Omschrijving | Waarde |
---|---|
Kenmerk | DT017 |
Naam recept | Aap A |
Brouwdatum | Kerst? |
Biertype | Pale Ale (American) |
Volume | 20 liter |
Gewenst begin SG | 1.060 g/l |
Berekende kleur | 19 EBC (Morey) |
Berekende bitterheid | 46 IBU (Tinseth) |
Omschrijving | Waarde |
---|---|
Brouwzaalrendement | 75% |
Totaal brouwwater | 30,9 liter |
Beslagdikte | 3,63 l/kg |
Maischwater | 15 liter |
Spoelwater | 10,92 liter |
Kooktijd | 90 min. |
Ingrediënt | kleur (EBC) | % in stort | gewicht (kg) |
---|---|---|---|
Pilsmout 3 | 3 | 48,0 | 2,643 |
Pale mout | 5 | 47,0 | 2,588 |
Aromamout (Amber 150) | 150 | 5,0 | 0,275 |
Omschrijving | Temperatuur (gr. C) | Stap tijd (min) | Rust tijd (min) | Beslagdikte (l/kg) |
---|---|---|---|---|
Versuikering | 67 | 0 | 60 | 3,63 |
Afmaischen | 75 | 10 | 1 | 3,63 |
Ingrediënt | % alfazuur | Type | Kooktijd (min) | Gewicht (g) | Bitterheidsbijdrage (IBU) |
---|---|---|---|---|---|
Amarillo | 9,5 | 90 | 40,0 | 45 | |
Amarillo | 9,5 | 1 | 30,0 | 1 | |
Amarillo Drooghop | 9,5 | 0 | 40,0 | 0 |
Omschrijving | Waarde |
---|---|
Gistsoort | Wyeast 1968 London ESB Ale |
Gistvorm | Slurry |
Volume (l) | 1,000 |
Beluchtingstijd (uur) | |
Temperatuur starter (gr. C) |
Ik vind je rust tijd op 67 een beetje lang, dat gaat misschien wel teveel ten koste van body?Ik ben zojuist overgestapt van BrouwVisie naar BrouwHulp, mijn fetisj naar spreadsheets nam de overhand (en ik wil beter begrijpen wat er berekend wordt). Vandaar dat ik nog een beetje aan het stoeien was met het maischema: hier het schema wat ik bedoelde (komt van een APA recept van Geert ergens van het forum)
Amarillo is een mooie hop, mooie bitterheid en aroma. Volgens mij kan dat heel goed op deze manier.
Welke hoppen heb je nog liggen?
Ik zou wel wat caramout toevoegen voor wat tegenwicht tegen de hop. 10% cara120 zou een goede keus zijn.
1060 is wel aan de hoge kant voor een apa.Heb altijd het gevoel dat Apa's redelijk sterk zijn. Had de 1060 eigenlijk gekozen om een niet zo sterke Apa te maken zodat de gist het nog aankan (met ESB als 1058).
Ik verwacht dat de aroma mout dan de beste kandidaat is. Ook voor 10% gaan?
Heb altijd het gevoel dat Apa's redelijk sterk zijn.
Ik ben zojuist overgestapt van BrouwVisie naar BrouwHulp, mijn fetisj naar spreadsheets nam de overhand (en ik wil beter begrijpen wat er berekend wordt). Vandaar dat ik nog een beetje aan het stoeien was met het maischema: hier het schema wat ik bedoelde (komt van een APA recept van Geert ergens van het forum)
inmaischen op 55 ºC --> 10 min
Doorverwarmen naar 67 ºC --> 75 min
afmaischen op 75 ºC --> 1 min
Zou dat slecht kunnen werken voor de body?