiele op 11-12-2014 21:48 u
Drankenhandel Geers in Oostakker (vlak bij Gent)
Een zeer groot assortiment en niet alleen UIT België
http://www.drankengeers.be/site/ (http://www.drankengeers.be/site/)

Hier kom ik ook regelmatig (voor mij een uurtje rijden). Echt een heel mooi assortiment. Zelfs de Nederlandse bieren zijn hier vaak veel goedkoper. Emelisse bieren bijvoorbeeld gaan rond de 2 euro per fles weg.

Zaterdag weer een ritje! ;D
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: mvdhiele op 11-12-2014 21:51 u
De Caigny vestiging Essen (België)

Heel veel Belgisch maar ook veel Deens, Italiaans, Schots, Amerikaans en steeds meer Nederlands  :)

http://www.decaigny.com (http://www.decaigny.com)

Hier ga ik ook ongeveer 4 keer per jaar naar toe. Ongeveer 50 minuten rijden vanaf mijn woonplaats.
Collectie is sinds een jaar of drie behoorlijk uitgebreid. Goede prijzen overigens.
Wel vaak dat "gewilde" bieren vaak op zijn (Struise, Dochter van de Korenaar).
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Willem tel op 08-03-2015 11:24 u
Ik ben ondertussen ook nog op zoek naar een prima adres op de route van Maastricht naar Luxemburg iemand daar nog ideeën voor
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: JanEric op 08-03-2015 12:50 u
Stassen in Aubel, veel keus in speciaalbier.
http://www.stassenvin.com/bieres.php (http://www.stassenvin.com/bieres.php)
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: BertG op 08-03-2015 13:46 u
Op de route van Maastricht naar Luxemburg kan je ook via de grote weg langs Malmedy.
Even er af en dan naar Baugnez, is nog geen 10 km om.
Daar is een Bierwinkel met ongeveer 600 Belgise bieren.
zie hun website: http://www.amontchiniss.be/fr/ (http://www.amontchiniss.be/fr/)

Het adres:
Route de Luxembourg 12
4960 Malmedy-Baugnez
Belgique
pierrelecoq@amontchiniss.be
Ouvert 6j/7j de 08h30 à 19h00 du mardi au dimanche


Bert
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: GeBaxke op 08-03-2015 14:36 u
De mitra op het Nederlandplein in eindhoven 400 soorten bier tegenwoordig. Een omweg waard :) :)
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: EvdBroek op 08-03-2015 16:43 u
Ja daar hebben ze heeeeel veel van alfa tot Westvleteren
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: GeBaxke op 08-03-2015 17:14 u
En vergeet de Z niet, de Zundertse trappist  :)
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: BertG op 08-03-2015 19:15 u
Sinds wanneer ligt Einhoven op de route Maastricht Luxemburg.

Weet in Delfzijl ook nog wel een Winkel.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: GeBaxke op 08-03-2015 19:45 u
Het topic gaat over goede bierwinkels in heel Nederland en omstreken. Vandaar mijn bijdrage.

Delfzijl ligt ook niet op de route van Maastricht naar Luxemburg, by de weeën. Maar zet erbij die winkel.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Jacques op 08-03-2015 21:31 u
De Caigny Dranken Essen was in dit topic al eerder gemeld. De bierhandel zet net over de grens bij Roosendaal (gewoon de weg blijven volgen en Essen niet in rijden). Ongekend veel bieren. Op zich is dat niet zo bijzonder. Maar als het niet allemaal pilseners, tripels en dubbels zijn wel. Wat hebben we daar toch een mooi assortiment. Op dit moment zo'n 2300 verschillende bieren en ze breiden nog verder uit.


Een vergelijkbare bierhandel heb ik gisteren bezocht in Vichte, niet al te ver van de Franse grens. Ik was daar in het kader van het Alvinne Craft Beer Festival 2015 dat daar werd gehouden.

Echt een grote keuze. Bieren konden voor het festivalbezoek gekocht worden en in een heuse biervestiaire worden bewaard. Daar werd keurig netjes op je bieren gepast.
(https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/t31.0-8/11015337_615683748563881_6320150266495726038_o.jpg)
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Willem tel op 09-03-2015 11:20 u
Sinds wanneer ligt Einhoven op de route Maastricht Luxemburg.

Weet in Delfzijl ook nog wel een Winkel.

Ha voor mij ligt het wel op de route.

Site van de Caigny ligt er uit.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: DanielK op 09-03-2015 16:12 u
De man van drank uit Rotterdam is verhuist naar Amsterdam. Weet iemand nog een andere goede bierwinkel in de buurt van Rotterdam?
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Lonnes op 09-03-2015 20:54 u
In Amsterdam is nu ook Craft & Draft (aan de Overtoom), café én bierwinkel (dat laatste tot 22.00 uur). Plus de (in Nederland) unieke mogelijkheid om je favoriete tapbier af te laten vullen in een growler, een plastic fles van 1 liter. En dan hup het park in, of mee naar huis.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Jacques op 09-03-2015 21:38 u
Site van de Caigny ligt er uit.

Dat moet tijdelijk zijn geweest. Bij mij doet het in ieder geval.

http://www.decaigny.com/ (http://www.decaigny.com/)

Het is wel jammer dat je niet kunt zien wat ze allemaal in huis hebben. Dat is namelijk ongelofelijk veel!
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Brouwers op 04-04-2015 10:48 u
Gisteren bij de Mitra van Bergen in Eindhoven geweest. Als een kind in een snoepwinkel :D. Na een 25 verschillende bieren toch maar besloten om niet nog meer te pakken.
Als de voorraad op is ga ik zeker weer terug.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: bierhenkie op 04-04-2015 10:57 u
Net weg bij Burg in Ermelo. Ze gaan voor de 1500 soorten.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: dennisbier op 13-07-2015 17:41 u
Hier in de kroeg hebben ze sinds kort ook de Westvleteren. Durven ze > € 10 voor te vragen. Zo bijzonder is dat bier nu ook weer niet.
Ouwe, koei, maar ...ik vind er geen zak aan.
De prijs maakt het bijzonder.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: dennisbier op 14-07-2015 17:58 u
http://www.decaigny.com/ (http://www.decaigny.com/)
Het is wel jammer dat je niet kunt zien wat ze allemaal in huis hebben. Dat is namelijk ongelofelijk veel!

Ben er net ook geweest. Ik had wel een Wauw! momentje. Vooral achterin geweest.
De lange laan met Belgische bieren heb ik allemaal al gehad. Die hebben ze bij de bierschuur in Poppel ook.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Jacques op 14-07-2015 21:56 u
Ben er net ook geweest. Ik had wel een Wauw! momentje. Vooral achterin geweest.
De lange laan met Belgische bieren heb ik allemaal al gehad. Die hebben ze bij de bierschuur in Poppel ook.

Het mooie is dat ze steeds meer niet-Belgische bieren in assortiment hebben. Elke week komen er nieuwe bieren bij. Deze winkel is echt ongekend!
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: dennisbier op 14-07-2015 22:30 u
Op 3 kwartier rijden. Goed te doen voor mij.
(https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xta1/v/t1.0-9/11403276_10207452071569812_3854206614543740514_n.jpg?oh=f3422de5595c7fe849cf527c612d8713&oe=56539B7F)
(https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t1.0-9/11738081_10207452071329806_2654658948427681981_n.jpg?oh=6073d0d7e7b4ed65407ae1307215a1cb&oe=56243089)

Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Adbrouwt op 14-07-2015 22:50 u
Het mooie is dat ze steeds meer niet Belgische bieren in assortiment hebben. Elke week komen er nieuwe bieren bij. Deze winkel is echt ongekend!
Hè mannen wel jullie bieren in Nederland kopen natuurlijk anders gaat al dat geld naar onze zuiderburen.  ;)
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Jacques op 14-07-2015 22:57 u
Hè mannen wel jullie bieren in Nederland kopen natuurlijk anders gaat al dat geld naar onze zuiderburen.  ;)

Deze winkel zit zo dicht bij de Nederlandse grens dat ik niet uitsluit dat ze ook Nederlandse werknemers hebben. Vanuit Roosendaal ben je er zo.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Adbrouwt op 14-07-2015 23:00 u
Deze winkel zit zo dicht bij de Nederlandse grens dat ik niet uitsluit dat ze ook Nederlandse werknemers hebben. Vanuit Roosendaal ben je er zo.
Als geboren Goirlenaar ken ik deze winkel maar ik vrees toch dat de accijns naar Brussel gaat.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Eelke op 15-07-2015 01:00 u
Hè mannen wel jullie bieren in Nederland kopen natuurlijk anders gaat al dat geld naar onze zuiderburen.  ;)
Jaaa dan moet er wel iemand een vergelijkbare winkel in Nederland openen...
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: dennisbier op 15-07-2015 19:04 u
Veuste duur.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Jacques op 15-07-2015 20:54 u
Jaaa dan moet er wel iemand een vergelijkbare winkel in Nederland openen...

In Nederland is inderdaad geen enkele winkel die zo veel mooie bieren heeft. Heel internationaal is het assortiment.

Burg Bieren in Ermelo heeft wel heel veel. Voor veel Nederlanders een aardig alternatief.

Jan Kraan in Bodegraven vertelde mij laatst dat hij bezig is met een verhuizing van zijn bierwinkel naar een veel grotere winkel. Daar wil hij alle Nederlandse bieren gaan verkopen. Dat zouden er inmiddels meer dan 1600 zijn.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Erick op 15-07-2015 21:08 u
Moeten jullie toch eens naar een bierwinkel hier in Leiden komen:
http://www.speciaalbierpakket.nl/de-speciaalbier-bierwinkel-leiden (http://www.speciaalbierpakket.nl/de-speciaalbier-bierwinkel-leiden)

Meer dan 1000 bieren aanwezig, zeer ruim opgezet en zeker vergelijkbaar!
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Jacques op 15-07-2015 21:25 u
Moeten jullie toch eens naar een bierwinkel hier in Leiden komen:
http://www.speciaalbierpakket.nl/de-speciaalbier-bierwinkel-leiden (http://www.speciaalbierpakket.nl/de-speciaalbier-bierwinkel-leiden)

Meer dan 1000 bieren aanwezig, zeer ruim opgezet en zeker vergelijkbaar!

Die ken ik inderdaad niet. Overigens is hun website niet erg actueel "LET OP: 5 MEI GESLOTEN!"


Bij De Caigny in het Belgische Essen hebben ze overigens ruim 2500 bieren. Ze zouden wifi in de hele winkel krijgen. Je ziet er ook veel klanten rondlopen die allerlei bieren opzoeken met hun smartphone.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Erick op 16-07-2015 08:11 u
Hun Website is inderdaad niet al te recent, ook niet qua aanbod, dat is ondertussen steving gegroeid.
Zag ook een advertentie bij ze hangen dat ze een webbeheerder zoeken :-)
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: toon van den broek op 16-07-2015 10:21 u
Hallo Biervrinden,

Eigenlijk vind ik een winkel met zoveel duizend verschillende bieren niet zo interressant. Meer is niet persé beter....
Het gaat mij er vooral om dat alle bierstijlen er te vinden zijn, en als ik dan met mijn passie voor zure bieren kom zie ik altijd maar een hele beperkte/soms te verwaarlozen aandacht voor bv. geuzes. Ook de Am. sour ales zie je heel zelden. Zo ben ik bv. erg geïnteresseerd in de Russian River ales van spontane gisting, maar echt nergens te vinden......


Toon.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: homoeccentricus op 16-07-2015 19:28 u
Hallo Biervrinden,

Eigenlijk vind ik een winkel met zoveel duizend verschillende bieren niet zo interressant. Meer is niet per se beter....
Het gaat mij er vooral om dat alle bierstijlen er te vinden zijn, en als ik dan met mijn passie voor zure bieren kom zie ik altijd maar een hele beperkte/soms te verwaarlozen aandacht voor bv. geuzes. Ook de Am. sour ales zie je heel zelden. Zo ben ik bv. erg geïnteresseerd in de Russian River ales van spontane gisting, maar echt nergens te vinden......


Toon.
RR  kan je buiten de West kust ook zo goed als nergens vinden. En in Europa helemaal niet. Behalve in mijn kelder, uiteraard.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Jacques op 16-07-2015 20:10 u
Hallo Biervrinden,

Eigenlijk vind ik een winkel met zoveel duizend verschillende bieren niet zo interessant. Meer is niet per se beter....
Het gaat mij er vooral om dat alle bierstijlen er te vinden zijn, en als ik dan met mijn passie voor zure bieren kom zie ik altijd maar een hele beperkte/soms te verwaarlozen aandacht voor bv. geuzes. Ook de Am. sour ales zie je heel zelden. Zo ben ik bv. erg geïnteresseerd in de Russian River ales van spontane gisting, maar echt nergens te vinden...


Toon.

Helemaal met je eens Toon. Je ziet soms winkels met heel veel bieren, terwijl de verscheidenheid aan biertypen of landen van herkomst heel beperkt is.

De Caigny in Essen is daarop een uitzondering. Niet alleen heel veel verschillende bieren, maar ook heel veel verschillende landen van herkomst en bierstijlen. Vooral de verscheidenheid aan bieren maakt deze bierwinkel bijzonder interessant.
Eerlijk gezegd heb ik er niet op gelet of ze veel verschillende geuzes hebben. Ze hebben heel veel niet Belgische bieren waarna mijn belangstelling uitgaat. Belgische bieren zijn hier in buurt heel wat te vinden. Bijvoorbeeld bij het Bierparadijs op het industrieterrein Hazeldonk in België ook vlak over de grens.
Maar ook dan is het aantal geuzes of andere zure bieren beperkt. Veel bierdrinkers zijn nu eenmaal geen liefhebber van zure bieren... Dat maakt dat er niet een grote omzet in te halen is. Bierwinkels zijn geen filantropische  instellingen en houden het assortiment aan dit soort bieren beperkt.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: designinglives op 16-07-2015 20:13 u
Ik ben er zaterdag morgen toevallig terug  dus ik zal eens kijken naar de verschillende geuzes die er te vinden zijn :-)
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Eelke op 17-07-2015 10:09 u
Hallo Biervrinden,

Eigenlijk vind ik een winkel met zoveel duizend verschillende bieren niet zo interressant. Meer is niet per se beter....
Het gaat mij er vooral om dat alle bierstijlen er te vinden zijn, en als ik dan met mijn passie voor zure bieren kom zie ik altijd maar een hele beperkte/soms te verwaarlozen aandacht voor bv. geuzes. Ook de Am. sour ales zie je heel zelden. Zo ben ik bv. erg geïnteresseerd in de Russian River ales van spontane gisting, maar echt nergens te vinden......


Toon.

Ze hebben best een aantal verschillende geuzes. Heb er laatst bv de spontanbasil gekocht. Maar ook meerdere soorten cantillion, de bersalis oak aged, en vast ook wel normale geuzes, maar moet zeggen dat we daar nooit zo op letten omdat we die meestal rechtstreeks uit de geuze streek halen (uurtje doorrijden en je zit er ;) )

Foto van hun facebook;
(https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/10423710_1411305872499519_6368531459982785341_n.jpg?oh=c813dcecf59178820ca4b2c3310f7342&oe=564F8384)

(https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/10491274_1411305969166176_7130446730702766742_n.jpg?oh=5612ab8a64d727d41ff2b26a0c7c21e8&oe=561BA273)

(https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/156093_1411306002499506_7859021682492945940_n.jpg?oh=91c2bd8d0ffed2afd5ad79b0aad0776b&oe=565CC150)

Maar hier staan die speciale flessen dus niet tussen... Daar staat dan bij dat je maar 1 of 2 flessen pp er van mag kopen.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: joosting87 op 17-07-2015 12:53 u
Vroeger ging mijn vader regelmatig naar Essen. Ben er ook een paar keer geweest. Toen was ik net op de 'bierdrinkleeftijd', dus vond het wel bijzonder, maar niet meer dan dat. Ik woon er niet heel ver vandaan. 45 minuten of zo. Dus wellicht dat ik binnenkort toch eens ga kijken. (Cash in de broekzak en geen pinpas mee  :lessmile: lijkt me verstandig)
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: hobbybob op 18-10-2016 20:23 u
FF opfrissen voor de noordelingen:

Speciaalzaak Jelle
Voorstreek 63
Leeuwarden

De man is bescheiden met de grootste speciaalzaak van Leeuwarden, qua bier is hij echt de grootste in het noorden.
Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Engeland en Amerika allemaal zeer goed vertegenwoordigd in de schappen.

https://www.facebook.com/Jelledranken/?fref=ts (https://www.facebook.com/Jelledranken/?fref=ts)
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Jacques op 18-10-2016 21:31 u
FF opfrissen voor de noordelingen:

Speciaalzaak Jelle
Voorstreek 63
Leeuwarden

De man is bescheiden met de grootste speciaalzaak van Leeuwarden, qua bier is hij echt de grootste in het noorden.
Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Engeland en Amerika allemaal zeer goed vertegenwoordigd in de schappen.

https://www.facebook.com/Jelledranken/?fref=ts (https://www.facebook.com/Jelledranken/?fref=ts)

Bedankt voor het delen van dit adres. Ik heb het adres gevoegd bij de kaart van alle goede bierige adressen in Nederland. Zie de site www.bierisbest.nl (http://www.bierisbest.nl). Deze site is overigens nog volop in ontwikkeling.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: P3SM op 19-10-2016 11:34 u
Voor de zuiderlingen onder ons een paar adressen:

De Zythotheek, Muntstraat 15, 6301 BW Valkenburg --> Meer dan 1500 soorten bier met een goede selectie o.a. Amerikaans, Engels, Scandinavisch en natuurlijk veel Nederlands en Belgisch

De Hoppy Brothers (http://www.thehoppybrothers.com/), Sint Pieterstraat 18, 6211 JN Maastricht
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Emanuel op 19-10-2016 11:38 u
Voor de zuiderlingen onder ons een paar adressen:

De Zythotheek, Muntstraat 15, 6301 BW Valkenburg --> Meer dan 1500 soorten bier met een goede selectie o.a. Amerikaans, Engels, Scandinavisch en natuurlijk veel Nederlands en Belgisch

De Hoppy Brothers (http://www.thehoppybrothers.com/), Sint Pieterstraat 18, 6211 JN Maastricht
Ben bij zythotheek tijdens de zomervakantie geweest. Lekker wat ingeslagen toen. Enige nadeel.....wat is het zwaar tillen als je bergje op moet naar de geparkeerde auto...
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: P3SM op 19-10-2016 11:55 u
Begrijp ik!!  ;D

Je kunt het beste parkeren op het Walramplein vandaar is het ongeveer 300 m lopen naar de Zythotheek. En zonder bergjes... :biersmile:
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: foz op 19-10-2016 12:00 u
Ik zie dat we in Tilburg dit weekend ook een nieuwe (speciaal)bierwinkel erbij krijgen.

https://www.facebook.com/events/197707360655769/ (https://www.facebook.com/events/197707360655769/)
https://www.facebook.com/DeBierbrigadierTilburg/ (https://www.facebook.com/DeBierbrigadierTilburg/)
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Emanuel op 19-10-2016 12:06 u
Begrijp ik!!  ;D

Je kunt het beste parkeren op het Walramplein vandaar is het ongeveer 300m lopen naar de Zythotheek. En zonder bergjes... :biersmile:
We waren eerst bij de mergelgrotten geweest en van daaruit naar het centrum gelopen. Omlaag ging wel
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Jacques op 19-10-2016 21:05 u
Ik zie dat we in Tilburg dit weekend ook een nieuwe (speciaal)bierwinkel erbij krijgen.

https://www.facebook.com/events/197707360655769/ (https://www.facebook.com/events/197707360655769/)
https://www.facebook.com/DeBierbrigadierTilburg/ (https://www.facebook.com/DeBierbrigadierTilburg/)

Die heb ik de peiling. De adressen komen pas op de kaart als ze daadwerkelijk geopend zijn. De bedoeling van de kaart is dat als je ergens in Nederland bent je kunt zien waar je naar toe kunt gaan. Dan moet je niet voor een gesloten deur staan omdat de zaak nog geopend moet worden.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Jacques op 19-10-2016 21:11 u
Voor de zuiderlingen onder ons een paar adressen:

De Zythotheek, Muntstraat 15, 6301 BW Valkenburg --> Meer dan 1500 soorten bier met een goede selectie o.a. Amerikaans, Engels, Scandinavisch en natuurlijk veel Nederlands en Belgisch

De Hoppy Brothers (http://www.thehoppybrothers.com/), Sint Pieterstraat 18, 6211 JN Maastricht

Die staan allebei op de kaart.

Als je wilt kun je een beoordeling schrijven met het formulier dat je kunt vinden op de site www.bierisbest.nl (http://www.bierisbest.nl).
Deze beoordeling wordt vervolgens door mij op site gezet.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: JohnnieWbl op 19-10-2016 23:42 u
Leuke site Jacques! Ik merk wel dat mijn woongebied een beetje ondervertegenwoordigd is (noordelijke 3-provincien punt) ;) Zelf ben ik 2 weken geleden, na een tripje naar Westvleteren, naar bierwinkel LekkerBier in Sint Nicolaascha (http://www.lekkerbierdebierwinkel.nl (http://www.lekkerbierdebierwinkel.nl)) geweest. Voorheen volgens mij al jaren gevestigd in Joure, ik ben nu 2 keer naar hun nieuwe locatie geweest:

Tsjûkemarwei 20

8521 NA Sint Nicolaasga

Dit keer veel stouts gehaald volgens planning, maar ze hebben vooral veel bieren uit Nederland. Misstaat niet op de kaart volgens mij.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: LeBo op 20-10-2016 08:48 u
Drankenhandel Janson in Vlaardingen heeft ook een redelijk groot assortiment aan verschillende mooie bieren. Ook nog zeer betaalbaar. Het betreft een groothandel met een aangrenzende slijterij.

drankenhandel Janson
Spoorsingel 40
3134XR Vlaardingen

Www.jansondranken.nl (http://Www.jansondranken.nl)

Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: P3SM op 20-10-2016 10:52 u
Citaat
Die staan allebei op de kaart.

Ah! Daar had ik niet naar gekeken! Ik had alleen dit draadje doorgelezen en daar was ik ze niet tegengekomen! Beter opletten volgende keer!  :biersmile:
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Jacques op 20-10-2016 21:15 u
Leuke site Jacques! Ik merk wel dat mijn woongebied een beetje ondervertegenwoordigd is (noordelijke 3-provincien punt) ;) Zelf ben ik 2 weken geleden, na een tripje naar Westvleteren, naar bierwinkel LekkerBier in Sint Nicolaascha (http://www.lekkerbierdebierwinkel.nl (http://www.lekkerbierdebierwinkel.nl)) geweest. Voorheen volgens mij al jaren gevestigd in Joure, ik ben nu 2 keer naar hun nieuwe locatie geweest:

Tsjûkemarwei 20

8521 NA Sint Nicolaasga

Dit keer veel stouts gehaald volgens planning, maar ze hebben vooral veel bieren uit Nederland. Misstaat niet op de kaart volgens mij.

Dit adres heb ik toegevoegd aan de kaart en de site.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Jacques op 20-10-2016 21:15 u
Drankenhandel Janson in Vlaardingen heeft ook een redelijk groot assortiment aan verschillende mooie bieren. Ook nog zeer betaalbaar. Het betreft een groothandel met een aangrenzende slijterij.

drankenhandel Janson
Spoorsingel 40
3134XR Vlaardingen

Www.jansondranken.nl (http://Www.jansondranken.nl)

Ook dit adres is toegevoegd.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Underdike op 20-10-2016 22:15 u
Vandaag voor werk naar België, dus even bij Bierparadijs langsgegaan, op het industrie-terrein van Meer. Doosje gemengde biertjes op gehaald voor een blind-proeverijtje, wat Grimbergen Christmas ale meegepakt, en wat lambic/geuze meegepakt (van Boon vooral).
Enige bier da'k niet kon krijgen was Iers Rood (Kilkenny of Murphy's of zo), die wou ik aan de maten laten proeven... dus die haal ik binnenkort bij Burg Bieren in Ermelo wel op.

Vind Burg & Bierparadijs allebei wel de moeite waard, goed groot assortiment, en de THT data vielen niet tegen.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: WillemBr op 14-11-2016 23:52 u
Voorburgse bierwinkel!

200 soorten speciaalbier (craft)

Geweldige man. Brouwt ook bier (bovenste verdiepinng) altijd behulpzaam en goed geprijst!
http://voorburgsebierwinkel.nl (http://voorburgsebierwinkel.nl)
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Jacques op 15-11-2016 21:06 u
Voorburgse bierwinkel!

200 soorten speciaalbier (craft)

Geweldige man. Brouwt ook bier (bovenste verdiepinng) altijd behulpzaam en goed geprijst!
http://voorburgsebierwinkel.nl (http://voorburgsebierwinkel.nl)

Bedankt voor jouw bericht.
Toegevoegd aan de kaart die tegenwoordig onderdeel uit maakt van de site www.bierisbest.nl (http://www.bierisbest.nl)

Zou je zo vriendelijk willen zijn om een beoordeling te schrijven van deze bierslijterij. Dat kan via http://www.bierisbest.nl/aanmelden-bierslijterij/ (http://www.bierisbest.nl/aanmelden-bierslijterij/)

Voor beoordelingen van andere bierige locaties zoals biercafés en proeflokalen bij brouwerijen zijn er overigens andere andere formulieren.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Jacques op 15-11-2016 21:10 u
Ik zie dat we in Tilburg dit weekend ook een nieuwe (speciaal)bierwinkel erbij krijgen.

https://www.facebook.com/events/197707360655769/ (https://www.facebook.com/events/197707360655769/)
https://www.facebook.com/DeBierbrigadierTilburg/ (https://www.facebook.com/DeBierbrigadierTilburg/)

Staat inmiddels op de kaart. En op www.bierisbest.nl (http://www.bierisbest.nl) is een beoordeling te lezen met foto's.
http://www.bierisbest.nl/tilburg-de-bierbrigadier-tilburg/ (http://www.bierisbest.nl/tilburg-de-bierbrigadier-tilburg/)
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: an3s op 16-11-2016 09:04 u
 www.bierwinkelalkmaar.nl (http://www.bierwinkelalkmaar.nl) ook leuk.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: guuz op 16-11-2016 18:13 u
Mitra Hoogezand, meer dan het standaard assortiment,
Mitra Hoogezand, Vogel
https://www.mitra.nl/winkels/hoogezand/hoofdstraat-256/winkel.aspx?wid=101 (https://www.mitra.nl/winkels/hoogezand/hoofdstraat-256/winkel.aspx?wid=101)
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: guuz op 16-11-2016 18:15 u
In Vlagtwedde de volgende, ik ben er nog niet zlf geweest, maar van vrienden al een paar keer bier gekregen dat hier gekocht was en daar zaten voor mij verrassende en ook onbekende bieren bij.

bij Thijs
Dr. P. Rinsemastraat 2A
9541 AL  Vlagtwedde
http://www.bijthijs.com/ (http://www.bijthijs.com/)
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: HoppyBrewBoy op 16-11-2016 19:25 u
Mad about Malt heeft naast zijn Rotterdamse vestiging nu ook een winkel in Utrecht Tuindorp: https://www.facebook.com/Madaboutmaltutrecht (https://www.facebook.com/Madaboutmaltutrecht)

Veel import bieren, Amerikaanse school en het meeste wordt (standaard) gekoeld verkocht.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Jacques op 16-11-2016 21:08 u
www.bierwinkelalkmaar.nl (http://www.bierwinkelalkmaar.nl) ook leuk.

Die staat al op de kaart.

Ook voor jou geldt dat je een beoordeling kunt schrijven via http://www.bierisbest.nl/aanmelden-bierslijterij/ (http://www.bierisbest.nl/aanmelden-bierslijterij/)


Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Jacques op 16-11-2016 21:10 u
Mitra Hoogezand, meer dan het standaard assortiment,
Mitra Hoogezand, Vogel
https://www.mitra.nl/winkels/hoogezand/hoofdstraat-256/winkel.aspx?wid=101 (https://www.mitra.nl/winkels/hoogezand/hoofdstraat-256/winkel.aspx?wid=101)

Ook deze slijterij is via www.bierisbest (http://www.bierisbest) terug te vinden.

Geef een beoordeling via http://www.bierisbest.nl/aanmelden-bierslijterij/ (http://www.bierisbest.nl/aanmelden-bierslijterij/)
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Jacques op 16-11-2016 21:15 u
Mad about Malt heeft naast zijn Rotterdamse vestiging nu ook een winkel in Utrecht Tuindorp: https://www.facebook.com/Madaboutmaltutrecht (https://www.facebook.com/Madaboutmaltutrecht)

Veel import bieren, Amerikaanse school en het meeste wordt (standaard) gekoeld verkocht.

Dat is een nieuw adres en door mij op de kaart gezet.

Ook voor jou geldt dat een beoordeling op prijs wordt gesteld.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: guuz op 18-11-2016 10:18 u
Ook deze slijterij is via www.bierisbest (http://www.bierisbest) terug te vinden.

Geef een beoordeling via http://www.bierisbest.nl/aanmelden-bierslijterij/ (http://www.bierisbest.nl/aanmelden-bierslijterij/)

Moi Jacques, op de kaart was deze niet te vinden, vandaar mijn vermelding.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Jacques op 18-11-2016 22:23 u
In Vlagtwedde de volgende, ik ben er nog niet zlf geweest, maar van vrienden al een paar keer bier gekregen dat hier gekocht was en daar zaten voor mij verrassende en ook onbekende bieren bij.

bij Thijs
Dr. P. Rinsemastraat 2A
9541 AL  Vlagtwedde
http://www.bijthijs.com/ (http://www.bijthijs.com/)

Even over het hoofd gezien. Ook deze is aan de kaart toegevoegd.
Zie www.bierisbest.nl (http://www.bierisbest.nl)

En als iemand deze slijterij bezoekt stel ik het zeer op prijs als het beoordelingsformulier ingevuld wordt.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: guuz op 19-11-2016 16:38 u
Ga ik proberen dit weekend want ben er inmiddels zelf geweest, zeker voor een winkel in een dorp erg leuk en veel keuze.. Ik ben geen whiskyliefhebber, maar anders zou je daar je hart op kunnen kalen, wat een keuze... :degroeten:
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Jacques op 29-12-2018 22:31 u
Gisteren ben ik weer eens bij De Bierschuur geweest op de grens met België in Poppel.

Ik was zeer aangenaam verrast. Het was al een tijdje dat er ook andere bieren dan Belgische bieren er te koop zijn. Maar nu het assortiment aan craftbieren aanzienlijk vergroot. Ze hebben nu echt heel veel lekere en bijzondere bieren (met ook een behoorlijk prijskaartje...)

Toen ik mijn complimenten gaf aan de eigenaar en zei dat ik nu wat minder vaak naar De Caigny in Essen (ook in België) hoeft te reizen vertelde hij dat De Bierschuur samenwerkt met De Caigny. Dat verbaasde mij niet. Ik zag veel bieren die je ook in Essen ziet. Dit scheelt voor mij veel tijd en kilometers...
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Chilobrachys op 30-12-2018 01:00 u
Ondanks dat Pakhuis Twente (Albergen) hier al eens genoemd door tdp in een post uit 2014 wil ik deze eigenlijk nog eens onder de aandacht brengen.  Het was destijds al best een flinke slijterij maar tegenwoordig hebben ze ruim 1500 verschillende bieren. De webshop geeft een héél verkeerd beeld van wat daar allemaal te vinden is. Echt het bezoeken waard :biersmile:
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Jacques op 14-07-2019 21:30 u
De laatste tijd heb ik weer hard gewerkt aan de kaart met allerlei bierige adressen die het bezoek waard zijn.

Mocht je nog een mooie bierslijterij kennen met bijzondere bieren die nog niet op de kaart staat hoor ik dat graag.

De bierslijterijen hebben een gele markering op de kaart.


De betekenis van de andere kleuren is als volgt

    Blauw- Proeflokalen bij brouwerijen. Bij veel proeflokalen kun je een hapje eten. Meestal zijn alleen de bieren van brouwerij verkrijgbaar.
    Groen – Biercafés. Bij deze locaties is een grote keuze aan bieren verkrijgbaar. In grote steden is die keuze groter dan in kleinere plaatsen.
    Rood – Bierrestaurants. Hier kun je bij een maaltijd genieten van een bijzonder bier. De maaltijd kan een eenvoudige daghap zijn tot een uitgebreid diner. Bijna altijd ben je hier ook welkom als je alleen bier wilt drinken.
    Paars – Biermusea. In Nederland zijn meerdere biermusea die het bezoeken waard zijn.
    Oranje – Brouwhotels. Op een beperkt aantal plekken in Nederland kun je hotelkamer boeken bij een brouwerij.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: marties op 14-07-2019 21:52 u
Erg mooi overzicht. :biersmile: Als toevoeging hierop het wijnhuis in Ede. Ruim assortiment en uitstekende service.
Exbeerience in Veenendaal bestaat helaas niet meer.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Jacques op 14-07-2019 21:54 u
Erg mooi overzicht. :biersmile: Als toevoeging hierop het wijnhuis in Ede. Ruim assortiment en uitstekende service.
Exbeerience in Veenendaal bestaat helaas niet meer.

Bedankt voor jouw reactie. Heel goed dat je ook doorgeeft dat een bierslijter is opgehouden te bestaan.
Het wijnhuis Ede voeg ik toe.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Henielma op 14-07-2019 22:16 u
Ik mis in dit overzicht een goede bierwinkel (met webshop) in Venray:

Mr Hop
Raadhuisstraat 36A, 5801 MA Venray
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Jacques op 14-07-2019 22:56 u
Ik mis in dit overzicht een goede bierwinkel (met webshop) in Venray:

Mr Hop
Raadhuisstraat 36A, 5801 MA Venray

Bedankt voor jouw reactie. De bierwinkel heb ik toegevoegd. Ze hebben inderdaad een groot en mooi assortiment.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: DeAik op 15-07-2019 09:47 u
Volgens mij staat deze slijterij er nog niet tussen, heeft een zeer groot en wisselend assortiment speciaalbieren.

Mitra Terwijde
Ella Fitzgeraldplein 16, 3543 EP Utrecht
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Jacques op 15-07-2019 21:05 u
Volgens mij staat deze slijterij er nog niet tussen, heeft een zeer groot en wisselend assortiment speciaalbieren.

Mitra Terwijde
Ella Fitzgeraldplein 16, 3543 EP Utrecht

Bedankt voor jouw aanvulling. De bierwinkel is door mij toegevoegd.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: DieterB op 15-07-2019 21:59 u
Ik zag deze bierwinkel nog niet op de kaart staan:

Hoptimaal
Leeghwater 14
3825 MR Amersfoort

De keren dat ik er was hadden ze een mooie collectie bijzondere bieren.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Jacques op 15-07-2019 22:18 u
Ik zag deze bierwinkel nog niet op de kaart staan:

Hoptimaal
Leeghwater 14
3825 MR Amersfoort

De keren dat ik er was hadden ze een mooie collectie bijzondere bieren.

Op de website zie ik inderdaad een mooie collectie bijzondere bieren.
Klopt het dat de winkel naast een Jumbo is?
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: DieterB op 15-07-2019 22:40 u
Dat klopt, Jacques
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Jacques op 15-07-2019 23:11 u
Op de website zie ik inderdaad een mooie collectie bijzondere bieren.
Klopt het dat de winkel naast een Jumbo is?
Dat klopt, Jacques

Toegevoegd aan de kaart. Bedankt voor de aanvulling.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Hakeem_The_Dream op 16-07-2019 22:09 u
Ik mis er nog eentje in het prachtige Weert:
https://wijnhuisweert.nl/speciaalbieren/

Oranjeplein 233-237
6006 CX Weert

400 verschillende soorten en wisselend assortiment. Mijn vaste inkoopplek naast het eigen gebrouwen goed natuurlijk.  :brouwen:
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Jacques op 16-07-2019 22:14 u
Ik mis er nog eentje in het prachtige Weert:
https://wijnhuisweert.nl/speciaalbieren/

Oranjeplein 233-237
6006 CX Weert

400 verschillende soorten en wisselend assortiment. Mijn vaste inkoopplek naast het eigen gebrouwen goed natuurlijk.  :brouwen:

Bedankt voor jouw reactie. De winkel is toegevoegd aan de kaart.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: PDGRRR op 17-07-2019 16:35 u
Het is alweer een tijdje geleden dat ik er ben geweest, maar in Deurne zit ook een Wijnhuis-slijterij die (destijds in ieder geval) een mooi assortiment bieren voert.

Wijnhuis Deurne
Molenlaan 1
5751 AM Deurne
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Richard3 op 17-07-2019 21:03 u
Het is alweer een tijdje geleden dat ik er ben geweest, maar in Deurne zit ook een Wijnhuis-slijterij die (destijds in ieder geval) een mooi assortiment bieren voert.

Wijnhuis Deurne
Molenlaan 1
5751 AM Deurne

Klopt nog steeds.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Jacques op 17-07-2019 22:01 u
Het is alweer een tijdje geleden dat ik er ben geweest, maar in Deurne zit ook een Wijnhuis-slijterij die (destijds in ieder geval) een mooi assortiment bieren voert.

Wijnhuis Deurne
Molenlaan 1
5751 AM Deurne

Ik heb hem toegevoegd.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Sir Wicked III op 18-07-2019 08:39 u
In Dokkum zit nog een kleine slijterij met wisselend speciaalbier aanbod:

DrinQs Dokkum
Strobossersteeg 1
9101 NB Dokkum

Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: PDGRRR op 18-07-2019 09:18 u
Wijnhuis Eindhoven staat ook nog niet op de kaart, zie ik. Ook een mooi assortiment daar.

Vlokhovenseweg 46, tegenover de kerk
5625 WR Eindhoven

Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Jacques op 18-07-2019 21:52 u
In Dokkum zit nog een kleine slijterij met wisselend speciaalbier aanbod:

DrinQs Dokkum
Strobossersteeg 1
9101 NB Dokkum

Ik heb op hun website gekeken maar was niet heel erg onder de indruk. Vooralsnog plaats ik deze slijter niet op de kaart.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Jacques op 18-07-2019 21:57 u
Wijnhuis Eindhoven staat ook nog niet op de kaart, zie ik. Ook een mooi assortiment daar.

Vlokhovenseweg 46, tegenover de kerk
5625 WR Eindhoven

Inderdaad een groot en mooi assortiment. Staat vanaf nu op de kaart.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Vlam op 18-07-2019 22:04 u
EdiT: laat maar, ik heb misgekeken en hij stond al op de kaart!

Speciaalbierwinkel Dorst in Den Haag (Boekhorststraat 99) is ook een aanrader. Niet extreem groot, maar wel een bijzonder (en snel wisselend) assortiment aan speciaalbieren.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Jacques op 18-07-2019 22:43 u
EdiT: laat maar, ik heb misgekeken en hij stond al op de kaart!

Speciaalbierwinkel Dorst in Den Haag (Boekhorststraat 99) is ook een aanrader. Niet extreem groot, maar wel een bijzonder (en snel wisselend) assortiment aan speciaalbieren.

In de loop der tijd zijn al heel wat goede adressen toegevoegd.
Toch is deze nooit af. Suggesties zijn daarom altijd welkom.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: emiel1 op 30-07-2019 16:47 u
Nog wat aanvullingen voor Amsterdam:

Slijterij Wijnhandel 't Fust bestaat niet meer
The Beer Tree, J.P. Heijestraat heet nu J&B Craft Drinks
Brouwerij Asperius (nooit van gehoord) heeft geen proeflokaal of bezoekbare brouwerij

De grootste bierwinkel ontbreekt:
Sterk Amsterdam, De Clercqstraat

En ik zag nog een café wat er niet op staat:
De Biertuin Prinsengracht
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Jacques op 30-07-2019 21:54 u
Nog wat aanvullingen voor Amsterdam:

Slijterij Wijnhandel 't Fust bestaat niet meer
The Beer Tree, J.P. Heijestraat heet nu J&B Craft Drinks
Brouwerij Asperius (nooit van gehoord) heeft geen proeflokaal of bezoekbare brouwerij

De grootste bierwinkel ontbreekt:
Sterk Amsterdam, De Clercqstraat

En ik zag nog een café wat er niet op staat:
De Biertuin Prinsengracht

Bedankt voor de update.

Brouwerij Asperius heb ik een aantal maanden geleden bezocht aan de Bilderdijkstraat 188... Het is een hele kleine brouwerij waarvan je een klein gedeelte kunt zien vanaf het proeflokaal.

De mutaties worden over een paar dagen verwerkt. Er komen dan ook meer recensies op de site www.bierisbest.nl
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: emiel1 op 30-07-2019 22:12 u
Brouwerij Asperius heb ik een aantal maanden geleden bezocht aan de Bilderdijkstraat 188... Het is een hele kleine brouwerij waarvan je een klein gedeelte kunt zien vanaf het proeflokaal.

Ah, excuus, Asperius is blijkbaar het eigen bier van Restaurant Zest, maar als ze het daar ook brouwen en je kunt de brouwerij zien valt het inderdaad onder brewpub.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Jacques op 01-08-2019 23:50 u
Brouwerij Asperius heb ik een aantal maanden geleden bezocht aan de Bilderdijkstraat 188... Het is een hele kleine brouwerij waarvan je een klein gedeelte kunt zien vanaf het proeflokaal.

Even een foto opgezocht

(https://www.wiki-hobbybrouwen.nl/uploads/pics/3fe2cca3dbe49ad81b111011f7165b91.JPG) (https://www.wiki-hobbybrouwen.nl/uploads/pics/3fe2cca3dbe49ad81b111011f7165b91.JPG)

Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Oscar op 02-08-2019 00:13 u
(https://www.wiki-hobbybrouwen.nl/uploads/pics/3fe2cca3dbe49ad81b111011f7165b91.JPG) (https://www.wiki-hobbybrouwen.nl/uploads/pics/3fe2cca3dbe49ad81b111011f7165b91.JPG)

 :groots: :groots:  Mooi opgezet... De brouwer woont in Eanske en is een goede vriend van mij :biersmile: :proost: :proost:
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: ElmerVDM op 03-08-2019 16:38 u

Jan Kraan in Bodegraven vertelde mij laatst dat hij bezig is met een verhuizing van zijn bierwinkel naar een veel grotere winkel. Daar wil hij alle Nederlandse bieren gaan verkopen. Dat zouden er inmiddels meer dan 1600 zijn.

Kennelijk is er dan toch iets tussen gekomen... Ik ben er laatst geweest en wat mij opviel was dat hij een fantastisch assortiment heeft (veel voor mij moeilijk verkrijgbare Nederlandse bieren), maar ook dat heel wat bieren over de tht datum waren (en ook niet meer drinkbaar). Volgens Jan had ik net de langzame lopers uitgezocht.
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: p_veltkamp op 03-08-2019 17:28 u
Hallo,

Ik zag de Uiltje X Moyee Espresso Donut & Beer shop er niet op staan. Kan je heerlijke biertjes kopen.
Adres is Zijlstraat 6 in Haarlem (paar winkels verder dan Uiltje bar)
Verder is de Jopenkerk in Hooffdorp vorig jaar helaas gesloten.

Grtz Paul
Titel: Re: Goede bierwinkels!
Bericht door: Jacques op 03-08-2019 21:53 u
Hallo,

Ik zag de Uiltje X Moyee Espresso Donut & Beer shop er niet op staan. Kan je heerlijke biertjes kopen.
Adres is Zijlstraat 6 in Haarlem (paar winkels verder dan Uiltje bar)
Verder is de Jopenkerk in Hoofddorp vorig jaar helaas gesloten.

Grtz Paul

Bedankt voor deze update. De kaart en de site heb ik aangepast.